Barátomat miért nem zavarja, h az anyja lesz.r.a?
Röviden: barátom még otthon lakik, külföldön volt 3 évig, de a vírus miatt hazajött, így érthető h otthon lakik.
Anyukája nem teljesen 100-as, voltak mentális bajok.
Egyrészt van, amikor nem akar rá főzni, oké, nem kötelező, de a saját gyereke, könyörgöm, nem bírálni akarom, de na...Mesélte, hogy középsikola alatt sose kelt fel az anyukája, ritkán bárta otthon meleg ebéd stb.
Apukája nincs velük.
Tegnap nálam aludt, jelenleg otthonról dolgozik online, elaludtunk, és egy órával később ment haza, az anyukája fel se hívta, h hol van, mi van vele stb.
Nekem ez nagyon durva, hogy ennyire nem érdekli egy szülőt a saját gyereke..
De ami durvább, a barátomat is kérdeztem, és azt mondja nem zavarja, megszokta. Erre mindig azt mondom neki, hogy direkt védi.
Az mondja nem, de minek panaszkodjon?
Én meg azt szoktam mondani, hogy ha az én anyukám lenne ilyen tuti szóvátenném.
Azt mondja ő nem, úgyse tudja megváltoztatni.
Nekem ez olyan furcsa..
Középiskolás gyerekhez minek kelljen fel reggel az anyja? :D Általánosban is egyedül készültem el és már elsőben egyedül mentem suliba egy idő után.
Felnőtt, 3 évig nem élt itthon. Nyilván megszokták mindketten, hogy élik a saját életüket. Ezért nem zavarja a barátodat sem.
Azt egyébként nem értem, ha a barátod elmondja neked, hogy ez őt nem zavarja, akkor te minek akarsz ebből ügyet csinálni???
Kedves Kérdező!
Teljesen normális ahogy az anyukája viselkedik.A barátod is, és az anyukája is önálló, felnőtt emberek, van saját életük, és hagynak teret a másiknak.A szülőnek nem dolga , a felnőtt dolgozó gyerekének a nyakába lihegni állandó jelleggel.(Teljesen más téma, ha állandó jelleggel,kiskorában 7-8-10 évesen is elvolt hanyagolva).
Kérdező a hiba nem a párod anyjában van, hanem inkább a tiedben, hogy majomszeretettel nevelt és neked ez a normális. Nem bántásból, de ez nem egészséges. Képes olyanokos stresszelni, amin nem kéne, pl mikor hol merre kivel vagy felnőtt ember létedre, na meg a kaja. Párom anyukája is ilyen és attól ki tudok menni a világból, amikor átmegyünk és egy hadseregre elég kaja vár ránk. Főleg, hogy tudja, hogy drága pénzért étrendet csináltattunk és azt tartjuk már 2 hónapja, direkt mondjuk is, hogy ne csináljon semmit, erre ott a 3 féle süti, meg 2 féle főétel, aztán megy a sértődés, hogy miért nem eszünk/viszünk belőle.
Ennél láttam sokkal rosszabbat is, 25 éves csajszit az anyja nélkül még nem sokszor láttam. Pedig egy talpraesett, normális és szép lány, barátja is van, de szerintem ott anyu még gyertyatartónak is beáll a sarokba. És nem hiszem el, hogy ez a lányt nem zavarja.
Feleslegesen csinálsz ebből problémát, viszont arra ügyelj, hogy te ne ilyen szülő legyél, kell egy egyensúly, de az állandó aggódás, popsi törlés nem egészséges még gyerekkorban se, nem hogy felnőttként.
A kérdésre válaszolva, a barátodat azért nem zavarja, mert önálló felnőtt ember,és nem anyuci pici fia,és tudja magáról, hogy anyuci nélkül is képes döntéseket hozni és életben maradni.
Illetve azért nem zavarja, mert igazából nincs probléma,csak te gondolod, hogy itt bármi probléma lenne.
Jaj mar! Ha hivogatna, akkor meg az lenne a bajod! Tudja, hogy nalad van es nem vilagga ment...minek hivja? Ha mar kulfoldon feltalalta magat stb, gondolom nem egy tinirol van szo!
Ne avatkozz bele, mert neked ehhez semmi kozod.
Barátod, mint mondod külföldön dolgozott 3 évet.
Azaz, önálló, döntésképes, magát eltartani, kiszolgálni tudó ember.
Miért kéne aggódni anyjának, ha nem jön haza úgymond idóben, miért kéne rá főzni, stb.
Normálisan cselekszik az anyukája, még akkor is, ha vannak aggódóbbak is.
nem igaz, h nem vette észre h 24 órája nincs ott a gyereke?
Van ahol egy hónap után tűnt fel,mikor épp lové kellett volna.. Ő meg már felnőtt aki évekig külön élt..
Párod megszokta,leszarják egymást kölcsönösen,ne akarj boronálni,re cukormázadban ilyen nem létezik,attól nem kell igy kiborulni hogy máshol ez az alap,légy te a családja,ennyi..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!