Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a baja ilyen sok embernek...

Mi a baja ilyen sok embernek az anyósával?

Figyelt kérdés
Itt gyakorin is, ha naponta nem látok 3 kérdést ezzel kapcsolatban akkor egyet sem. Mi a baja mindenkinek az anyósával? És mi a baja az anyósnak?

2020. júl. 27. 13:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom hány éves lehetsz, de tapasztalatból mondom, hogy mindkét oldal nehéz tud lenni.

Egy anyuka aki neveli a fiát, hogy normális legyen sok munka. Szereti nagyon, a legjobbat akarja neki. Aztán jön egy lány, és "elviszi" otthonról. Az anyuka sokszor nem látja be, hogy a fia már felnőtt ember, tud magára vigyázni egyedül dönteni arról, hogy kivel akarja leélni az életét.

Külöböző családok, különböző szokások.. sok minden van, amit nehezen tolerál az ember.

Nekem pl anyósom egészen jófej, aránylag jó kijövünk azt hiszem, szóval szerencsés vagyok. De ehhez kellett részemről egy nagy adag empátia iránta, hogy elfogadjam, hogy odavan a fiáért és szeret mindenbe beleszólni, ami az ő élete.

Szerencsére a férjem ezt igyekszik felnőtt módjára kezelni. Nem anya pici fia, de nem is bunkózik vele, szóval így mindent meg tudunk oldnai, sose volt még nagyobb veszekedés vita senki részéről.

Szóval helyén kell kezelni, hogy kinek mi a szerepe a másik életében. Anyósnak azt, hogy ő anyuka, aki fenevelte a fiát, aki azóta már fenőtt és külön élete van, ne legyen féltékeny a fia feleségére, hogy neki ő a legfontosabb.

Feleségnek pedig azt, hogy a férjnek van egy anyukája akit szintén szeret. Hiába nőnemű, nem "veszélyforrás", a legjobb ha próbál az ember barátásgos lenni és jó kapcsolatot kialakítani, de határozottnak lenni abban, hogy hol húzódnak a határok.

2020. júl. 27. 14:00
 2/19 anonim ***** válasza:
63%

"Itt gyakorin is, ha naponta nem látok 3 kérdést ezzel kapcsolatban akkor egyet sem."

Aztán majd idővel te is rájössz, hogy ugyanaz 2-3 ember írja ki ezeket a kérdéseket. Jószerivel anyósuk sincs!...nagy valószínűséggel még párjuk sem. Ez a platform az életük.:(

És hogy válaszoljak is:

Nekem pl. semmi bajom az anyósommal.

2020. júl. 27. 14:06
 3/19 A kérdező kommentje:
Én még nem vagyok házas (habár 20 évesen még nem is szeretnék az lenni), viszont nekem az eddigi kapcsolataimban semmi problémám nem volt a barátom anyjával. Sőt! Kifejezetten örültek, hogy a fiúk talált magának valakit. Ezért lepődtem meg, hogy mennyi ilyen anyós létezik.
2020. júl. 27. 14:09
 4/19 anonim ***** válasza:
73%
Nekem anyosommal semmi probléma, de aposom hímsoviniszta megnyilvanulasait nehezen viselem.
2020. júl. 27. 14:41
 5/19 anonim ***** válasza:
62%
Nekem pl az, hogy 2 év alatt gyakorlatilag nem is köszöntek, sem ő sem az apósom. Azt mondták ráérnek még megismerni...
2020. júl. 27. 15:12
 6/19 anonim ***** válasza:
88%

Semmi bajom az anyósommal, mert soha életemben nem találkoztam vele.

A férjem azt mondja, az anyja soha nem bírta elviselni a párjait, mindig fúrta őket és szemétkedett, így ő úgy döntött, nincs több esély. Az esküvőnkön sem volt ott természetesen.

Nyilván vérig van sértődve, de ő hozta magát ilyen helyzetbe.

Lényeg a lényeg: az égvilágon semmi problémám nincs az anyósommal :D

2020. júl. 27. 15:28
 7/19 anonim válasza:
72%
nekem meg pl az,hogy elmondta az a baja velem,hogy nem költöztem hozzá és nem én meg a párom tartjuk el,főzünk,mosunk rá,vesszük meg a cigijét és stb a többi 8 gyereke helyett.Mivel a párom a kedvence...és rohadtul nem tetszett neki,hogy egyetemet végeztem és jól is keresek a szakmámban,mert nem neki adom le...megpróbált mindent bevetni,hogy szétmenjünk. Azóta messze élünk tőle.
2020. júl. 27. 15:29
 8/19 anonim ***** válasza:
19%

Csak az, hogy egyáltalán létezik.

A kedves meny kerül a családba és nem az anyós, ezért a már meglevő szokásokhoz, környezethez stb. kellene NEKIK alkalmazkodni.

Na ez nem megy egyeseknek!

Sőt, ha beköltöznek az anyós házába akkor már az egész háztartást megreformálnák mintha az a sajátjuk volna.

Na, itt kezdődnek a gondok.

2020. júl. 27. 15:31
 9/19 anonim ***** válasza:
84%
Vagy ott kezdődnek a gondok, amikor az anyós akarja mindenáron saját elképzelésére átformálni a menyt, aki bárhogy próbál alkalmazkodni és megfelelni neki, sehogy se elég jó.
2020. júl. 27. 15:54
 10/19 anonim ***** válasza:
34%

Ha a meny odaköltözik az anyós házába, számítson rá, hogy 100 %-ban neki kell alkalmazkodni, ha nem tud vagy nem akar, akkor ne költözzön oda!

Az anyós nem fog haragudni, ha nem költözik a menye a nyakára!

Ha nem költözik oda, akkor kölcsönösen kell alkalmazkodniuk egymáshoz!

2020. júl. 27. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!