Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyenek velem a barátom...

Miért ilyenek velem a barátom szülei? 18l

Figyelt kérdés
Anyuék már tudják hogy milyen ajándékot vesznek a barátomnak. Én semmit nem fogok kapni tőlük. Tavaly elvittük a barátomat síelni meg kapott egy szép cipőt. De náluk én semmit nem kaptam a barátom meg kapott nevetséges 3000ft ot. Szerintem nagyon cink. Meg úgy beszél az apja velünk mint egy utolsó csicskával csak ezt ő nem veszi észre. Mondok egy konkrét példát: nyáron volt a barátomnak a születésnapja és sütött az anyja tortát. Aztan el kellett menniük egy hétre áponi az egyik rokonukat. Mi beraktuk a fagyasztóba mert nem kívantuk. Amikor visszaértek, az apja mondta hogy ezt vissza fogjuk kapni az élettől meg elátkozott minket. Csak kidobjuk a pénzt az ablakon, holott semmi köze hozzá mert a barátom dolgozik a suli mellett és saját magának vesz mindent. Sőt bele is kell segítenie az albérletbe. Még egy példa: nem volt képes kimenni az apja értünk a 3 kilómétert vasútállomásra szakadó esőben mert ugye drága a benzin. Bezzeg az én szüleim úgy kezelik őt mintha a második gyerekük lenne. Amikor találkozunk meg sem puszilnak. Nagyon örülök neki hogy a barátom nem vesz tőlük példát. Nem csórók csak nagyon fillérb.szósak. Egyszerűen már gyomorgörccsel megyek hozzájuk mert ilyenek a szülei.
2020. nov. 2. 09:39
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon rosszul állsz hozza a dolgokhoz.

Mi nem vagyunk gazdagok, de jobban élünk mint az átlag, a lányaim kapnak nagyobb összeget vagy nagyobb értékű ajándékot ünnepre de a barátaik (hosszú, komoly kapcsolat) csak egy üveg pezsgőt, bort, nálunk ez a szokás felnőttek között, csak az édesapjuk és a “gyerekek” kapnak ajándékot mindenki más kis jelképes dolgot. Ha ezen megsértődik majd legközelebb ennyit se veszünk.

Ha ti cipőt adtatok oke, a síelés oke, meg egy autó Vagy ház is oke lenne, mert mindenkinek a saját döntése, hogy mit vesz és kinek.

Ami nem oke az a viszonzás varasa, az ajándékozás az nem befektetés, hogy veszek neked valamit 20ezerert aztán majd visszakapom mert te is adsz nekem ennyiért.

Ég boldog szülinap meg azt mondom illik, de minden más extra és nem elvárható.

Mi kimegyünk a gyerekért ha esik az eső, de ismerek én is olyat aki nem, mert úgy tartja ha o haza tud sétálni a gyerek is. A lényeg, hogy ez is csak szívesség, nem elvárható, hogy dobjon mindent és fusson értetek.

2020. nov. 2. 12:18
 22/56 anonim ***** válasza:
90%

Neked lehet, hogy érdekes de vannak olyan családok, ahol leszarjak mit kívánsz eszel ami van. Lehet nem vívott volna ki több ezret egy tortáét ha tudja, hogy a kukába köt ki.

Lehet nem tudott volna elmenni dolgozni másnap, ha kimegy értetek mert nincs annyi pénze.

Lehet, hogy o nem vett 20 éve új cipőt, hogy a barátod kapjon.

Ha bele kell fizetnie az Albiba szinte, biztos, hogy ez van ha te nem is látod.

Azzal, hogy ott vagy nőtt a rezsijuk...ilyen anyagi körülmények között ez épp egy hatalmas ajándék neked toluk amit ki kell gazdálkodniuk,

Ha ilyen jól álltok fel ajánlatnád, hogy belefizess.

2020. nov. 2. 12:24
 23/56 anonim ***** válasza:
82%
Annyira azért csak nem rossz emberek, ha mennek, és ápolják a rokont.
2020. nov. 2. 12:27
 24/56 anonim ***** válasza:
78%
23, majd az is mindjárt meg lesz magyarázva, hogy a pénzére meg az örökségre hajtanak.
2020. nov. 2. 12:40
 25/56 anonim ***** válasza:
1%
Ahány család annyi szokás, sajnláom szegény barátodat, h ilyen körülmények között nőt fel. Viszont remélhetőleg tényleg nem követi az ő példájukat.
2020. nov. 2. 13:04
 26/56 anonim ***** válasza:
24%
22-es . S azért mert esetleg rosszak az anyagi körülményei bunkónak kell lenni? Érdekes hozzá állás.
2020. nov. 2. 13:23
 27/56 anonim ***** válasza:
79%
Hát akkor egyszerűen nem szimpi nekik a csaj, van ilyen. Kötelező szimpatizálni?
2020. nov. 2. 13:25
 28/56 anonim ***** válasza:
24%
Nem kötelező a szimpátia,de akkor sem kötelező a bunkóság
2020. nov. 2. 13:34
 29/56 anonim ***** válasza:
26%

Attól, hogy nem kedvelek valakit vagy xy dolog miatt nem tetszik de tiszteletet megadom felé. Kortól független. Vagy csak én vagyok ennyi kedves? 🤔🤔

Főleg a fiam lányának megadom a " tiszteletet vagy hívjuk akárhogy" még ha nem is tetszik a lányka.

2020. nov. 2. 13:35
 30/56 anonim ***** válasza:
85%
De mivel voltak bunkók vele szerinted, kedves utolsó? Azzal, hogy beszólt (a fiának, nem a csajnak!), hogy annyira jól megy, hogy dobálják ki a szülinapi tortát? Vagy hogy nem ment eléjük kocsival füttyszóra, ki tudja mikor, ki tudja, mi mást csinálva?
2020. nov. 2. 13:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!