Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ilyenek velem a barátom...

Miért ilyenek velem a barátom szülei? 18l

Figyelt kérdés
Anyuék már tudják hogy milyen ajándékot vesznek a barátomnak. Én semmit nem fogok kapni tőlük. Tavaly elvittük a barátomat síelni meg kapott egy szép cipőt. De náluk én semmit nem kaptam a barátom meg kapott nevetséges 3000ft ot. Szerintem nagyon cink. Meg úgy beszél az apja velünk mint egy utolsó csicskával csak ezt ő nem veszi észre. Mondok egy konkrét példát: nyáron volt a barátomnak a születésnapja és sütött az anyja tortát. Aztan el kellett menniük egy hétre áponi az egyik rokonukat. Mi beraktuk a fagyasztóba mert nem kívantuk. Amikor visszaértek, az apja mondta hogy ezt vissza fogjuk kapni az élettől meg elátkozott minket. Csak kidobjuk a pénzt az ablakon, holott semmi köze hozzá mert a barátom dolgozik a suli mellett és saját magának vesz mindent. Sőt bele is kell segítenie az albérletbe. Még egy példa: nem volt képes kimenni az apja értünk a 3 kilómétert vasútállomásra szakadó esőben mert ugye drága a benzin. Bezzeg az én szüleim úgy kezelik őt mintha a második gyerekük lenne. Amikor találkozunk meg sem puszilnak. Nagyon örülök neki hogy a barátom nem vesz tőlük példát. Nem csórók csak nagyon fillérb.szósak. Egyszerűen már gyomorgörccsel megyek hozzájuk mert ilyenek a szülei.
2020. nov. 2. 09:39
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem is a cipő kifejezetten gáz mint ajándék.

Az meg hogy síelni elvittétek?

Nyilván ez nem a pasi felé volt ajándék, hanem feléd, hogy ne nélkülözz addig is.

2020. nov. 2. 10:30
 12/56 anonim ***** válasza:
45%

Azért látom a tapló társaság ide ért... Miért baj, hogy elvitték síelni? Gondolom nem a srác fizette s nem 1000 ft volt. Ha nem akarták volna, hogy menjen a srác akkor nem vitték volna és kész a kislány meg vergődhetett akárhogy.

Anno anno még ilyen idősen engem is elvittek egy hétre nyaralni az exem szülei pedig csak a balcsira mentünk céges szállóra ami tényleg fillérekért volt. Én megkérdeztem mennyit adjak bele, nem kellett... Sőt az anyja " erőltette h menjek" mert én nem akartam a családi nyaralást bolygatni , pedig mindennap együtt voltunk.

Attól függ mióta vannak együtt...de karácsonykor valami kis gyertya vagy tusfürdőt szerintem illene adni. Én is mindig adtam az aktuális pasim szüleinek, mert úgy illik felénk.

2020. nov. 2. 10:47
 13/56 anonim ***** válasza:
96%

"Aztan el kellett menniük egy hétre áponi az egyik rokonukat. Mi beraktuk a fagyasztóba mert nem kívantuk"

Hát bzzeg, ez tökre úgy hangzott első olvasásra, hogy a rokont tettétek be a fagyasztóba... :-DDDDD

2020. nov. 2. 10:51
 14/56 anonim ***** válasza:
90%

Hány évesek vagytok?

Szerintem abszolút nem magától értetődő, hogy egy barátnő szinten lévő státuszban bármi "járjon" neked. Ma te vagy, holnap egy másik...

Majd min. menyasszonyi státuszban már féligmeddig családtag leszel. Addig meg....

2020. nov. 2. 10:53
 15/56 anonim ***** válasza:
70%
Te, eleve negatívan állsz hozzájuk. Ez a baj, hercegnő.
2020. nov. 2. 10:57
 16/56 anonim ***** válasza:
85%

12, nálunk meg pl az van, hogy anyósék nem ajándékoznak, mert náluk nem szokás, csak a gyerekeknek. Ergo a párom nálunk mindig kap ajándékokat, én náluk soha. Most akkor kezdjek el vergődni, hogy nekem igenis jár az ajándék, mert anyámék issss..?

És amúgy ugyanígy, amikor én adtam nekik valamit, mert illik, akkor is jelezték felém, hogy köszi, de többet inkább ne.

2020. nov. 2. 11:00
 17/56 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező!

Sajnos ezt a szülőktől/ párodtól kellene megkérdezni miért ilyenek veled.

Mint láthatod itt az emberek 98%-a örül, hogy oltogathatja a másikat, hogy köpködhet holott a saját élete meg egy kalap szar. 🎩💩

Mellesleg felénk illet adni alkalmakra az akkori pasim szüleinek, testvéreinek. Erre neveltek felénk ez a szokás még ha nem is kaptam semmit. Én mentem én voltam a vendég illett viszonozni.

Akik fikáznak azok lennének a legjobban megsértődve ha nem kapnának semmit...

Kíváncsi lennék hány ember ment úgy a párjához karácsonyozni h nem vittetek semmit pfff

2020. nov. 2. 11:01
 18/56 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk sem szokás a nagy ajándékozás a gyerek párjának, pedig vőlegényem van, nem pasim. Szeretik a szüleim, vesznek is neki kisebb dolgokat szülinapra, de cipőt? Hát azt alapból nem illik ajándékba venni csak úgy látatlanban. A síelés megint olyan, hogy oké, hogy viszik magukkal ha úgy alakul, de kifejezetten csak a srác szülinapja miatt elmenni síelni, azért elég nagy túlzás. Én sem kapok az ő szüleitől nagy ajándékokat, egyszer elvittek magukkal nyaralni, de nem a szülinapomra. És nekem kellemetlen is volt kicsit, mert tudtam, hogy azért ez nem két fillér.

A vasútállomásos sztori oké, az tényleg nem túl kedves, ha valóban a benzin volt az indok, és nem az, hogy mondjuk nem értek rá kimenni. De amúgy hívhattatok volna egy taxit, ennyi erővel az is belefér.

A tortás történetben viszont ti voltatok a bunkók, komolyan gondoltátok, hogy kell majd még valakinek az az egy hetes fagyasztott torta? Ennyi erővel ki is dobhattátok volna a szemétbe, hogy kösz muter, kell a halálnak a szar olcsó tortád, miért nem viszel síelni. Magatokkal vinni nem tudtátok volna? Vagy legalább megkóstolni? Ezek után én sem szívesen ajándékozgtanék.

Összességében szerintem baromi anyagias vagy, azt lesed hol esik le valami anyagi nyereség a barátod szüleitől, számolgatod mit mennyiért adnak, méricskéled mint valami becsüs. Ilyennek senki nem ad szívesen semmit.

Meg miért kéne második gyerekükként kezelni? Nem vagy az, van nekik saját gyerekük. Te egy lány vagy, aki éppen a gyerekükkel van, de fiatal vagy még, valószínűleg nem te leszel úgy sem a menyük. Oké, a te szüleid nagyon bírják őt, meg szeretik szórni a pénzt. Az övéi meg nem. Valószínűleg nem is kedvelnek téged a leírtak alapján, minek jópofizzanak akkor?

2020. nov. 2. 11:13
 19/56 anonim ***** válasza:
11%
Nem írta, hogy a párja szülinapján vitték el síelni. Cipőt meg már vissza lehet vinni ha nem jó a méret/ nem tetszik. Pl. Azért is vehettek neki cipőt, hogy tudják dolgozik s arra se kelljen költenie mivel írja a lány, hogy besegít az albiba a srác.
2020. nov. 2. 11:30
 20/56 anonim ***** válasza:
93%

19, tök mindegy hogy miért vettek neki cipőt. Ez nem az ő dolguk, nem ők a szülei. Ahogy a fiú szülei sem kötelesek költeni a fiuk aktuális barátnőjére.

Mindenkinek joga van eldönteni hogy költ-e a gyereke párjára, de ha az egyik család úgy dönt hogy költ, akkor azt szívből tegyék, ne viszonzásért cserébe.

2020. nov. 2. 11:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!