Kinek van igaza?
Tudom,hogy a január odébb van,de anyós már most mondogatja,hogy hétvégén szülinapomkor megyünk látogatóba, meg se kérdezz engem,hogy jó-e nekem,minek örülnék, terveztünk-e valamit, semmi.
Kijelenti,hogy menjünk és kész.
Én szóltam anyósnak,hogy szerintem nem az ünnepeltnek kéne rohangálni,hanem az ünnepelthez szoktak jönni,és ahogy a fia szülinapjára eltudtak jönni hozzánk, úgy szerintem az egyémre is el tudnak jönni,na ezen a mondaton már fintorgot utána megjegyeztem,hogy már van terv hétvégére és jó lesz máskor is a felköszöntés.
Hozzá teszem az ajándékozáson kívül nem készülnek semmivel,se ebéddel se, süteménnyel mielőtt kommentekben érkezne hasonló válasz
Szerintetek az ünnepeltnek kell mennie vagy az ünnepelthez mennek.
Az a baj, hogy eleve a bunkóságot feltételezed, mert utálod őt.
Ha engem hívna valaki szülinapomra, nem az lenne az első gondolatom, hogy paraszt, majd biztos én megyek, jöjjön ő és pont, mert enyém a világ. Előbb jutna eszembe, hogy biztosan készül ebéddel, meg akar kímélni attól, hogy ünnepeltként nekem kelljen körbeugrálni másokat.
De ugye mindenki magából indul ki...
4 éve vagyunk együtt a párommal
Eddig sose készült ebéddel se sütivel se semmivel
Örülnék és jólesne ha a fia szülinapjára el tudott jönni akkor az enyémet is én úgy érzem
Hagyományosan az ünnepelthez mennek, ennek ugye előfeltétele, hogy az ünnepelt meghívja a másikat. De bárén nagyon hagyománytisztelő vagyok, ennek nem érzem jelentőségét, nálunk a nagynénémhez gyűlik mindig mindenki, egyrészt ő a legidősebb, másrészt ő lakik olyan helyen, ami mindenkinek kb. a legkevesebb utazást jelenti. Szóval a praktikum ezt simán felülírhatja.
Persze, ha azt akarod, hogy jöjjön, hívd meg!
Másrészt, ha már ott tartunk, hogy mit hogyan illik, akkor nem illik egy születésnapot "elhalasztani", akkor tedd szabaddá azt a napot!
Nekem, mivel utálok sütni-főzni, vendégséget csinálni, a legnagyobb ajándék lenne ha a szülinapomon nem kéne robotolni. Egyébként nem is teszem, sose tartok bulit.
Külföldön élek, évek óta nem voltam otthon a szülinapomon, de a családomban az a szokás hogy anyámnál ünneplik a szülinapokat, együtt sütik vagy veszik a tortát.
Persze ahány ház annyi szokás.
Én nem értékelném ha nem hívnék meg senkit mert nem akarok bulit, de bejelentkeznének hogy "jövünk megköszönteni", azaz készüljek terülj-terülj asztalkámmal.
Szóval ha te nem hívtad az anyósékat, akkor ők a legelegánsabb módon oldották meg: nem magukat erőltették rád hanem meghívtak.
Azt egyébként nem hiszem hogy kajával vagy tortával nem készülnek, csak ha leírnád akkor végképp nem állna melléd senki.
De ha tényleg nem, akkor még egy érv amellett hogy miért jobb menni olyanhoz akit ki nem állhatsz, és nem meghívni: 2 óra múlva felálltok hogy mennetek kell, találkoztok a barátnőoddel, míg ha vendéglátó vagy, nem rakhatod ki őket amikor akarod.
Az előttem író 15-ös minden gondolatával egyetértek!
Egyébként eléggé időben, egy hónappal előtte szólt az anyósod a meghívásról, így bőven van időd rákészülni, illetve módosítani.
Neked minden bajod van a szerencsétlennel, ha bemondta volna magát, akkor meg arról irkálnál, hogy micsoda dolog, hogy neked kell készülnöd.
Rohangálás ide vagy oda, én személyszeint inkább azt szeretem, ha hozzánk jönnek. Igaz nem szoktunk nagy dinomdánomot csapni. De mégis ezen a napon jobban el tudom magam engedni a saját otthonomban.
Az, hogy a fiát felköszöntötte, egy dolog. Ha van anyukád, ezt igazából tőle kellene elvárnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!