Hova tegyük após pénzét?
Tegyétek félre. Szerintem lehet, hogy csak a te fejedben van, hogy ő ezért vár valamit, lehet, hogy nem.
Nekem nagyon hosszú idő volt elfogadni, hogy fogadhatok el pénzt az apámtól. Ezzel nem csak én kapok, hanem ő is, mert (részben) így tudja kifejezni a szeretetét.
Ha úgy érzed, érzitek, hogy cserébe azt várja, úgy eljetek, ahogy ő akarja, az gond.
Plusz: a férjed kapja. Ha ő azt mondja, tudja kezelni, akkor hagyd rá, nem a te ügyed.
Miért érzed magad függőségben, mikor azt írtad, nincs rá szükségetek?
Szerintem engedd el a dolgot.🙂
Már csak ismételni tudom a többieket.
Jól fog jönni később, ha majd támogatni kell.
Fogadd el és tegyétek félre.
Nálunk az a szitu,h sose kértünk pénzt de anyósék néha adnak pl karácsony,h azt vegyünk ami kell.
2 éve örökölt egy lakást amit eladott és másfél milliot adott ,hiába tiltakoztunk de de de fogadjuk el.
Ezt a penzt felraktuk a tartalekra,de sose számoljuk bele a mi pénzunkbe.
Sajnos anyósomék mindig elvárnak valamit ha adnak valamit.
Valahogy nem szivből adja.Cserebere üzlet nála.
Nem akarok függni a pénztöl,nem akarok "tartozni" mert ő pénzt adott.
Ha neadj megveszteget h ő pénzt adott,fogom magam leveszem aztán szépen lerakom elé h akkor nincs miről beszélnünk.
A szüleim részéröl ilyen nem lenne,ők szivből adnak,ha bajban lennénk mindenüket odaadnák akkor is ha nem lenne mit enniük,úgy hogy sose várna el semmit cserébe.
Az anyós após teljesen más,9 év alatt kiismertem őket.És nem bizom bennük.
Értem a problémát. De ha semmi hátsó szándéka vele, már hogy később nem fogja a fejetekre varrni, és nem zsarolja vele a párod, akkor úgy is felfoghatod, hogy jót akar nektek. Ez esetben eltenném tartaléknak.
Nekünk anyósom akarna adni ajándékba háztartási gépet. De én tőle azért nem akarom elfogadni, mert mindig hozzá teszi, hogy mennyire keservesen keresi meg rá... Nem él rosszul, nem szegény, nem csak az ő keresetéből élnek, ennek ellenére kb úgy adja elő. Na emiatt ki fogadja el szívesen? Nem azért, mert ha onnan nézzük hogy a másik felnőtt gyereke aki otthon lakik arra mennyit költ és attól nem szed lakbért sem (mint a férjemtől amíg otthon lakott), így semmi gond nélkül el lehetne fogadnia a férjemnek. De mi is magunk akarjuk elő teremteni és nem akarok én sem ezzel lekötelezett lenni. Anyósomnak azt mondtam: mi nem akarunk senkire anyagi terhet tenni. Remélem értette miért is ugy mondtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!