Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nekt van ilyen rokontok?...

Nekt van ilyen rokontok? vadul és felelőtlenül kockáztató, szabálykerülő, határozottan nárcisztikus,

Figyelt kérdés
Nektek van ilyen rokontok?
2020. júl. 18. 11:19
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
És ha van? Nem adhatjuk neked, bármennyire is szeretnéd. :)
2020. júl. 18. 11:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Hogy bírjátok ilyen, rokonot elviselni?
2020. júl. 18. 11:35
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
nincs. Nálunk csak gyáva csigák vannak, akik megelégednek azzal a kis morzsával amit az "élet" dobott eléjük. Kockázatkerülés mesterei.
2020. júl. 18. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
27%

A nárcisztikus személyiség nem kockáztat felelőtlenül. Ők nagyon is megfontoltak.

Vagy külön külön van-e ilyen vagy olyan rokonunk?

Egyik rokon így gondolja a másik úgy.

Van aki szerint felelőtlenül kockáztató a másik szerint csak belevaló. Stb.

2020. júl. 18. 11:38
 5/8 anonim ***** válasza:
61%

Nárcisztikus van , amiket felsoroltál viszont nem nárcisztikus emberekre jellemző.

Úgy lehet elviselni,hogy kitörlöd az életedből.

2020. júl. 18. 12:13
 6/8 anonim ***** válasza:
94%

Anyám és nagyanyám is határozottan nárcisztikus. Bár mama nem felelőtlen annyira, mert a régimódi elveket követi de azt nagyon.

Anyámmal megszakitottam a kapcsolatot, mamát próbálom elviselni, heti 1 találkozás meg felhívom telefonon. De csak kötelességből, meg mert már mindenkit elmart maga mellől... anyám meg képtelen gondoskodni magáról is, nemhogy még mama gyógyszereiről, számláiról, bevásárlásról. Ennyivel úgy érzem tartozom neki, de nem a törődésért, szeretetért (mert azt nem kaptam) hanem mert anyagilag támogatott. Anyámnak viszont nem tartozom semmivel, mert általában csak a rossz dolgoknak tett ki, pl a perverz pasijainak...

Senkijük sincs. Csak ők egymásnak. Karöltve szidnak, utálnak mindenkit vagy épp szidják, verik egymást.

Én már mindenórás terhes vagyok. Egyikük sem örült a babának vagy hogy férjhez mentem, jól alakul az életem. Inkább a féltékenység jött ki rajtuk. Anyám max annyiban őrült, hogy azt gondolta hogy a gyereket kitudja sajátítani. De mivel a folyamatos testi-lelki terrort nem tudta félre tenni, ezért megszakítottam vele a kapcsolatot, erre a gyerekemnek nincs szüksége. Persze nem érti meg , zaklat néha, de ha elvan terelődve a figyelme , elfárad, (most van épp munkája), plusz pasizik mindig, akkor általában nem érdeklem annyira.

Mama sok vizet nem zavar, nem tud jönni, ő általában önmagát magasztalja ha épp ott vagyok vagy beszélünk. Terhességem során talán 2* kérdezte meg hogy vagyunk.. a válasz akkor sem érdekelte.

Az ilyen emberekkel legjobb megszakítani a kapcsolatot. Anyámmal mindent próbáltam, menjen orvoshoz, pszichológushoz, próbáltam zsarolni pl akkor láthatja az unokát ha elmegy orvoshoz stb... Régen öngyilkossággal is fenyegetőztem hátha szeret annyira hogy próbál változtatni.. de ők nem szeretnek, csak önmagukat, ők csak birtokolnak. Kezeltetni meg sosem kezeltetnék magukat.

Azért annyi óvatosság van bennük, hogy nagyon okosan zsarolnak, jól keverik a lapokat, ha elmennek a bántalmazásig, akkor is ők jönnek ki belőle jól. Anyám sokszor ütötte verte a pasijait, de persze végén mindig ő volt az áldozat. Képes akár magának sérülést okozni, és előadni magát... Engem is ütött vert, persze hogy ott is úgy hozta ki hogy én azt nagyon is megérdemeltem. Szóval nagyon rafkósak. Sehogy sem bírod megváltoztatni őket, úgyhogy egy megoldás van, menekülés.

2020. júl. 18. 12:18
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

Ezek nagyon is jellemzőek a nárcisztikusokra...

Gondoljunk csak Ted Bundyra.

Pedig Ő valószínűleg pszichopata is volt, mégis, mivé azt hitte mindenki felett áll és mindenkinél jobb mindenben, egy csomó felesleges kockázatot vállalt.

Elcseszte a tárgyalásait, sorra rúgta ki az ügyvédeket és magát képviselte, mert azt hitte hogy Ő a legjobb jogász a világon, holott csak a pszichológia szakot fejezte be, a jogot már nem tudta.

Sikeresen megszökött, de neki újra gyilkolni kellett és a bizonyítékok eltüntetésével sem bajlódott nagyon, mert mindenkit lenézett.

Amint megszökött, simán vett egy repülőjegyet, át repült pár államot, majd vonatozott is, aztán vissza utazott az alma materébe, miközben rajta volt az U.S.A top 10 kőrözött személyének listáján és megnézte az egyetemének a meccsét, élőben a stadionban.

Ezután elment egy kocsmába és diákokkal ivott, kik közül bárki felismerhette volna...

Ezután lopott egy autót és átautózott egy másik államban, ahol ugye újra gyilkolászninkezdett.

Szóval a nárcisztikusabszolút jellemző a felelőtlen viselkedés, abból indulnak ki, hogy Ők jobbak mindenkinél, ezért nem történhet velük semmi rossz, ha valamit pl. elkövetnek, akkor úgysem kapják el Őket.

De van egy csávó, akinek nagyon magas az IQ szintje, fizika, pszichológia és filozófia PhD-ja is van, 12 évesen már járt egy darabig orvosira is, amit viszont ott hagyott, 30-40 éves kora körül mégis börtönbe került gazdasági csalások miatt, és ez az ember is egy nárcisztikus...

2020. júl. 18. 13:18
 8/8 anonim ***** válasza:
93%
Nagyszülőm volt narcisztikus. Az ő gyereke, az én szülőm neurotikus paranoid lett az ő nevelése alatt. Nem szabad elviselni, ott kell hagyni, bármilyen nehéz anyagilag, lelkileg egy paradicsom lesz a hatása alól szabadulva. Mindenki mással könnyebb az élet, mint velük, egy zsúfolt albérletben is boldogabb leszel.
2020. júl. 18. 13:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!