Egoista, narcisztikus anyost hogy lehet elviselni?
Egy kérdésem van: TE miért vagy ott? Most komolyan: ez a férfi nem téged választott, hanem az anyját, ez elég egyértelmű, neked is. Nem áll kiérted, nincs semmi magánéletetek stb.
Ha van egy kis eszed, elhúzol, amíg még viszonylag könnyen lehet. Gyerekkel már sokkal nehezebb lesz.
Elmondom, miért. Mert akkor nem tudnád ápolni anyóst teljes odaadással.
Kérlek, ülj le a férjeddel beszélgetni. Mondd el neki, hogy ezek a dolgok számodra nem tarthatók, ebbe te megkattansz, és kérd meg, döntsön: anyukával szeretne élni vagy veled. Előbbi esetben válj el (hidd el, sokkal jobb most, mint lelkileg megtörve, esetleg egy gyerekkel kilépni innen), utóbbi esetben pedig a minimum az, hogy a kulcsot visszakéri, neked pedig az évi egy-két alkalmon kívül nem kelljen anyóssal beszélgetni.
Tudom, most majd jönnek azok, akik szerint tartsa a "jó" kapcsolatot anyóssal, mert majd milyen jól fog jönni a segítsége, amikor lesz kicsi gyerek. Elmondom, ilyen embernek a segítségéből nem kér senki.
Anyós pedig cuppanjon rá inkább a másik fiára és annak menyére (ha van), úgyis ő a kedvenc, nem a te férjed. Ezt is jó volna, ha észrevenné végre a te férjed is.
Hát, nem kéne vele ennyit találkozni. Ne menjen oda annyit, és ne kapjon kulcsot. A határokat meg kell húzni.
Férj...emlékeztet az exemre, ő ugyanezt csinálta az anyjával csak az a nő még gonoszkodott is.
Bocs, de ki kell mondjam, ez nem csak "szeretet". Leválni képtelenség, Kettős játék, amiben nem fontosak a te érzéseid, passzív agresszió - elnézi, hogy neked rossz legyen.
Nem kell elviselned!
Mond meg neki kerek perec,hogy mi a gondod vele és fejezze be mert nehezedre esik már elviselni.Ne akarjon már folyton a középpontban lenni.
Nekem ez olyan kinek a lova nagyobb dolognak tűnik.
Nekem is van ilyen rokonom ha nekem fáj a fejem akkor neki jobban fáj.
Csunya hasonlat de ha te szellentesz ő erre tuti azt válaszolná..."Ugyan lányom én be is szartam"
A férjed álljon a sarkára és álítsa le az anyukát.Sok szerencsét.
Veszteni valód nincs; ha megint elkezdi magát isteníteni, akkor a legnagyobb higgadtsággal megmondhatod neki, hogy
„Ne haragudjon, anyuka (vagy ahogy szólítani szoktad), de nem érdekel.”
Itt két lehetőség adódik; vagy hatalmas cirkusz lesz belőle, férjed pedig az anyja mellé áll, AKKOR lehet ultimátumot adni a férjednek, hogy válasszon kettőtök közül, és ennek fényében kilépsz vagy nem, ha pedig nem csinál patáliát az anyós, hanem „visszavonul”, akkor ezt még egy párszor elszátszva le fog arról szokni, hogy ő legyen a téma állandóan.
Amíg hagyod magad, javulni nem fog a helyzet. Lehet, hogy ez a házasságodba fog kerülni, de még mindig jobb egy mérgező közösségből kikerülni, mint abban megbolondulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!