Anyós após miért akar ennyire unokát?
Megértelek, az én szüleim is ezt csinálják annak ellenére, hogy több krónikus betegségem is van az esetleges meddőség mellett. Nem vizsgáltattam ki, hogy tényleg az vagyok, mert felesleges, ha nem akarok gyereket.
Az ilyen erőszakos embereknél csak az válik be, ha te is erőszakos leszel. Én ilyenkor elkezdem sorolni az érveket a szüleimnek, amiket megcáfolni sem tudnak, majd anyám sír egyet, hogy sosem lesz unokája és pár hónapra békén hagynak. Neked is csak ezt tudom javasolni, mert nem fognak leállni anélkül, hogy megszakítanád velük a kapcsolatot.
Sorold fel nekik a pénzt, a szabadidőt, az egészségügyi gondokat. Minél őszintébben. Az ilyeneknek nem elég az, hohy csak mert nem akarok gyereket. Ha tudja az okokat, akkor valószínűleg egy ideig leszáll rólad.
Nem tudom milyen IQ szinten, vagy néprétegnél divat ez az unokával gyötrés, de sem mi, sem a barátaink, de még a munkatársainktól sem hallottam, hogy odalennének az unoka gondolatáért.
Van gyerekünk kettő is, de ha egyszer rákérdeznének a véleményünkre, biztos, hogy inkább lebeszélnénk róla őket. Amilyenné alakulóban van a világ képe, jobban teszi az aki nem akarja telibe szülni.
Szerencsére egyelőre a gyerekeink is így látják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!