Miért nem szeret a vőlegényem testvére? (többi lent)
23 éves lány vagyok, a vőlegényem 28. 3 éve vagyunk együtt és az egész családja az elejétől fogva elfogadott és megszeretett a testvérét kivéve (26 éves lány) Kedves velem mindig de érzem, hogy ez nem őszinte és amikor nincs jó kedvében tud nagyon megbántani.
Most egy hónapja együtt is lakunk a szüleivel és a testvérével mert vettünk lakást hitelre ami 1-2 héten belül kész lesz és oda fogunk költözni és a szülei mondták, hogy erre az 1-2 hónapra menjünk hozzájuk, hogy ne keljen az albérletet is fizetni. (a saját szüleimhez nem mehettem mert külföldön laknak) Kellemetlen, hogy a lábuk alatt vagyok nekik, és igyekszem mindenbe segíteni, bevásárlolni, takarítani, főzni és a szülei tényleg szuperek velem de a testvére egyszerűen nem szeret. Pedig semmivel se bántottam meg. Ez miért lehet?
Arra gondoltál már, hogy irigy?
A helyzetem hasonló, csak én 25 vagyok és a párom is. A nővérénél flegmábban még nem viselkedett velem senki a családban, sokszor direkt elkezd telefonozni miközben hozzá beszélek..stb.
Sok ilyen történetet mondtam el a barátnőmnek, plusz a családi hattérről is meséltem neki, és azt mondta (a barátnőm) hogy valószínűleg irigységről van szó és féltékenységről. Jobb egyetemre járok, jobb anyagi hátterem van, jobban teljesítek az iskolában+sportban és csinosabb vagyok.
Ezt egyáltalán nem kérkedésből írtam, de gondold végig, van-e valami olyan terület ahol szimplán jobb vagy? Lehet, hogy ez az oka annak ahogy viselkedik veled.
Azóta, mióta ezekre rájöttem meg is figyeltem, hogy pont akkor bunkózik velem a nővér, amikor valamiben sikerem van (pl jól sikerült a hajam vagy a futóverseny vagy a vizsgáim és kaptam ösztöndíjat)
Ez oké lenne ha a testvére nem a testvére lenne. De irigykedni a barátnőjére az egy kissé bizar. Khm.
Amennyiben szimplán amiatt viselkedik igy hogy a testverenek összejött a párkapcsolat neki meg nem vagy őt meg kihasználták, csalódott ugy szimplan csak azt kell megerteni hogy neki nehez. Én ilyen helyzetbe a jelenletebe pl. nem keltenek olyan helyzetet amire pont vagyik. Egy bensoseges kapcsolat latvanya egy nehez helyzetben levonek nehez es az nem irigyseg hanem szenvedes, tehat nyűg mert tovabb akarna lepni de uton utfelen boldog parokat lat nem tud elorelepni magyaran lehet ezt terapianak gondoljak sokan de szerintem nagyobb az eselye hogy belefasul a latvanyba es utana nem is akar kapcsolatot sokaig. Szoval ha az utobbira gondoltal azt nem irigysegnek nevezik hanem szenvedesnek. Ha versengeni akarna szimplan mindenkitol fuggetlenul az cseppett sem udvarias mert az udvariassag mogott is erzekelni hogy az csak latszat.
Aki szerint ez van és kész...
S nem szimpi nem szimpi ez van, kérdem én: ők is így állnak a testvérüknek a párjához vagy egy ismeretlen emberhez? Ránéznek és hát ennek csúnya feje van, nem lesz szimpatikus!?
Szerintem meg normális esetben az én felfogásom szerint én eddig akárki volt a testvérem párja, még ha el is mondott a testvérem dolgokat arról, hogy veszekedtek és netán csúnyán beszéltek egymással vagy a párja vele, én sosem utálkoztam a párjával szemben amikor találkoztunk. Nem lett volna jobb a helyzet, s én elfogadom hogy ha nekik jó ahogy van. Persze elmondom a véleményem, de az ő döntése mit csinál.
Miért akarnék azzal rosszat a testvéremnek, hogy bunkó tapló vagyok a párjával akit ő szeret! S ha velem nem volt bunkó az illető, semmi okom arra hogy ne szerethessem mint családtagot.
Engem sem szeret a sógornő, de reális oka nincs az utálatának. Azért nem reális, mert az ő viselkedése, gondolatai nem a jó ember kategóriás, de ő azt hiszi az a természetes amilyen ő és mindenki más a rossz, a hibás stb... Ő hibátlan, azt gondolja. Sokszor pokróc volt a családjával, csak ők ezt elnézték neki mindig mert: ő ilyen. Megmagyarázták mindig maguknak. De én nem mentetten őt fel. Most már én sem törődök, nem foglalkozok vele. Elmegyünk egymás mellett.
Sógoromat kedvelem és én elvagyok vele, elbeszélgetünk.
Sógornőmmel sosem lesz így és sajnálatos, hogy vannak olyan emberek mint ő akik bár a rossz nevelés miatt lett olyan amilyen, de ez nem mentség. Élvezi mások szenvedését...
14-es unszimpátiáról beszélt, az lehet szimplán látvány de lehet világ nézeti különbségekből adódó kommunikációs probléma is. Magyarán tök különbözőek miről beszéljenek ha mindent különbözően látnak. Hosszabb távon mindkettőnek kellemetlen.
El kell fogadni, hogy ő nem kedveli, ő is elfogadta, hogy a testvérének ő a párja, de azért se kedvelni se szeretni nem kötelező, de mint írta nem bántja a kérdezőt szóval udvarias, akkor miről beszélünk?
Jaaj. Ezen ne busulj. Miutan elkoltoztok utana meg ugyse nagyon latod.. Koszonj neki mindig kedvesen nezz ra! Es ezen tul semmit se tegyel. Igy nem tud nem fog bantani es te sem ot. Ha paroddal programod van akkor sogornot nem kell meghivni. Mentek kettesben es sokkal jobb lesz mintha azon rugoznal h miert igy miert ugy. Ajanlom a 2 tanus eskuvot pl. Utana kozlitek a csaladdal. Igy ott se kell nezni a resting bitch arcat a csajnak.
Tudom mit erzel. Az en parom novere a koszonesen sziaa *ad 2 puszit* -on kivul egy szot se szol hozzam. En se hozza. A mazlim h mikor osszejottem az occsevel o pont kiment kulfoldre es azota is ott boldog. Ami nekem szuper! Evente 3-4 olyan nap van amikor 35 percre elviselem es akkor is magasrol leszãrom ot. Parom se feszul ra h keresse a noveret gyakran. Igy jo. En anno 2 even at probaltam nyitni fele jofej voltam. Ha nem nem. Nem eroszak. Megalazkodni nem kell! Meg konyorogni sem.. Mikor ilyesmiket olvasok rajovok h nem vagyok egyedul. Hidd el mas is van igy..pl en. Eleinte zavart. Mint teged. Aztan rajottem mekkora mazli h messze van es gyerekeket sem szult. Igy kb nullara van redukalva az interakcio. Egyaltalan nem beszelunk se telon se chaten eloben meg szia *puszi* es ezzel letudva.
A 2 tanús esküvő nagyon jó tanács egy olyan családnak aki mindent megtesz a gyerekéért, a szülők felé ez nagyon nagy hiba lenne, és a testvére felé is, nem tudod az okokat és azt sem hogy miért érzi ezt, talán a kérdezőnek nyíltan meg kéne udvariasan diplomatikusan beszélnie ezt a problémát, látatlanba egyedül ő tud neki választ adni mi az oka, nem mi. Ha azt mondja nem tudja, csak unszimpatikus, akkor a két fél hozzáállása és udvariassága ami a problémát megoldhatja, de ha van oka rá, akkor legalább tisztáznák egymás között és azt is megbeszélhetnék, hogy nem kötelező találkozni, csak a testvére látogatja a párja nélkül. De hogy az egész családot kihagynák a fontos napból szemétség lenne, mert ugye itt a kérdező írta, hogy a család befogadta őt is és a családja szereti a párját, becsülettel felnevelték. Neked milyen érzés lenne,miután megtettél mindent a gyerekedért, lehet nélkülöztél is hogy jó legyen neki, ha a fiad vagy a lányod utólag bejelentené hogy elvette a kislányt vagy férjhez ment a kisfiúhoz?
Ez szerintem nagyon necces tanács meg az a világ nézeted, hogy milyen szerencse hogy a nővér nem szült gyereket, mert akkor nem kell vele találkoznod. Joga van gyereket szülni attól függetlenül, hogy utáljátok egymást, nem te vagy a férje, és semmi közöd a magán életéhez, mint ahogy neki se a tiédhez, a testvéréhez köze van mert a testvére, ha szeretik egymást nincs is joga senkinek egymás ellen hangolni őket. Az unszimpátia egy emberi tulajdonság, van mikor nem tehet róla a másik vagy az aki érzi, mert lehet hogy egész külön világ mind a kettő, az ilyen helyzeteket tiszteletben kell tartani, ha nincs bántás akkor no problem, attól még neked nem kell vele találkoznod ilyen egyszerű csak egyszer s mindenkorra tisztáznotok kellett volna, hogy ne hari de unszimpátia van, ki kellett volna mondani, egy felnőtt értelmes ember ezt udvariasan meg érti,nyilván én sem tudom az okokat, de aki ilyeneket ír az is elgondolkodtató. Mert nem igazán azt tükrözi, hogy megbékéltél ezzel a helyzettel. Szimplán le lehet mondani a részedről a látogatást, a párod meg megy egyedül látogatóba, vagy pár napra hozzájuk, ilyen egyszerű. Biztos megértené a nővére gondolom, de hogy ezért ne szüljön gyereket, csak mert utáljátok egymást necces gondolat. De ennek az egésznek semmi értelme. Én speciel ha látom valakin hogy unszimpatikus vagyok akkor igyekszem küldeni a jelet hogy vettem a lapot, de higgye el hogy én is mennék, de muszáj intézkednem ne nehezítse saját magának se, se nekem, szóval igyekszem testbeszéddel jelezni, hogy ne hari intézkednem kell és ugye a másikkal kell ez ügyben valamilyen interakcióba lépnem, vagy kommunikáció, vagy fizetek pl. pénztárnál, szóval igyekszem jelezni úgy ahogy tudom, hogy intézkedjünk tapintatosan, magyarán külön kell választani az érzelmet és a munkát vagy az ügyintézést, mert az a másikra nézve is necces ha elkezd hisztizni vagy ujjal mutogatni a munkahelyén hogy menjen a másikhoz akinek mondjuk szintén unszimpatikus szerencsétlen és ha minél előbb el kéne jutnia valahova, akkor azon fog besértődni szemét módon, hogy az ő sorában maradt vagy ezzel nagyon nagy problémát okoz neki, mert oda vissza dobálták egyik sorból a másikba szerencsétlent? És ha mindhárom sorba unszimpatikus szerencsétlen akkor hova menjen? Groteszk példák, de nagyon tanulságosak. Ugy hivják, hogy EQ és IQ. Nincs joguk ehhez munkahelyen. A privát életben természetesen szépen le lehet mindent mondani a maga módján. De munkahelyen ő is minél előbb túl akar lenni az ügyintézésen szóval szerintem az ilyen helyzetek feleslegesek, hülyeség az egész, nincs értelme hisztizni ilyesmin. Pl. vannak olyan helyzetek amikor kénytelen az ember interakcióra. Van mikor én is érzékelem, hogy utálnak, pedig nem is ismernek, csak szimplán udvariasan köszönök bár kellemetlen a helyzet mert nem értem a viselkedését, de azért is kellemetlen mert van bőven problémám mint hogy a hülyeségeikkel foglalkozzak, és szükségem van az energiámra, magyarán nem akarom arra pazarolni, hogy az unszimpátiáját hárítsam, de tovább lépek köszönök és megyek.
Ahogy írták többen el kell fogadni hogy nem mindenki kedveli az embert, de ha akadályoznák a mindennapjaiban a másikat na ahhoz nincs joguk az már egy olyan része a dolognak ami igenis nem fer, és undorító,és emberi jogokat sértő magatartás, mert az emberek nagy többsége nem is foglalkozna vele magyarán köszön intézkedik és csá. De az a tanács amit írtál a 2 tanús esküvő nagyon nagy hülyeség egy szerető család irányába.
Na aki engem lepontozott, gondolom náluk is megy az utálkozás ok nélkül, azért nem értenek ennyire egyet azzal, hogy a testvérem párja családtag és szeretem a testvérem, ezáltal a párját is elfogadom!
De látom mennyien ítélkeznek csak ránézésre!
Már vártam, hogy mikor dobja be valamelyik az "irigy" kártyát. 🙄😅 Mert a buta, felszínes emberek világában nem léteznek összetett érzelmek, csak fekete meg fehér, csak szeretet meg gyűlölet van. 😅
#11 Nem irigy rád, hanem unszimpatikus vagy neki, van különbség a két érzés közt. Talán nehezen viseli a nagyképűségedet, a kérkedésedet, meg hogy folyamatosan kibeszéled másoknak 🙄😂 Ennek ellenére próbálja leplezni az érzéseit, mert egyelőre téged dönget a testvére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!