Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hova tegyük após pénzét?

Hova tegyük após pénzét?

Figyelt kérdés
A férjemmel 3 éve vagyunk házasok, van saját házunk, mindkettőnknek jól fizető állása, apósom mégis hónapról hónapra a férjem fizetésének majdnem több mint felének megfelelő összeget ad nekünk támogatás gyanánt. Ez engem nagyon zavar, úgy érzem ezzel egyfajta függésbe kerültünk, nem érzem önállónak magam, hanem mintha ő akarna eltartani. Az egész úgy indult, hogy amikor összeházasodtunk, apósom szintén adott heti pár ezer forintot a férjemnek, mondván hogy ez még a zsebpénze. Eleinte nem szóltam, de később kezdett zavarni, úgy éreztem a férjem így nem tud teljesen elszakadni a családjától. Beszéltünk is a dologról, de azt mondta ne aggódjak, ez őt nem befolyásolja, nem ő kérte, de nem is fogja visszautasítani, mert szeretetből adja. Próbáltam lenyelni a dolgot, nem foglalkozni vele, de aztán az összeg egyszercsak elkezdett emelkedni, és most már túl soknak érzem zsebpénzhez képest. Még a saját fizetésünket sem költjük el, elég szép megtakarításunk van, de a férjem mostmár abból akar költeni, amit az apjától kap, hogy a mienk megmaradjon. Én viszont nem akarom függésben érezni magam, sem úgy mintha ők tartanának el, szóval szeretnék tanácsot kérni. Férjemmel már számos alkalommal beszéltem erről, és arról szó sem lehet hogy visszautsítsa, és én sem fogom mert nem az én dolgom, plusz a férjem biztos összeveszne velem emiatt. Egy hasonló kérdésnél olvastam, hogy tegyék félre a gyereknek, de nekünk nem lehet gyerekünk, úgyhogy ez sem játszik. Nem is nagyon szeretnénk. Szóval szerintetek mihez kezdjek az apósom pénzével, vagy hogy adjam vissza más formában, vagy hova tegyem, ahonnan nem magunkra fordítjuk, hanem valami olyasmire, amihez nekünk semmi közünk?
2020. aug. 29. 07:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%
Szülinapra, meg ilyen alkalmakra adjátok vissza apósnak ajándék formában a pénzt. Szerintem max. így lehetne akkor visszaadni neki, ha a férjed nem akarja elutasítani. Így pedig nem feltétlen lenne benne sértődés, se semmi. Szóval szerintem alkalmakkor vegyetek neki drágább ajándékokat, vagy valami utazást, attól függ, hogy eddig mennyi pénz gyűlt össze.
2020. aug. 29. 07:31
 2/17 anonim ***** válasza:
79%

Államkincstár. állampapír. biztonságos és likvid. ha borul a bili, vissza lehet adni. van is és nincs is.

ha már papa nem lesz - amúgy éljen sokáig -, majd eldöntitek a sorsát

2020. aug. 29. 07:33
 3/17 anonim ***** válasza:
93%
Én is inkább beraknám számlára, idővel bármi történik, jó lehet az még, kár lenne most apróságokra elkölteni, amelyeknek gyakorlatilag nyoma sem marad.
2020. aug. 29. 07:39
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Számlára tenném én is, aztán lesz vele ami lesz.
2020. aug. 29. 07:48
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Apród sem lesz mindig ilyen egészséges, idővel megöregszik, jönnek az eü.-i gondok, amik megoldása pénzbe kerül, vagy más extra kiadásai lesznek. Tegyétek szépen félre a pénzt neki, és ha megszorul, ebből is tudjátok segíteni.

Eszetekbe ne jusson visszaadni neki az egyszer már elfogadott pénzt, vérig fog sértődni.

2020. aug. 29. 07:49
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is fordítva csinálnám és a saját pénzem költenem, amit meg ő ad, azt félretenni. Szép gesztus tőle, de megértem, hogy zavar.
2020. aug. 29. 07:50
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is befektetném az egészet. Após akár le is eshet a lábáról, nagyon drága manapság fizikailag és lelkileg is elfogadható megoldást találni egy idős, beteg, segítségre szoruló ember számára. Ha meg "megmarad", akkor felfogjátok örökségnek.
2020. aug. 29. 08:08
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én sem adnám vissza. Szeretetből adja, megsértődne, ha visszaadnátok v nem fogadnátok el.

Tegyétek el, nem kell azt elkölteni feltétlen. Bmire jó lehet még.

2020. aug. 29. 08:14
 9/17 anonim ***** válasza:
58%

Micsoda kín, istenem...🤦

Nem zsarol a pénzzel a papa? Szívesen adja? Szeretetből?

Mi a fene bajod van neked??

Mást 18. szülinapján pucér fenékkel kilöknek a világba, hogy tartsa el magát, aztán 38 évesen még mindig ugyanabban az albérleti szobakonyhában nyomorog. Vagy az alapvető alamizsnával jár, hogy akkor majd idősebb korban rászáll az emberre a családja, hogy “tessék minket is eltartani”.

Szerintem neked pont nincsen okod panaszra. Köszönd meg szépen és tegyétek külön számlára.

2020. aug. 29. 08:56
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Elhiszem, hogy zavar. Néhány szülő/nagyszülő úgy van vele, hogy ő már magára nem költ mert minek, de a gyerekét/unokáját szívesen támogatja. Szetintem kedves dolog tőle, szóval tegyétek félre és ha szüksége lesz segítségre, maximum majd abból segítetek neki.
2020. aug. 29. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!