Van úgy, hogy házastársad egyik szülőjét tegezed, de a másikat nem?
A tegeződést mindíg az idősebb (vagy bizonyos esetekben a rangban feljebb álló) fél kezdeményezi, akár azzal, hogy felkér a tegeződésre, akár azzal, hogy egyszerűen csak elkezd tegezni téged. Mindkét esetben illetlenség a másik féltől, ha ezt nem fogadja el és nem tegezni vissza. Ugyanúgy, ha az idősebb nem kezdeményezi a tegeződést, akkor azt illik tiszteletben tartani.
Ezáltal előfordulhat, hogy mondjuk az apóssal tegező viszonyba kerül az ember, de az anyóssal nem. Vagy fordítva. Bár kétségtelen, hogy nem ez a jellemző, általában vagy mindkettő tegeződésbe kezd vagy egyik sem. De ha úgy alakul, hogy egyik tegez, a másik nem, akkor ezt el kell fogadni.
Nem vagyunk ugyan házasok, de mivel lassan 36 éves leszek, hülyén venné ki magát a dolog, ha egy tőlem 20 évvel idősebb ember letegez, én meg magázom.
Apjával nem igazán tartja a kapcsolatot párom, így ezáltal én sem találkozom sűrűn vele, de ott magázódás volt/van. Anyját tegezem.
Exem anyját magáztam. Ő eleinte tegezett, aztán kerek-perec közöltem vele, hogy lesz szíves magázni, hiszen felnőtt vagyok, és nem mondtam, hogy tegezhet.
Nézett egy nagyot, de nem érdekel. Nem szeretem az egyoldalú, lekezelő kommunikációt.
Noti75-t és az 5-ös hozzászólót miért pontoztátok le? Felnőttként bunkóság nem visszategezni egy nőt, vagy egy idősebbet, ha ő letegez téged, hiszen ezzel a tegeződést ajánlja fel. Ez alapvető illem. Egy eltérés van, ha a korkülönbség hatalmas. Pl. 20 éves fiatal nem tegez vissza 80 éves nőt. De 30-40 év korkülönbségnél még simán vissza kell tegezni, ha nem akarod te a tegeződést visszautasítani. De akkor is illedelmesebb kérni, hogy inkább ne tegeződjetek.
A csendőrpertu nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!