Tényleg ilyen gyakori, hogy anyós akarja megmondani hány gyerek legyen?
Van egy 6 éves kislányom és egy 2,5 éves kisfiam. Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy szeretnénk még egy babát és amikor a kicsi betölti a 2 évet próbálkozunk harmadikkal. Nyilván a folyamatot nem mondtuk el senkinek. Amikor sikerült teherbe esnem a 8.héten elmondtuk a családnak.
Az anyósom kibirult, hogy minek még egy gyerek, amikor már van egy fiú meg egy lány és ez így tökéletes, és hogy inkább vetessük el, mert hogy 3 gyereknek semmi értelme.
A legdurvább ebben az, hogy 2 barátnőm is azt mondta, hogy az anyósuk ugyan így kiakadt, hogy van e v nincs e még gyerekük, valamint anya is mondta, hogy nagymamám nem szólt hozzájuk 3 hétig amikor kiderült, hogy ikreket vár (a 2 öcsém) és mindkettőt megtartották amikor már volt 3 gyerekük. Nem értem ezt...
Nálunk anyum annyit mondott nővéremnek, hogy "nekem ne szülj gyereket". Most van kettő, hetente 4-5 napot foglalkozik velük anyum, amíg nővérem dolgozik, mivel anyum nyugdíjas, "ezért ráér", de pihenni sincs ideje tőlük, plusz takarítás, mosás, főzés, stb. Szóval nálunk csak ezért volt beleszólas, úgy gondolom, hogy jogosan.
Ha hasonló eset nem áll fent, akkor a ti döntésetek, és nekik nem kellene beleszólniuk.
"és hogy inkább vetessük el"
Ha bármelyik rokonom ilyet mert volna mondani, soha nem látta volna azt a gyereket. És mivel általában együtt mozog a család, ez kb. azt jelentette volna, hogy soha senkit a családból. Nem vagyok egy haragtartó ember, de ezt soha nem bocsátottam volna meg neki.
Lassan ott tartunk, hogy anyósnak kuss, véleménye sem lehet.
Most komolyan, mi a gond ezzel? Nem rátok parancsolt, csak elmondta, mit gondol. Engem nem zavar, ha az anyósom nem azt gondolja valamiről, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!