Hogyan kezeljem ha a másik vejet sokkal jobban bírják, szeretik a gyerekeikkel együtt?
Feleségemmel 2 gyerekünk van, a húgának is, 1-2 hónap különbséggel születtek. Ugyanolyan messze élünk a szüleiktől, csak más irányban. Már a megismerkedésükkor az ő férjét sokkal jobban kedvelték mert kétkezi munkás, autóvillamossági szerelő. Ő a nagybetűs szőke herceg, 190 cm, kékszemű. Az anyuka/nagymama szájából el is hangzott “hátha most lennék fiatal ....” (!)
Hozzánk alig járnak, a mi gyerekeink a fa alá 2 dobozt kapnak, az ő gyerekeik nem viccelek 5-6 nagyértékűt! Nem győzzük becsapni a saját gyerekeinket hogy az ő 1 ajándékjuk az értékesebb mint nekik a sok. Együtt járnak nyaralni, azt is fizetik anyósék nekik. Mi a facebookról értesülünk maximum.
Amikor eljönnek hozzánk a mi gyerekeinkkel sokkal távolságtartóbban, majd megszakad a szívem ilyenkor, pedig úgy szeretik, várják őket a gyerekek mindig. Velem is az após alig beszél, ha kezdeményezek akkor maximum igen-nem, nem tudom, van ilyen szavakkal intéz el mindent meg bemondja az időjárást. Nem bírnak mert “túl tudományos vagyok” ahogy egyszer a feleségemnek mondták. 3 idegen nyelven beszélek, 2 diplomám van, de ezt soha életemben nem is mondtam senkinek! Nem vágok fel vagy beszélek világgazdaságról senkivel. Apóssal is fociról beszélgetnék, amiről a másik vejével szokott. Amikor ünnepen vannak nálunk, nem győznek lelépni, aztán meg látjuk hogy a másik lányukhoz mennek. Pl volt nálunk vándor cirkusz és eljöttek ebédre, hogy majd elmegyünk utána rá. Rosszullétre hivatkozva elmentek az ebéd után, majd a cirkuszban összefutottunk velük a másik gyerekükkel, unokáikkal (azt mondtuk elötte hogy így mi se megyünk el, aztán mégis)
Ti hogyan kezelitek ezt ha ilyen helyzet van nálatok is?
Lehet, hogy a mami szerelmes a vejkoba, jatsza neki az eszét.
Hagyd, had szóljon a hátad mögött.
Azért beszél ott mert előtted nem mer.
Nézd a kulturáltabb emberek úgyis atlatnak rajta.
A többi meg kit érdekel?
A másik. Te a gyerekkorod miatt szeretnéd azt a klasszikus csaladmintat felállítani.
Nem kell.
Nagyon nagyon kevés helyen működik az ilyen.
A látszat lehet, hogy megvan, de belülről rohad az egész.
Inkább többen vannak akik megszakítják a kapcsolatot a mérgező szülőkkel.
És jól teszik.
Te ezt a részét nem látod, N lathattad, de inkább emeld fel a fejed, és a gyereked miatt se alazkodj meg ilyen embereknek.
Simán bolondot csinál beloletek.
Legyél nyitott a gyerekekkel is.
Nem.kell szidni az öreget.
Csak az igazat.
Apa, a nagyi miért megY velük cirkuszba?
Mert velük érzi jól magát.
Apa miért csak ennyi ajándékot kaptunk?
Kérdezd meg a mamát.
Na és akkor magyarázkodni a falu vén boszorkánya.
Ne legyél nyamnyila.
10, hát lehet hogy a testvérek között van a különbség és rejtett ellentét, csak nincs kimondva semmi. A feleségem olyan típus aki szeret nem tudni a problémákról, homokba dugni a fejét.
11, boldog a családunk, de ők életstílusban és szakmában közelebb állnak hozzájuk (gyári munkás, szerelő)
12, én azt látom manapság a környezetemben hogy mindenhol happy van. Nem tudok olyanról ahol megszakították a szülőkkel a kapcsolatot. De amúgy igazad van, van benne valami! Ha bevetném a kérdezd a mamát technikát akkor nagyon csúnyán megtámadna, alattomosan.
13, jókat írsz, nem tudom miért pontoztak le (mondjuk nem is értem hogy működik ez mert én mindenkinek a zöld jelte nyomtam). Beszélni fogok erről az egészről a családommal. Semmi szükség rá hogy érezzék a gyerekeim hogy másodhegedűsök a kis sztárok mellett.
3n nem ülnek le senkivel sem, beszélni.
Nem tudni mit hoz a jövő.
Épp csak az aktuális szitura reagalnék.
Mert sosem tudni mit hoz a jövő, viszont a gyerekek szeretik őket.
Aztán nagy papolasba megszüntették a kapcsolatot, akkor a gyerekek máshogy gondolják esetleg.
"Ugyanolyan messze élünk a szüleiktől, csak más irányban. "
Itt már bukik a vándorcirkuszos sztori. Mert ha úgy volt, akkor egy városban kell, hogy lakjatok anyósék másik lányával. (Részletkérdés, de füllentsél jobban, ha már muszáj.)
Utolsó? Képzeletbeli városokat írok: Anyósék Fonyódon, mi Balatonbogláron, hugi Balatonfenyvesen lakik. Kb egyenlő távolság Anyóséktól. Bogláron volt a cirkusz, nálunk a családban ez nagy esemény, elhívtuk Anyósékat ebédre és a cirkuszra. Majd az ebéd után leléptek, mi elmentünk annak ellenére hogy azt mondtuk akkor mégse megyünk és ott láttuk meg, hogy a másik lányukkal és családjával vannak ugyanott (hogy előre megmondták hogy ők is ott lesznek és Anyós nem bírt magával, hogy nem lehet a szeretettebb gyerekével, unokáival, nem tudom. Vagy esetleg miután mi mondtuk hogy “egyedül nem megyünk ki” hívták el őket)
Azért elkeserítő, hogy filmszerűen kell már itt leírni mindent, mert ha egy valami rosszul fogalmazol meg vagy esetleg nem akarod pontosan leírni (mondjuk hogy ne azonosíthassanak be) akkor rögtön jön a “kamu trollkommandó”
" ezt a bejegyzésedet szedjék le javítva.
Csak jelenteni kell ezt a bejegyzésedet hogy egyéb okok miatt problémas es a modik olvasni fogjak az en bejegyzeseimet is es erteni fogjak hogy miért. Bar lehet magadnak nem tudod. Jelentsem én?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!