Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van úgy, hogy házastársad...

Van úgy, hogy házastársad egyik szülőjét tegezed, de a másikat nem?

Figyelt kérdés
2021. febr. 8. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Még nem házastárs, de én csak a párom anyukájával állapodtam meg a tegeződésben, az apja sem haragudna meg szerintem, de mivel jóval idősebb nálam, és nem beszéltük meg kifejezetten, hogy tegezzem, így megadom neki a tiszteletet.
2021. febr. 8. 20:03
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
25 éve vagyok házas,apósomat tegezem,anyósomat magázom,a férjem sógora ugyanigy teszi. Meg lehet szokni,apósom lazább volt,ő kérte a tegezést.
2021. febr. 8. 20:17
 3/8 Noti75 ***** válasza:
40%

A tegeződést mindíg az idősebb (vagy bizonyos esetekben a rangban feljebb álló) fél kezdeményezi, akár azzal, hogy felkér a tegeződésre, akár azzal, hogy egyszerűen csak elkezd tegezni téged. Mindkét esetben illetlenség a másik féltől, ha ezt nem fogadja el és nem tegezni vissza. Ugyanúgy, ha az idősebb nem kezdeményezi a tegeződést, akkor azt illik tiszteletben tartani.

Ezáltal előfordulhat, hogy mondjuk az apóssal tegező viszonyba kerül az ember, de az anyóssal nem. Vagy fordítva. Bár kétségtelen, hogy nem ez a jellemző, általában vagy mindkettő tegeződésbe kezd vagy egyik sem. De ha úgy alakul, hogy egyik tegez, a másik nem, akkor ezt el kell fogadni.

2021. febr. 8. 20:42
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom tegezni az apósomat, nagyon távol ál tőlem.
2021. febr. 9. 06:48
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

Nem vagyunk ugyan házasok, de mivel lassan 36 éves leszek, hülyén venné ki magát a dolog, ha egy tőlem 20 évvel idősebb ember letegez, én meg magázom.

Apjával nem igazán tartja a kapcsolatot párom, így ezáltal én sem találkozom sűrűn vele, de ott magázódás volt/van. Anyját tegezem.

2021. febr. 9. 13:08
 6/8 anonim ***** válasza:
26%

Exem anyját magáztam. Ő eleinte tegezett, aztán kerek-perec közöltem vele, hogy lesz szíves magázni, hiszen felnőtt vagyok, és nem mondtam, hogy tegezhet.

Nézett egy nagyot, de nem érdekel. Nem szeretem az egyoldalú, lekezelő kommunikációt.

2021. febr. 10. 18:05
 7/8 anonim ***** válasza:
60%
Anyósomat magázom,mivel anno a gimimben tanár volt. Engem spec.nem tanított,tesómnak osztályfőnöke volt. Így magáztam természetesen. Após mondta,hogy tegezzem,ő alapból lazább. A férjem tegezi mindkét szülőmet. A szüleim sokkal lazábbak. Bár kicsit azért reméltem,hogy miután elvett a fia és szültem neki unokát,majd felajánlja a tegezést,de nem. Így kissé hűvösnek is érzem a viszonyt. De persze erőltetni nem fogom.
2021. febr. 13. 19:04
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Noti75-t és az 5-ös hozzászólót miért pontoztátok le? Felnőttként bunkóság nem visszategezni egy nőt, vagy egy idősebbet, ha ő letegez téged, hiszen ezzel a tegeződést ajánlja fel. Ez alapvető illem. Egy eltérés van, ha a korkülönbség hatalmas. Pl. 20 éves fiatal nem tegez vissza 80 éves nőt. De 30-40 év korkülönbségnél még simán vissza kell tegezni, ha nem akarod te a tegeződést visszautasítani. De akkor is illedelmesebb kérni, hogy inkább ne tegeződjetek.

A csendőrpertu nem létezik.

2021. febr. 14. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!