Anyósom azt gondolja, hogy ő a gyerekem anyja?
Féléves a gyermekünk, férjem szülei már nagyon-nagyon várták, azóta is teljesen fel vannak villanyozva, de anyós időnként túlságosan is. Mostanában próbálom úgy intézni, hogy kevesebbet jöjjenek (hetente 3-4x biztos találkozunk). Anyós főleg olyankor jön segíteni, ha boltba kell mennem, addig ő unokázik. Ha megjövök, már megy is haza (közel laknak). Néha furcsa dolgokat mond,pl volt, hogy saját magára mondta, hogy"anya", volt, hogy aposomat hívta "apá"-nak, van, hogy azt mondogatja a gyerekeknek, hogy nála, az ő ölében van a legjobb helyen a világon. Ma olyasmit akart a megkérdezésem nélkül adni a gyereknek enni, amit én nem engedek, rá is szóltam, hogy ne. Annyi ruhát vett, hogy a gyerek csak az általa vett ruhákban járt a nyáron.
Ezek a dolgok csak nekem furcsák, vagy más nagyszülők is ilyenek?
Sajnos az én anyukám nem tud segíteni nekem, egyrészt ő messze él, másrészt az egészsége sem engedné meg, így anyosra számíthatok egyedül. Sosem kértem hogy bármit vegyen, mindig magától akciózott, volt, hogy szóltam neki, hogy több ruhát ne vegyen, mert úgy növi ki a gyerek, hogy nem is hordja őket. Ez mondjuk a legkevesebb, de hogy saját magát hívja anyának, az szíven ütött.
Nekünk a házban volt egy néni aki magát Mamának hívta a gyerekemnek, Kati Mamának hívtuk. Az anyukám testvére is mamának hívja magát a gyerekemnek, ő Ilonka mama. Ezen kívül van Zsuzsi mama is, aki az igazi mamája, Ica mama is, aki az apja felesége. Aztán egy csomó mindenki akar az anyja lenni és hívja úgy magát de okos a srác, tudja ki szoptatta és ki viszi most már iskolába :D
Ne vedd a szívedre, minél többen imádják, neked és neki annyival jobb. Vegyen csak sok ruhát, mondd meg mire van szüksége - mondjuk majd a bölcsibe, oviba, isibe - és használd ki, hogy apósodék így imádják. Hidd el, hogy nem kavarja össze, neked pedig hatalmas segítség lesz, mivel édesanyád messze lakik.
Okos gyerek, veled alszik, te vagy az anyukája. Te meg hívjad mamának és papának őket. Esetleg tanítsd majd meg neki, hogy mama és papa, ennek örülni is fognak és neked is jobb lesz. Ne legyél emiatt velük rossz kapcsolatban :)
Ha az "anya" egyszer fordult elő, simán lehetett nyelvbotlás, velem is előfordult már. Mikor utoljára csecsemőt tartottam a kezemben, az a saját gyerekem volt,megszoktam, hogy anyának nevezem magamat.
Kedvesen javítsátok ki nagymamára, vagy ahogy ti szeretnétek.
A nagymamáknak van ilyen vásárolós hajlamuk. Az én lányom meg a párja még terhesség alatt bejelentették, hogy ne vegyünk SEMMIT, midenük van. Mi tiszteletben tartottuk, de hidd el, nehezen ment.
A baba születése után a dédikkel kivételt tettek, ők vihettek ajándékot. Szerencsémre a saját anyukám helyett én vehettem meg, mert ő nem utazhatott a járvány miatt.
Azóta a lányom néha említ dolgokat, amire szükség lenne, hát én is lelkesen rohanok a bababoltba. Tizensok éve nem vásárolhattam babaruhát, és most nagyon élvezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!