Lányok, asszonyok a férjetek /párotok ruhásszekrényét ti tartjátok rendben?
Minden nap igyekeztek a férjetek ruhásszekrényét is rendben tartani? A kulcsszó a rendben tartani-n van , merthogy az valamiért alap , hogy a gyönyörűen kivasalt ruhákat , pólókat, ingeket , nadrágokat szépen behelyezzük mi nők a kis férjecskénknek a szekrényébe.
Magától nyilván nem vasalja ki senki..
Na szóval miután szépen bepakoltatok, és miután a férfi összetúrta a ruhákat, mondván keresi a mindennapi kis ruhácskáit , azt ti igyekeztek utána megint összehajtogatni, hogy a szekrényben rend is maradjon?
Illetve ti mondjátok meg a férjeteknek /párotoknak hogy milyen ruhát húzzon fel vagy hagyjátok, hogy azt a pár ruhadarabot hordja amit szeret, de ami kevésbé csinos?
Valóban ez (is) a nők dolga?
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy másoknál ez hogy működik, mert a párom anyukája szerint ezekre a dolgokra nekem nőnek kellene figyelnem..
egyszerűen annyira rosszul esik, hogy tényleg állandóan mosok, vasalok (komolyan napi szinten mosok, már-már túlzásba is viszem) minden holmija a páromnak gyönyörűen ki van vasalva, még kis illóolajos sprével is lefújom, hogy kellemes illata legyen, frissebb legyen és erre ma feljött anyukája és elkezdte rendbe rakni azt a polcot , ahol a párom a nadrágait összetúrta és azt mondta, hogy ezeket nekem kellene megcsinálni, mert ez a nő dolga...
komolyan..annyira rosszul esik, amikor az ember a lelkét kiteszi, gyönyörű rendet tartok a lakásban és kiszúrja azt a 2 dolgot ami épp nem volt rendben.
Ti hogy kezelitek ezt a helyzetet??
Komolyan nem értem, mert mások szerint is rendmániás vagyok.
Konkrétan ma már véresre takarítottam a kezem, annyit sikáltam, mosogattam , takarítottam.
Szülinapot tartottunk és 8 fő után egy óra alatt mindent elmosogattam , gyönyörűen felmostam (fertőtenítővel) ma már másodjára , mert ugye az ember igyekszik a covid miatt is mindent megtenni, és komolyan sírva tudnék fakadni attól, hogy ilyen....
úgy érzem ha a világ legtökéletesebb nője lennék , akkor sem lennék elég jó neki...
Most őszintén kérlek válaszoljatok, tényleg ez is az én dolgom lenne ?
Még a jogosítványt is nekem kell megcsinálni , mert a párom nem akar jogosítványt, viszont a családban is , főleg majd ha gyerek lesz, ugye kelleni fog, így kénytelen vagyok megcsinálni.
Ok a páromnak diplomája van , nekem nincs, de 3 szakmám van egy negyediket egy évig tanultam (rájöttem , hogy nem nekem való) , mellette folyamatosan dolgoztam, közben csináltam egy középfokú nyelvvizsgát csak úgy és most vezetni fogok járni.
Minden kis pénzem a tanulásra, saját magam fejlesztésére költöttem, akkor most rosszabb vagyok vagy kevesebb mint a párom, mert nekem nincs diplomám?
Ő egyszer elvégezte az egyetemet, azóta ha hazajön munkából csak játszik...
engem nem zavar, mi jól megvagyunk, sőt ha megkérem bármire segít a takarításban (elmosogat, néha felsöpör) de igazából főleg mindent én csinálok. Főzni is szokott néha ami tök jó.
Részemről a takarítás miatt nincs sok konfliktusunk, mert megvannak a kis trükkjeink, hogy mivel lehet kiváltani a takarítást (pl. egy masszázs) de azt gondolom, hogy amíg én is ugyanúgy dolgozom, addig alap hogy ő is kiveszi a részét a házimunkából néha.
Sőt..én azért nem olyan könnyű fizikai munkát végzek és mégis itthon nekiállok takarítgatni, megcsinálni mindent amit kell.
Nem mintha lenézném az ő munkáját, de tudom, hogy azért neki sokszor sokkal lazább a munkája mint nekem.
Komolyan nagyon elszomorít az anyukájának a hozzáállása.
Én a gyerekeimet arra szeretném majd tanítani , hogy igenis amíg mindketten dolgoznak a nő és a férfi kutyakötelessége mindkét félnek kivenni a részét mindenből..
Főleg a mai világban úgy érzem a nők most már annyi szerepet vállalnak , hogy nem csoda , ha néha kibuknak..
Nálatok hogy működnek ezek a dolgok?
Tényleg minden a mi dolgunk?
Nem olvastam a válaszokat.
Nem. Kimosom, összehajtogatom, beteszem és kész. Van, amikor ezt ő csinálja. Nem csecsemő már, ha kupi van, majd rendet rak magának. :)
Ne haragudj, de tényleg nem természetes, ahogy a párodról írsz. Nem tudom, hogy ez csak az idegesség miatt van így, vagy ez a megszokott.
"Ruhacskáit", "ha hazajon, játszik", "megvannak a trükkjeink, hogy válthatja ki a házimunkát", "ha rászólok megcsinálja"... Ugye te is látod, hogy úgy hangzik, mintha egy 5 évesről írnál?
Az anyósod gáz, de a ti kapcsolati dinamikátok sem egészséges ezek alapján.
Én a gyerekeimet arra szeretném majd tanítani , hogy igenis amíg mindketten dolgoznak a nő és a férfi kutyakötelessége mindkét félnek kivenni a részét mindenből.
Az megvan, hogy a gyerek elsősorban a példák alapján tanul?
Nekem baromira ellentmondásos, amit írsz, fogalmam sincs, hogy kerül bele nyelvvizsga meg diploma, a kutyát nem érdekli, mivel mostál fel (de ugye a vírust most mindenbe bele kell keverni). Nekem egy szokásos gyk-s mesének tűnik.
Nem szokta osszetúrni a szekrényét, de néha kicsit megigazítom mikor berakom a tisztát. Az inget vasalva berakom, a gyűröttet eldugom mert képes úgy is felvenni a kedvencét 😅 de ha megy/ünk valahova és ing kell akkor gyorsan megvasalom neki. Hétköznap pólót hord, meg 99%-ban nem szólok bele mit vesz fel. Már felnőtt, tudod 🙂
Az én szekrényem lehet rumlisabb is 😆
A házi munkát ő is el tudja végezni, gyakran ő mosogat, tereget, porszívóz, nem "segít" hanem mondja h "majd én megcsinálom". Mert azt nem segítségnek hívjuk ha én rakom be a mosást ugye?
Mondjuk nem vagyok tisztaság mániás, de rend van. Többször takarítok mint ő, mert jobban ráérek, de van h ő főz vagy együtt készítünk valamit. Ebből sosem volt problémánk h hogyan osztjuk be a házimunkát. (9 éve együtt élünk)
Ami anyóst illeti, kizárt h rendezkedni engedném, de nem is akarna, mert normálisan leváltak egymásról a fiával.
Te már hagytad belefolyni a dolgaitokba, innen nehéz visszatáncolni. Ahogy a férjedet is hagyod h ne csináljon semmit. Most már nehezebb lesz rávenni. Esetleg szólhatnál neki h dobjon be egy mosást mielőtt leül játszani. Aztán ha kész, teregessen ki. Vagy emlegesd fel h amióta vele élsz, nem rakott be mosást így épp itt az ideje h a régi jó szokást felelevenítse!
Nekem kicsit úgy jön le h "ő diplomás, nekem 3 szakmám van és nehéz a munkám, mégis én csinálom a háztartást". Kevesebbre tartod magad emiatt?
Belehelyezkedtél ebbe a szerepbe és puffogsz miatta. A kérdés h akarsz-e változtatni, vagy inkább játszod az áldozatot és idővel megkeseredsz miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!