Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósom kacatokkal halmozza el...

Apósom kacatokkal halmozza el a gyereket?

Figyelt kérdés
Nagyon várta már az unokát, de többet foglalkozik magával mint a babával, nem sok időt tölt a gyerekünkkel, pedig első unoka a családban, ezért úgy mutatja ki a szeretetét hogy mindenféle hülyeséget összevásárol neki. Gagyi játékokat, rá nem illő ruhákat, stb. Szatyorszám hordja hozzánk amikor kb 2-3 hetente találkoznak. Amikor mi megyünk hozzájuk, sokszor nincs is otthon. A férjemmel sokszor beszéltünk már vele hogy ne vegyen ennyi mindent, alig játszik valamivel a gyerek, a ruhákat nem tudja hordani mert kicsik, vagy vegyen kevesebb dolgot, vagy ha ennyi pénze van inkább tegye félre nagykorára. Sajnos hajthatatlan, nem használt a beszélgetés, ezért elkezdtük elajándékozgatni a nem használt holmikat. Na igen ám, de legközelebb amikor jött apósom és látta hogy mennyi minden hiányzik amit a gyerek tőle kapott kiverte a balhét hogy azt nem a más gyerekének vette, hogy jövünk mi ahhoz hogy elajándékozzuk az unokája holmiját. Akkor elmondtuk neki megint a dolgokat, de nem akart megnyugodni és következő alkalomra mindent újra megvett. MINDENT!... Meg a másik pedig hogy most 5 hónapos és egy csomó 8-10 hónapos kortól adható bébiételt hoz, pedig azt is többször elmondtuk hogy egyrészt még nem eheti, másrészt pedig jobban szeretnék én főzni neki. De ezeket legalább feltűnés nélkül tudjuk továbbadni, a játékok, ruhák és egyebek kapcsán viszont meg vagyok lőve, nem tudom mit csináljak, már alig van hely a szobájában. És nem lehet megszabadulni tőlük mert újra megveszi amit elajándékoztunk. Van valami ötletek, javaslatotok, tanácsotok?
2020. júl. 31. 10:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
63%
A 19-es valami frusztrációtól szenved, és ide öntögeti ki, mert innen nem kap face to face leoltást a kötözködéséért.
2020. júl. 31. 11:30
 22/26 A kérdező kommentje:
Nem demens, tökéletes egészségnek örvend és nem az a baj hogy ad ezt azt. Hanem hogy szatyorszám hordja. És azért ajándékozzuk eladás helyett mert egyrészt mi is ajándékba kaptuk, másrészt hogy akinek nem telik rá, nehogy már vennie kelljen, ha nekünk van. De hiába, ha úgyis visszakapjuk. Nem az adás a baj, hanem a mérték és a minőség, a hely hiánya és max ideiglenesen lehet megszabadulni tőle. De másra hallgatva talán ha sorozatosan továbbadjuk a holmikat talán rájön, ha a szép szó nem használt...
2020. júl. 31. 12:21
 23/26 anonim ***** válasza:
21%
De tudod miért tartom azt a felfogást butaságnak, hogy azért nem adom el, mert kaptam? Mert akkor a gyerekkori játékoktól kezdve mindent amit kaptál meg kéne tartsál, ha kell, ha nem és csak felhalmozódik. Minek, ha pénzért is tehető? Gondolj bele, ha neked nem is kell az a pénz, mert nincs szükséged rá, de a gyerkenek elteheted. Abból a sok holmiból meg még esetleg hozzá teszel és berakod kötvénybe, vagy valamibe, kamatozni. Mi negatív van ebben az elméletben? Most oda adjátok másoknak, akik bekamuzzák, hogy nekik milyen jól jön és aztán ők adják el, mert ők nem gondolkoznak úgy hogy mi illő és mi nem, ami nem kell abból akkor némi hasznot kell csinálni. Ez a mai világi gondolkozás, persze nekem mindegy, csak ötlet volt. Ha nem képes megérteni, hogy nem kéritek és csak azért is hozza, tedd ki hirdetésbe én ezt tenném, minden lelkifurdalat nélkül, a belőle bejött pénz nem veszne kárba és ő sem a potyára vásárolgatna így, de hogy elajándékozod az úgy valóban kárba veszik. Lelehet pontozni :)
2020. júl. 31. 12:37
 24/26 anonim ***** válasza:
74%

Annyira se lehet vele elbeszélni, hogy mondjuk leültök és elmondjátok, hogy erre meg arra van szükségetek, vagy fizesse egyszer-egyszer a bevásárlást vagy valami hasonló? Amúgy a 24-es válaszolóból ihletet merítve esetleg azt is lehet mondani, hogy akkor ő nyisson egy számlát vagy valamit a gyereknek és rakja oda a pénzt, amit eddig ezekre költött. Annak fixen mindenki örülne.

Ha ez nem opció. Akkor meg igenis keményen fel kell lépni, elmondani még egyszer, és továbbadni a cuccokat, ha mégis hoz. Ha nem tetszik neki, akkor meg nem kell jönni. A saját otthonotokban úgy és annyi cuccal éljetek, ahogy ti akartok. Ehhez senkinek abszolút semmi köze nincsen.

És igenis tök király, hogy tovább adjátok a felesleges holmikat, ne hallgass a károgókra. Ha valaki megteheti, hogy nem kell mindenből pénzt csinálnia, szerintem nagyon szép dolog másokon segíteni. Mi is sokszor adtunk/gyűjtöttünk különböző szeretetszolgálatoknak például. Ez egy nagyon jó magatartás, és jó is, hogy ilyen környezetben nő fel ez a gyerek.

2020. júl. 31. 13:33
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a saját példámat írom le : nálunk anyós ugyan ezt csinálta. Én is szépen túladtam a nyolcvanadik csipogó plüssön, meg az ócska vinnyigó gurulós sz@#rokon (mondjuk én eladtam őket) anyós kérdezte:

"x játék hol van? Y játék hol van? Jaaj mondom, anyuka, hát elvittem a gyerekosztályra /gyerekotthonba, tudja, múltkor már mondtam, hogy ne hozzon több zenélő bizbaszt, hiszen nincs már hely 54m3 - en, és tök fölösleges mert a kislányom már kinőtte ezt a fajta játékot! "

Sokszor küldtem neki milyen típusú játékokkal játszik a kislányom, mik a kedvencei stb, de anyós csakazért sem vette azokat, szerintem azt hitte magamnak kérem, vagy nem tudom, de kifejezetten a kérésem ellenére hordta ugyanazt a típusú kacatokat. Aztán egyszer bemérgedtem, hogy miért nem tartja tiszteletben a kérésem, és miért költ sok pénzt ilyen vackokra, ki sem bontottam a táskát, úgy ahogy hozta, adtam vissza a kezébe, mert azoknak a játékoknak semmi értelme nincs!

Azóta előre egyeztet velem, hogy ezt vagy azt veheti e.

Hátam mögött pofázik, hogy ő szegény, nem veheti azt, amit akar, az unokának, de nem érdekel. Én tudom mire van szüksége a kislányomnak, ha nem működik együtt velem, nem kell idejonni....

2020. júl. 31. 22:59
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

"hogy jövünk mi ahhoz hogy elajándékozzuk az unokája holmiját."

Hogy jön ő ahhoz, hogy teleszemetelje a lakásokat?

Foglalkozzon inkább a gyerekkel, az lehet egy pozitív dolog, nem a kabátok felvásárlása.

2020. aug. 2. 10:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!