Hogy tudnék a párommal megbeszélni az anyósommal kapcsolatban egy dolgot úgy, hogy ne sertésem meg?
"Már ez is eléggé rosszul esett, mert pl amit én költök a lakásra, az mind kidobott pénz akkor"
Szó sincs róla. Ha válnátok, valamennyi pénz abból, amit közösen belefektettetek: felújítás, egyebek, neked is járna az ex-férjedtől.
De azt nem értem, hogy ha boldogan éltek az anyósod tulajdonában,
miért gondolsz te most arra, hogy mi lenne, ha válnátok?
Te készbe költöztél. Nem azért kell ketten küzdenetek,
hogy saját lakásotok, házatok legyen.
Teljesen mindegy, hogy anyósod, vagy a férjed nevén lenne,
neked jogilag akkor sincs semmi közöd hozzá.
A másik téma: "Hanem az, hogy mivel anyósom nevén van a ház, apósommal akkor jönnek-mennek a házban, amikor épp gondolják. "
Ez jogtalan. Ha átengedték használatba a házat/lakást, akkor oda nem léphetnek be. A kulcsot is lecserélhetitek.
Ti most úgy éltek ott, mint vendégek, ahogy kiveszem az írásodból.
A haszonélvezeti jog is anyósodéké, vagy az a férjedé?
Vagy a tulajdonjog is, haszonélvezeti jog is az anyósodéké?
Ez nagyon durva. Megértelek.
Rendezni kell a jogi helyzetet, mindenképpen. Mindenkinek joga van
a magánélethez.
Ha pl. kibérelnétek szerződéssel egy lakást, oda a tulajdonos sem léphetne be akkor, amikor akar. Sőt, a zára is lecserélhetnéd.
Szóval ezt rendezni kell.
Hagyj kint néhány pikáns dolgot, talán meghökkentené annyira, hogy felérje ésszel az a drága anyós :D
Amúgy ültesd le a férjed, hogy most hallgasson végig és ha befejezted akkor reagáljon, szerintem teljesen jogos, amit szeretnél, meg kell húzni a határokat :)
Ha más nem én tuti gerilla akciókba fognék, persze utolsó lehetőségnek :D meztelenül mászkálnék, vagy alig valamiben, napközbeni szex (csak házasok vagytok...) :D nekik lesz kellemetlenebb
2.kommentelő.
Szerintem nem rajtam múlik, hogy másik házba menjünk, abba amit mi vettünk. Vegyek magamnak külön egyet és járjunk egymással a páromhoz "udvarolni"?? Vagy fizessem ki a ház felét nekik és maradna az anyósom nevén továbbra is???? Ha a párom nem akar másikba költözni, arra hivatkozva, hogy van háza már és nem el vagyok én is ott?! Szóval nehogy azt hidd már ott élősködök!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!