Folyton beszólogatnak, mégis hogy vágjak ehez jó pofát?
Köszönöm a nyelvtani gyorstalpalót és elnézést a hibákért.
8# teljesen jól értetted.
Akár telefonon beszélünk, akár személyesen mindig gúnyosan beszélnek velem, kötekednek, be szólnak. Ha ott vagyok náluk sosem lelem a helyem, mert éreztetik, hogy nem látnak szívesen. Mindig le nyelem a békát a párom miatt, de ez már sok. Ha valóban vagyok undok vagyok én kérek elnézést.
Amúgy míg én szültem és lábadoztam szülés után, kétszer mentek el nyaralni. Azért nem jöttek mert nem akartak, pedig párom fel ajánlotta, hogy fizeti az utat oda vissza. Majd jött a korona és lett még egy kifogás.
"míg én szültem és lábadoztam szülés után, kétszer mentek el nyaralni. Azért nem jöttek mert nem akartak, pedig párom fel ajánlotta, hogy fizeti az utat oda vissza. Majd jött a korona és lett még egy kifogás."
Ha meg mentek volna, azon lennél kiakadva, hogy nem hagyták, hogy összeszokjatok, mint család, hogy lehet beállítani egy frissen szült anyukához, akinek minden baja van, hagyjanak békén, stb.
De miért azt mondod, hogy HAZA?
Egyértelműen is fogalmazhatnál.
"A szüléimnél fogunk megszállni és onnan megyünk hozzátok délre, ebédre. Úgy jó Nektek is?"
"mondtam hogy természetesen HAZA megyek, erre jól le szidnak hogy mégis hogy képzelem én ezt, felejtsem el végre honnan mentem férjhez mert nekem már semmi közöm a szüleimhez."
Biztos ezt mondták, vagy azt, hogy a szüleid otthona az már nem az otthonod, hanem a szülő ház?
Nem jogos a felháborodásod, szerintem direkt úgy fogalmaztál, hogy őket is sértsd. Ők meg visszaadták.
Ha van eszed nem mész beke ilyen kicsinyes vitákba és úgy fogalmazol, hogy ne bántsd őket a szavaiddal.
Ha párom nem jönne velem akkor én se szállnék meg anyósoméknál akkor sem ha jobb a viszony.
Nem tudom ki irta hszbe a kérdező nem az h nem akarja vinni a gyereket anyosekhoz hanem csak nem ott akar megszállni hanem a saját szüleinél,ennyi. Had te döntsd már el hol akarsz lenni az itthon töltött idö alatt.
Én ha bepakoltál anyudékhoz felhívnám anyóst h menjek e egyáltalán látogatóba vagy bepukkadtak XD
Hát nem egyszerűek az anyósok, akárki akármit mond. Ritka a normális, pláne ha fiai vannak vagy netán egyszem fia. Én végtelenül nyugodt és együttműködő vagyok, ezért aránylag jó a kapcsolatom anyóssal, de a fiai szinte összes barátnői elmenekültek nagyrészt miatta. Pedig még nem is olyan vészes mint amiket itt olvasok néha, bár vannak hajmeresztő dolgai 😁
Drága anyósék mêg ha messze is vannak, igazán elmehettek volna megnézni a babát, pláne ha hívták is őket, de szerintem egy igazi mama még ha 1 órát láthatná az unokát is ugrana...
"Nyaralni" igen lehet télen is.
Pl síelni, wellnessezni, színházba menni összekötve pár nap kikapcsolódással... Lehet nem pont a legmegfelelőbb kifejezés a nyaralás, de ne kössünk ezért is szegény kérdezőbe.
Kérdező, szerintem jól csinálod, menjél a szüleidhez.
Ebben az esetben nincs egyenlősdi, a fiatalasszony lényegében ha a szülői házba megy, akkor egy kicsit "haza megy".
(És ezt egy pszichológus tollából olvastam, amikor egy fiús anya ilyenért muffogott.)
Amúgy meg, nyilván oda megy mindenki, ahol szívesen látják.
Teljesen jogos, nem egy sötét közel keleti faluban vagyunk, ahol eladtuk a lányt, oszt az otthonát innentől el is felejtheti, mert az megszűnt létezni...
Ne vidd oda a gyereket, látogass nyugodtan haza a szüleidhez, anyósékat meg nem kell megnézni. Nem is kell tudniuk róla, hogy ott volták. Ennyi.
Én nem akarok megbántani senkit, de szerintem tévedésben vannak azok akik elvárják hogy a hazauzazó ember(pláne egy babával utazni nem egyszerű) legyen az aki a hosszú
út után körbe menjen rokonlátogatástra. Mert ha ő képes arra hogy több száz kilométerről hazautazik oda- vissza, akkor vegyék már a rokonok ebben az (ebetben az anyós) a fáradságot hogy átmegy hozzájuk.
Hyakran van hogy "gyere már el hozzánk", de arra nem gondolnaki az emberek hogy a sok utazás után neked kra nincs kedved még szaladgálni ide-oda pláne hogy ez sokaknak a szabadsága amit normálisabb is el tudna tölteni. A babával gondolom most úgyis otthon van a kérdező, de akkor is. Ha valaki nagyon látni akarja miért nem tudja őt meglátogatni?
Kérdező szerintem semmi sincs abban se ha te invitálod meg anyósodat és apósodat egy ebédre ha szüleidnek is megfelel, ha normálisak akkor utána te is meglátogathatnád őke. Ha lenne újszülött unokám alg várnám hogy lássam, még szabadnapot is kivennék. De ez én vagyok. Őket nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!