Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Folyton beszólogatnak, mégis...

Folyton beszólogatnak, mégis hogy vágjak ehez jó pofát?

Figyelt kérdés
A család most fogja először látni a kisunokát aki már jócskán el múlt fél éves. Egyedül utazok HAZA a gyerekkel, anyósék nem messze laknak a szüleimtől. Számomra magától érthető hogy a haza az a szüleim házát jelenti, ahova szeretettel várnak bármikor bármennyi időre. A párom szülei kérdezték, hogy oda megyek e náluk a gyerekkel meg hányra érek oda, mondtam hogy természetesen HAZA megyek, erre jól le szidnak hogy mégis hogy képzelem én ezt, felejtsem el végre honnan mentem férjhez mert nekem már semmi közöm a szüleimhez. Hát normális az ilyen? És ez már nem az első hasonló jellegű beszólás az ő részükről. Egyszer évente megyünk haza. Az ők részükről teljesen mostoha a bánásmód velem szemben, sőt már a párommal szemben is. Csak akkor vagyunk jók ha hasznot látnak belőlünk. Ennek ellenére el akartam minél gyakrabban vinni hozzájuk a kicsit, mégis unokájuk, meg szüleim amugy is dolgoznak hétköznap, de ezek után, csak akkor lássák ha ők jönnek. Szerintetek jogos a felháborodásom?
2020. aug. 6. 07:19
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
22%
Jogos. "EHHEZ" "Megyek-e HOZZÁJUK"
2020. aug. 6. 07:24
 2/27 anonymousreview60 ***** válasza:
3%

1. Ha évente egyszer mész haza, akkor nem nagy fáradtság az anyósodékhoz is elvinni az unokájukat.

2. Ha ennyire közel laknak, akkor azzal, hogy te nem mész hozzájuk, hanem elvárod, hogy ők menjenek a szüleidhez, azzal lényegében másodrendűnek tekinted, akként kezeled őket, akár megérdemlik, akár nem.

2020. aug. 6. 07:26
 3/27 anonim ***** válasza:
6%
Undok vagy.
2020. aug. 6. 07:30
 4/27 anonim ***** válasza:
85%

"Megyek-e HOZZÁJUK"

Szabolcsi nyelvjarasban mondják így, én inkább ott éreztem, hogy talán máris töri a magyart, hogy "magától érthető". :)

2020. aug. 6. 07:39
 5/27 anonim ***** válasza:
6%

"így"

Mármint úgy, hogy menni valakiNÉL.

2020. aug. 6. 07:41
 6/27 anonim ***** válasza:
31%

Mindkettőtök hibás.

Az ő beszólásuk elég primitív, igen.

Tőled is az, hogy CSAK a saját szüleidhez terveztél menni, ha már ilyen ritkán jöttök.

2020. aug. 6. 07:44
 7/27 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem jogos a felháborodásod. Talán úgy álltak volna hozzád és kedvesen felajánlották volna, hogy tölts ott pár napot a kicsivel az lett volna helyes. Nem kiosztani mert a haza a szüleidnél van...

Amúgy ők miért nem mentek fél évig? Korona virus? Nem engedtétek? Nem bírnak menni? Vagy csak lusták voltak?

2020. aug. 6. 07:44
 8/27 anonim ***** válasza:
79%

Lehet, hogy én értem félre, de úgy értettem a leírásból, hogy a kérdező a szüleihez megy több napra, és természetesen ezalatt az anyósáékhoz is többször szerette volna átvinni a gyereket (amíg a szülei hétköznap dolgoznak).

Anyós pedig azt akarta, hogy kérdező egyenesen hozzájuk menjen, ne a saját szüleivel kezdje a látogatást.

Ha így van, ez tényleg jogtalan elvárás volt, főleg ha ilyen durva hangnemben támadtak neki. De arra tényleg figyelni kell, hogy az unokából körülbelül egyformán jusson a nagyszülőknek.

2020. aug. 6. 07:53
 9/27 anonim ***** válasza:
13%
Te is semmibe veszed őket és beléjük törlöd a lábad. Milyen alapon vársz el bármivel is különb hozzáállást a te irányodba?
2020. aug. 6. 07:54
 10/27 anonim ***** válasza:
51%

Bírom ezt a sok anyósos kérdést, meg hogy van, aki ezeket komolyan veszi. Vannak a tök egyértelmű helyzetek a szemét anyósról, feltupírozzuk kicsit, te meg háborodj fel, GYK népe! Komolyan csodálkozom, hogy valaki még ezekre ugrik.

Ezekkel az a baj, hogy az értelmesebb válaszoló olvasva ezt a sok kamut majd azt se veszi komolyan, amikor valaki jogosan panaszkodik az anyósára. A sok debil kérdést látva, ha komolyan venném őket, hálát adnék, hogy nem szültem fiút.

Na, de ez csak a fránya bevezetés volt, ne is hallgass rám, persze, hogy neked van igazad, kedves kérdező:)

2020. aug. 6. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!