Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy a január odébb van,de anyós már most mondogatja,hogy hétvégén szülinapomkor megyünk látogatóba, meg se kérdezz engem,hogy jó-e nekem,minek örülnék, terveztünk-e valamit, semmi.

Kijelenti,hogy menjünk és kész.

Én szóltam anyósnak,hogy szerintem nem az ünnepeltnek kéne rohangálni,hanem az ünnepelthez szoktak jönni,és ahogy a fia szülinapjára eltudtak jönni hozzánk, úgy szerintem az egyémre is el tudnak jönni,na ezen a mondaton már fintorgot utána megjegyeztem,hogy már van terv hétvégére és jó lesz máskor is a felköszöntés.

Hozzá teszem az ajándékozáson kívül nem készülnek semmivel,se ebéddel se, süteménnyel mielőtt kommentekben érkezne hasonló válasz

Szerintetek az ünnepeltnek kell mennie vagy az ünnepelthez mennek.

2020. dec. 13. 05:19
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
89%
"Nem tudunk menni, mert itthon keszulunk." Ez tenyleg nem egy problema, csak siman le kell razni. Meg ez mennyire gaz mar, hogy neked kene menned,kb. mintha az ajandekert mesz. Nem kell bunkozni, de szepen a tudtukra kell adni, hogy nem ertek ra szaladgalni, de nakatok szivesen latjatok oket.
2020. dec. 13. 05:57
 2/27 anonim ***** válasza:
18%

Változó. Ünnepekre nagyimhoz mindig mi mentünk, ő ne közlekedjen télen, esőben stb. Most meg pláne.

A barátaimmal mindig máshol találkoztunk, így közösen mentünk oda.

Egyéb ünneplés (család, párom stb) meg mindig az ünnepelthez mennek.

Túl reagálod.

2020. dec. 13. 07:21
 3/27 A kérdező kommentje:
Nem nagymamáról van szó hanem egy 47 éves nőről!
2020. dec. 13. 07:29
 4/27 A kérdező kommentje:

Itt nem egyéb ünneplés a téma és nem is a nagymama,itt a kérdés az,hogy a szülinapos rohangál

Vagy a szülinaposhoz mennek

2020. dec. 13. 07:30
 5/27 anonymousreview60 ***** válasza:
84%
A születésnaposhoz mennek.
2020. dec. 13. 07:47
 6/27 anonim ***** válasza:
27%
Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Magyar megfelelője az "okos enged, szamár szenved".
2020. dec. 13. 07:47
 7/27 anonim ***** válasza:
60%
Mi bajod lesz, ha te mész? Nekem is volt szülinapom, amikor mi mentünk valahova. És még élek.
2020. dec. 13. 07:48
 8/27 anonymousreview60 ***** válasza:
50%
Az anyós még nem kezel téged egyenlő partnerként. Nála sajnos ki kell jelölni és megvédeni a határokat.
2020. dec. 13. 07:48
 9/27 anonymousreview60 ***** válasza:
72%

#6: Nem a megfelelője. Mohamed azért ment a hegyhez, mert az nem mozdult el, tehát a lehetetlen dolog miatt az elvárásainkat módosítanunk kell. Az anyós a fiát annak lakhelyén köszöntötte fel,tehát a kérdezőt is fel tudja, csak nem akarja, mert érte nem akar ekkora erőfeszítést tenni (feltéve, hogy nem meglepetéssel készül), mert őt nem tekinti egyenrangúnak.

"Az okos enged, a szamár szenved" mondást akkor alkalmazzák, amikor a patthelyzet vita, az állóháború feloldását követelik meg az egyik személytől, aki ezért cserébe mindenképpen elszenved látszólagos, de gyakran valóságos veszteséget is.

2020. dec. 13. 08:12
 10/27 anonim válasza:
77%
Neked van igazad, de nézd a jó oldalát! Ha te mész hozzájuk, bármikor eljöhetsz míg, ha ők mennek, addig marad, amíg akar, az egész napodat elveheti. (49F)
2020. dec. 13. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!