Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hova tegyük após pénzét?

Hova tegyük após pénzét?

Figyelt kérdés
A férjemmel 3 éve vagyunk házasok, van saját házunk, mindkettőnknek jól fizető állása, apósom mégis hónapról hónapra a férjem fizetésének majdnem több mint felének megfelelő összeget ad nekünk támogatás gyanánt. Ez engem nagyon zavar, úgy érzem ezzel egyfajta függésbe kerültünk, nem érzem önállónak magam, hanem mintha ő akarna eltartani. Az egész úgy indult, hogy amikor összeházasodtunk, apósom szintén adott heti pár ezer forintot a férjemnek, mondván hogy ez még a zsebpénze. Eleinte nem szóltam, de később kezdett zavarni, úgy éreztem a férjem így nem tud teljesen elszakadni a családjától. Beszéltünk is a dologról, de azt mondta ne aggódjak, ez őt nem befolyásolja, nem ő kérte, de nem is fogja visszautasítani, mert szeretetből adja. Próbáltam lenyelni a dolgot, nem foglalkozni vele, de aztán az összeg egyszercsak elkezdett emelkedni, és most már túl soknak érzem zsebpénzhez képest. Még a saját fizetésünket sem költjük el, elég szép megtakarításunk van, de a férjem mostmár abból akar költeni, amit az apjától kap, hogy a mienk megmaradjon. Én viszont nem akarom függésben érezni magam, sem úgy mintha ők tartanának el, szóval szeretnék tanácsot kérni. Férjemmel már számos alkalommal beszéltem erről, és arról szó sem lehet hogy visszautsítsa, és én sem fogom mert nem az én dolgom, plusz a férjem biztos összeveszne velem emiatt. Egy hasonló kérdésnél olvastam, hogy tegyék félre a gyereknek, de nekünk nem lehet gyerekünk, úgyhogy ez sem játszik. Nem is nagyon szeretnénk. Szóval szerintetek mihez kezdjek az apósom pénzével, vagy hogy adjam vissza más formában, vagy hova tegyem, ahonnan nem magunkra fordítjuk, hanem valami olyasmire, amihez nekünk semmi közünk?
2020. aug. 29. 07:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%
Adjátok nekem! ☺️
2020. aug. 29. 09:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Én egy részét visszaadnám neki szülinapra/karácsonyra. Másik részét félretenném állampapírba/számlára. Ahogy már egy páran is írták előttem: sose lehet tudni, apósod hogy fog megöregedni. Mennyire szorul majd gyógyszeres kezelésre/gondozónőre/esetleg egy nívósabb idősek otthonára. Én most a saját bőrömön tapasztalaom, hogy milyen egy közeli idős ember ápolása (apukám 81 éves, demens, cukorbeteg, stb), és bizony ez plusz költség. Az állam szinte alig van jelen idősgondozás területén. Ha após lerobban, csak magatokra számíthattok, és idősgondozáskor a pénz beszél. Apa gondozónőjét én fizetem, ebédet házhoz hozzák neki, azt is én fizetem. Gyógyszerköltsége havi 10ezer, azt még ő állja. Egy nívós idősotthon, ha rászorulna,több milliós beugró, és a havi nyugdíja nem biztos, hogy elég lenne az ottani ellátásra. Ha 24 órás gondozónő kellene, az havi párszázezer. Az már nekem nem biztos, hogy beleférne a költségvetésbe. Szóval idős korban már bármi lehet, ami plusz pénzt igenyel, és szorulhat ő még rátok. Rakjátok félre - gyakorlatilag neki. Így ha lerobbanna - maradjon minél tovább fitt és erős! - lesz anyagi tartalékotok hova nyúlni, megemelkedett gyógyszerszámlakat fizetni, magánorvos, stb.
2020. aug. 29. 09:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Tegyétek félre. Szerintem lehet, hogy csak a te fejedben van, hogy ő ezért vár valamit, lehet, hogy nem.

Nekem nagyon hosszú idő volt elfogadni, hogy fogadhatok el pénzt az apámtól. Ezzel nem csak én kapok, hanem ő is, mert (részben) így tudja kifejezni a szeretetét.

Ha úgy érzed, érzitek, hogy cserébe azt várja, úgy eljetek, ahogy ő akarja, az gond.

Plusz: a férjed kapja. Ha ő azt mondja, tudja kezelni, akkor hagyd rá, nem a te ügyed.

Miért érzed magad függőségben, mikor azt írtad, nincs rá szükségetek?

Szerintem engedd el a dolgot.🙂

2020. aug. 29. 10:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Már csak ismételni tudom a többieket.

Jól fog jönni később, ha majd támogatni kell.

Fogadd el és tegyétek félre.

2020. aug. 29. 14:29
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az a szitu,h sose kértünk pénzt de anyósék néha adnak pl karácsony,h azt vegyünk ami kell.

2 éve örökölt egy lakást amit eladott és másfél milliot adott ,hiába tiltakoztunk de de de fogadjuk el.

Ezt a penzt felraktuk a tartalekra,de sose számoljuk bele a mi pénzunkbe.

Sajnos anyósomék mindig elvárnak valamit ha adnak valamit.

Valahogy nem szivből adja.Cserebere üzlet nála.

Nem akarok függni a pénztöl,nem akarok "tartozni" mert ő pénzt adott.

Ha neadj megveszteget h ő pénzt adott,fogom magam leveszem aztán szépen lerakom elé h akkor nincs miről beszélnünk.

A szüleim részéröl ilyen nem lenne,ők szivből adnak,ha bajban lennénk mindenüket odaadnák akkor is ha nem lenne mit enniük,úgy hogy sose várna el semmit cserébe.

Az anyós após teljesen más,9 év alatt kiismertem őket.És nem bizom bennük.

2020. aug. 29. 14:38
 16/17 anonim ***** válasza:
35%
Kezdjétek el látványosan baromságokra elkölteni, akkor majd nem ad többet.
2020. aug. 29. 15:59
 17/17 anonim ***** válasza:

Értem a problémát. De ha semmi hátsó szándéka vele, már hogy később nem fogja a fejetekre varrni, és nem zsarolja vele a párod, akkor úgy is felfoghatod, hogy jót akar nektek. Ez esetben eltenném tartaléknak.

Nekünk anyósom akarna adni ajándékba háztartási gépet. De én tőle azért nem akarom elfogadni, mert mindig hozzá teszi, hogy mennyire keservesen keresi meg rá... Nem él rosszul, nem szegény, nem csak az ő keresetéből élnek, ennek ellenére kb úgy adja elő. Na emiatt ki fogadja el szívesen? Nem azért, mert ha onnan nézzük hogy a másik felnőtt gyereke aki otthon lakik arra mennyit költ és attól nem szed lakbért sem (mint a férjemtől amíg otthon lakott), így semmi gond nélkül el lehetne fogadnia a férjemnek. De mi is magunk akarjuk elő teremteni és nem akarok én sem ezzel lekötelezett lenni. Anyósomnak azt mondtam: mi nem akarunk senkire anyagi terhet tenni. Remélem értette miért is ugy mondtam...

2020. aug. 31. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!