Folyton beszólogatnak, mégis hogy vágjak ehez jó pofát?
1. Ha évente egyszer mész haza, akkor nem nagy fáradtság az anyósodékhoz is elvinni az unokájukat.
2. Ha ennyire közel laknak, akkor azzal, hogy te nem mész hozzájuk, hanem elvárod, hogy ők menjenek a szüleidhez, azzal lényegében másodrendűnek tekinted, akként kezeled őket, akár megérdemlik, akár nem.
"Megyek-e HOZZÁJUK"
Szabolcsi nyelvjarasban mondják így, én inkább ott éreztem, hogy talán máris töri a magyart, hogy "magától érthető". :)
"így"
Mármint úgy, hogy menni valakiNÉL.
Mindkettőtök hibás.
Az ő beszólásuk elég primitív, igen.
Tőled is az, hogy CSAK a saját szüleidhez terveztél menni, ha már ilyen ritkán jöttök.
Szerintem jogos a felháborodásod. Talán úgy álltak volna hozzád és kedvesen felajánlották volna, hogy tölts ott pár napot a kicsivel az lett volna helyes. Nem kiosztani mert a haza a szüleidnél van...
Amúgy ők miért nem mentek fél évig? Korona virus? Nem engedtétek? Nem bírnak menni? Vagy csak lusták voltak?
Lehet, hogy én értem félre, de úgy értettem a leírásból, hogy a kérdező a szüleihez megy több napra, és természetesen ezalatt az anyósáékhoz is többször szerette volna átvinni a gyereket (amíg a szülei hétköznap dolgoznak).
Anyós pedig azt akarta, hogy kérdező egyenesen hozzájuk menjen, ne a saját szüleivel kezdje a látogatást.
Ha így van, ez tényleg jogtalan elvárás volt, főleg ha ilyen durva hangnemben támadtak neki. De arra tényleg figyelni kell, hogy az unokából körülbelül egyformán jusson a nagyszülőknek.
Bírom ezt a sok anyósos kérdést, meg hogy van, aki ezeket komolyan veszi. Vannak a tök egyértelmű helyzetek a szemét anyósról, feltupírozzuk kicsit, te meg háborodj fel, GYK népe! Komolyan csodálkozom, hogy valaki még ezekre ugrik.
Ezekkel az a baj, hogy az értelmesebb válaszoló olvasva ezt a sok kamut majd azt se veszi komolyan, amikor valaki jogosan panaszkodik az anyósára. A sok debil kérdést látva, ha komolyan venném őket, hálát adnék, hogy nem szültem fiút.
Na, de ez csak a fránya bevezetés volt, ne is hallgass rám, persze, hogy neked van igazad, kedves kérdező:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!