Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerinted egészséges, ha a...

Szerinted egészséges, ha a párod családja a nyakatokra jár/veletek él?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok és a párom idén lesz 40. Három és fél éve élünk együtt és azonnal kezdeményezte, hogy költözzek hozzá. Finoman szólva beetetett, hogy a tenyerén fog hordozni és egy normális férfinak tűnt, így belementem pár nap után, de megtartottam még a lakásom fél évig. Első nap közöltem vele, hogy normális kapcsolatot szeretnék és ha szeret örülnék ha egy év után eljegyezne és alapítsunk ketten családot. Az annya akkoriban hol itt élt hol 600 km-re szerbiában és egy év alatt teljesen ideköltözött, hogy a lánya gyerekeit rendezze aki a város másik felén él. Én erről mindig nagyon rossz véleménnyel voltam, mert a mi privátszféránkban van, nappali, konyha, tehát este 11 ig itt ül velünk a nappaliban, főz helyettem mindenféle büdös zsíros szerb kaját és újabban elkezdett átrendezni is bútor komplett huzat stb.. kérés és kérdés nélkül. Tehát itt élt és oda járt át a város másik felébe ha csettint a lánya. De minden este, vagy ha a lánya nem hívja naphosszat nekem kell néznem, a kérdésem nélkül csinál dolgokat a házban. Mivel itt van nálunk ha a lányának dolga van szó nélkül egész hétvégére idehozza a két meglévő unokát és még ha vasárnap ideméltóztatnak jönni a gyerekek szülei és nem a páromnak kell a gyerekeket visszafurikáznia a város másik felébe akkor egész nap képesek itt lenni, hét nyolc órákat is. Én ebbe annyira belefáradtam, hogy elvonultam már, eszembe nem jut még egy pohár vízzel is megkínálnom őket, mert még akkor azt hiszik, hogy kedvelem őket és még tovább maradnak. Más nemzetiségűek, mint én és nagyon erősek a családi kapcsolataik, de ez nem is zavarna, ha nekem nem kellene ebben az egészben részt vennem, a saját időmet elbaszva és csendben várni arra, hogy elmenjenek az otthonból ahol élek, már rengetegszer kijelentettemm az évek alatt és nagyon sok vitánk, sírás, veszekedés, ígérgetés is volt miatta. Ugyan ebben a városban él az emlitett huga ugyebár akinek van két gyereke az egyik három a másik másfél és most megint terhes. Mondanom se kell, hogy rosszul vagyok a gondolattól, hogy megint terhes, mert ahányszor gyerek születik az egész családja beül a kocsiba akik 600 km-re laknak és kérdés nélkül ideköltöznek ahol mi lakunk, párom házába, van amikor két hétre van amikor 1 hónapra. Amíg nem jött be a korona vírus Január és Februárban hol öten hol kilencen laktunk egy lakásba amikor látogatóba jöttek, és irgalmatlanul rosszul éreztem magam ettől és alig vártam, hogy mindenki hazamenjen. A válasz, hogy miért ide jönnek, mindig az, mert itt van hely, ami igaz, mert egy kertes ház, de én mivel más kulturában nőttem fel, nálunk az volt a normáls, hogy mindenki hazatakarodik három óra látogatás után. Amikor bejött a karantén szó nélkül gondolt egyet a huga, a férje meg a két gyereke és bőröndöstül idejöttek, azt hittem megőrülök, természetesen medezen idő alatt az annya itt volt és szorgosan osztotta a facebookon a posztokat, hogy ő mennyire imádja az unokáit. Két hete voltak itt amikor párom beszólt, hogyha elvesz csak házassági szerződéssel, mindig is bizalmi problémáim voltak amikor még ezt a tetejébe tette, olyan ordibálás lett belőle, hogy végre hazamentek. Párommal nagynehezen megbeszéltem, és végül eljegyzett, holott mindig azt mondgatta, hogy a feleségének tart ez bennem iszonyatos nagy bizalmi érvágás volt, mert én vagyok az akinek állandóan tűrie kell a többieket. Azt kérdezi, hogy miért zavar ez engem és mivel én ezt nem szeretem én állok közé és a családja közé, az én nézőpontom pedig az, mivel az annyával kell egy fedél alatt élnem kényszerből és a hónapokig tartó családlátogatásokat eltűrni ők állnak közénk. Úgy érzem, hogy mivel annyira a családjához van kötve semmi esélyem arra, hogy egy normális párkapcsolatban éljek vele, mert mindig van valaki aki sáros cipővel bejárkál a mi privátszféránkba. Fújok mindenkire, mint egy macska, de azért teszem mert benn vannak a légteremben. Velem van a baj, hogy nem tudom elfogadni a családját, vagy más nőt is kellemetlenül érint, ha a párja családja, a nyakára telepszik, az annya velük él és hasonlók? Én nem akarok gyerekeket másokkal egy háztartásban nevelni, nekem is volt nagyanyám és a szomszédban, de nem egy fedél felett. Mondtam már páromnak, hogy adja el ezt a házat és vegyen belőle kettő kissebbet, egy nekünk, hogy nyugalmunk és saját életünk legyen egy meg az annyának meg a huga családjának és akkor tiszteletben tartanák a mi családunk..hallani se akar róla. Emellett sajnos nagyon kiszolgáltatott lettem, kaptam egy burnoutot a munkahelyemen és munkanélküli vagyok, és amikor itt vannak szédülök az idegtől.

#anyós #együttélés #sógor0 #váratlan vendégek
2020. nov. 21. 12:08
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a kapcsolatnak nincs jövője. Ha ő így semmibe vesz, akkor nem szeret téged. És érzelmileg zsarol. Bérelj szobát más diákokkal. A szoba messze nem olyan drága, mint egy lakás. Egyébként "anyja".
2020. nov. 21. 14:02
 22/36 A kérdező kommentje:
Nem a teremtés történetét szerettem volna leírni. Nem az volt a célom, hogy értelmetlen katyvasszá formáljam a mondandómat. Egyszerűen ki kellett magamból írnom ami bánt. Igazából nem lenne tényleg semmi bajom, ha a saját életünkre tudnánk koncentrálni és nem másokéra. Én vagyok mindig a gonosz aki fúj rájuk, pedig csak azért teszem mert nem hagynak minket békén.
2020. nov. 21. 15:08
 23/36 A kérdező kommentje:
Annyira betegesnek tartom, hogy párom nem képes nemet mondani a családjának. Nem akarok egy olyan életben lenni, ahol nem lehet az embernek még egyet fingaia se mások előtt. Irgalmatlanul kellemetlen,
2020. nov. 21. 15:10
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

26 évesen tudod ki szenvedne ezzel a pereputtyal ,akik bőröndöstül-kölyköstül mennek hozzátok élősködni .

Én leléptem volna már rég,de ha neked így jó,akkor maradj .

2020. nov. 21. 15:44
 25/36 anonim ***** válasza:
84%
Van akinek ez a természetes.. én se viselném jól. Próbálj a saját lábadra állni valahogy. Nem azt mondom, hogy mindenkép szakíts, de két lépés hátra aztán meglátni, hogy milyen irányba "mozdul"
2020. nov. 21. 15:50
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Eleg maradi felfogasa lehet ha neki nem jon le a problema,meg egy 4tagu csaladnal is zavaro tud lenni neha hogy nincs annyi privat szfverad,nem maszkalhatsz meztelenul amikor akarsz,pedig ok a csaladod...nem egeszseges ez az egesz,kulon eleteteknek kene hogy legyen ketten ahol azt csinaltok amit akartok es nem mindig mashoz alkalmazkodtok,kib*szott idegesito lehet hogy olyan mintha egy hostelban lennel...en egyszer elmagyaraznam neki es ha nem fogja fel akkor leves,nem fogok en egesz eletemben mas csaladjahoz alkalmazkodni...nincs lehetetlen csak tehetetlen,ne torodj bele a sz*rba es keress kiutat,vele nem fogsz tudni tervezni ha nem tudja ertekelni a kettesben toltott idot es elfogadja hogy ott az egesz pereputty,majd nyaralni is viszitek az egesz csaladjat vagy mi?gaz,ebbe csak bele fogsz fasulni es a kapcsolatokbol is kiegsz,nem csak ettol a helyzettol...fiatal vagy meg hogy leragadj egy mergezo kapcsolatba,csak kihasznal hogy ra vagy utalva es neked szavad sincs,mert az o hazaban vagy es ra vagy szorulva.
2020. nov. 21. 15:52
 27/36 anonim ***** válasza:
84%

26 évesen ilyennel szenvedsz? Ráadásul 40 éves pasival? Össze se kellett volna jönni vele. Teljesen más kultúra. Én 1 napot nem bírnék ilyen helyzetben lenni.

Mikor a párom kitalálta, hogy pár napra idejönne az anyja akkor gyorsan leállítottam, hogy csak úgy hozhatja ide ha este haza is viszi vagy elválok. Nem fogok senki idegen embert kerülgetni, egy pereputtyot meg főleg. Azóta nem erőlteti az ilyen jellegű dolgokat.

2020. nov. 21. 15:54
 28/36 anonim ***** válasza:
68%

Elöször majdnem "irigy" lettem mert neked már van gyűrűd, nekem meg csak most tart ott a story hogy lesz és megkérdezte milyen gyűrű tetszene :) és hogydejó neked neked már van. Én meg türelemmel várom. De ne haragudj..ilyen áron mint nálad nekem nem kéne az a gyűrű a pasi sem. Ez bolondokháza.. Ha szeretnél beszélni nyugodtan írhatsz privátot. Lelkileg esetleg segíthetek!

Hagyd őket a francba de komolyan..

2020. nov. 21. 16:05
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Nagy nehezen kihisztiztél egy gyűrűt, ő meg odavágott egyet, házassági szerződést lebegtetve, miközben évek óta megy a vita, hogy egy cirkuszi sátor az otthonotok, ami neki jó, neked meg nem.Itt a legfőbb gond, hogy neki ez mind természetes és megfelel. Neked meg nem. Az ő családja, az ő háza, őt nyilván nem zavarják semmiben.

Innentől kezdve nincs miről beszélni. Megszoksz vagy megszöksz, mert neked itt nem osztottak lapot. Egyáltalán mi a francot keresel te 26 évesen egy 40 éves szerb fószer mellett Biztos lehetsz benne, hogy előbb fog téged kirakni, mint a pereputtyát, csak addigra szedd össze magad munka és egyéb téren, mert most kb köszönd meg, hogy van hol laknod és eltart.

2020. nov. 21. 17:09
 30/36 anonim ***** válasza:
91%

29-es erősen fogalmaz, de nekem is olyan érzésem van hogy meg vannak számlálva a napjaid, és ha megszólod ezt a családi dolgot még egyszer neki, lehet megmondja hogy édesanya pakolhatsz és mehetsz.

Szerintem MOST próbálj meg dolgozni, félretenni kicsit, szobát/lakást nézni albérletbe, mert jönnek az ünnepek is, ha elmérgesedik a helyzet akkor tényleg nagy gáz lenne.

2020. nov. 21. 17:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!