Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós após miért akar ennyire...

Anyós após miért akar ennyire unokát?

Figyelt kérdés
Szóval a párommal nem lehet közös gyerekünk és nem is szeretnénk. Anyós és após meg folyton mondja hogy kezdjük el az örökbefogadási folyamatot mert így nem jut nekünk gyerek vagy keressünk fel béranyát meg ilyenek. Egyébként még csak após és anyós jelölt mert még nem házasodtunk össze a párommal de anyósnak és apósnak hívom őket. A lényeg hogy folyamatosan ezt nyomatják hogy fogadjunk örökbe és az nagyon jó lesz. De konkrét okot nem is tudnak. Csak akarnak tőlünk unokát. A páromnak 3 testvére van elsőneknek két gyereke van másodiknak 4 és a harmadiknak meg még nincs mert csak 16 éves de ő is nagy családot szeretne. Csak a párom az aki nem szeretne gyereket de folyton nyomatják neki. A másik két tesvérétől meg kb sose kérdezték meg hogy szeretnének-e gyereket és az unokákkal se foglalkoznak. A szüleimnek egyetlen gyereke vagyok és mégis megértik hogy nem szeretnénk gyereket. Mit tegyek hogy végre megértség hogy semmilyen úton nem lesz tőlünk unokájuk?

2020. szept. 21. 21:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
82%

Megértelek, az én szüleim is ezt csinálják annak ellenére, hogy több krónikus betegségem is van az esetleges meddőség mellett. Nem vizsgáltattam ki, hogy tényleg az vagyok, mert felesleges, ha nem akarok gyereket.

Az ilyen erőszakos embereknél csak az válik be, ha te is erőszakos leszel. Én ilyenkor elkezdem sorolni az érveket a szüleimnek, amiket megcáfolni sem tudnak, majd anyám sír egyet, hogy sosem lesz unokája és pár hónapra békén hagynak. Neked is csak ezt tudom javasolni, mert nem fognak leállni anélkül, hogy megszakítanád velük a kapcsolatot.

Sorold fel nekik a pénzt, a szabadidőt, az egészségügyi gondokat. Minél őszintébben. Az ilyeneknek nem elég az, hohy csak mert nem akarok gyereket. Ha tudja az okokat, akkor valószínűleg egy ideig leszáll rólad.

2020. szept. 22. 07:21
 12/12 anonim ***** válasza:
58%

Nem tudom milyen IQ szinten, vagy néprétegnél divat ez az unokával gyötrés, de sem mi, sem a barátaink, de még a munkatársainktól sem hallottam, hogy odalennének az unoka gondolatáért.

Van gyerekünk kettő is, de ha egyszer rákérdeznének a véleményünkre, biztos, hogy inkább lebeszélnénk róla őket. Amilyenné alakulóban van a világ képe, jobban teszi az aki nem akarja telibe szülni.

Szerencsére egyelőre a gyerekeink is így látják.

2020. szept. 22. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!