Miért ilyen elviselhetetlen sok helyen az anyós, após?
Mert az itt megnyilvánuló jó része képtelen elviselni, hogy másnak is van véleménye, nem csak neki. Itt ha csak azt mondja az anyós, szerinte a zöld függöny szebb lenne, már belepofázás. Pedig csak elmondta, mit gondol, amihez joga van.
Csak azt tudnám, az ilyen emberek miről szoktak beszélgetni...
Egyetértek az előttem szólókkal.
Én nagyon jól megértettem magam a párom szüleivel, velük egy házban (külön lakásban) laktunk, napi kapcsolatban voltunk. Soha nem volt okom arra, hogy panaszkodjak rájuk. Emberek ők is, és szeretik a gyermeküket ugyanúgy, mint az én szüleim engem. Ezt kellene megérteni.
És néha-néha eszükbe juthatna: akármilyenek is, ők nevelték a gyermeküket olyanra, olyanná, akit méltónak találtam arra, hogy páromul fogadjam.
4-es vagyok.
Persze, engem is akart az anyósom "átnevelni", hogy ezt+azt ő nem úgy csinálja, és hogy mennyivel jobb az, ahogyan ő, és próbáljam meg... megpróbáltam, és "látványosan küszködtem" a módszerével, majd a végén kijelentettem: gyakorlatilag a végeredmény ugyanaz, mindkét módszerrel. Akkor már inkább maradok annál, amit eddigi életem során begyakoroltam. Ezt eljátszottam néhányszor, utána már nem is próbálkozott. :))
Mindig van rivalizálás a felek között, helyezkedés a kedvezőbb pozíció miatt. Anyós vs meny, após vs vej, néha kombinálva.
És minden család más, így nagy különbségek lehetnek a neveltetésben. Pl. anyósom nagyon kotnyeles típus, mindig mindenről tudni akar, míg az én szüleim "a te dolgod" hozzáállást preferálják. Emiatt engem rettenetesen frusztrál, hogy anyósom folyamatosan olyan dolgokba kérdez bele, amihez - szerintem - a világon semmi köze. Fordítva is megvan ez, enyhébben: a férjem mindig meglepődik, hogy az én családom "közömbös" a dolgaink iránt, és ő ezt néha bántónak éli meg.
Szerintem amúgy nem(csak) az anyós-após az elviselhetetlen, azért van bőven meny/vej-(jelölt), aki rászolgál a rossz viszonyra... Legalábbis amikor tesóm és az excsaja odabútorozott a szüleinkhez, azért anyámék sok olyan dolgot tűrtek el szó nélkül, amit én nem, és biztos anyám lett volna a sz.r szemét anyósjelölt, aki nem hagyja élni a fiatalokat.
Nálunk pl anyuci képtelen elfogadni h más nő is van a fia életében.
A másik menyét màr tönkretette,mivel tudja hogy nehezen viseli el őt napokra is odakoltozik mert messzebb vannak,nekunk mondta h o a fiahoz megy,leszarja h a menye mit akar.Ő az első helyen akar lenni a fia életében.
Nem veheti el őt senki,úgy gondolja.Sok a probléma miatta a házasságukban is.
De nálunk is egyre pofátlanabb lett,màr én is kezdem unni.
Ha valamire nemet mondok már támad.Nekünk menyeknek nincs jogunk a saját házukban semmihez ha ő ittvan.Azt elfelejti nem csak a fia otthona,hanem a miénk is,ő a vendég,neki kell alkalmazkodnia.
Állandó elvárásai vannak.Ő az úgynevezett bekebelező anyós.
Após is egy lusta dög,ha valami nem tetszik neki ő is megjegyzéseket tesz.
Mert ezek azthiszik h körülöttük forog a világ.Szánalmas amit sokszor művelnek.
Nem engedik el a fiaikat,nem engedik leválni őket,ha kell manipulálják őket,sajnáltatják magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!