Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tudom udvariasan...

Hogyan tudom udvariasan elutasítani anyósomat?

Figyelt kérdés

Férjemmel 2 éve vagyunk házasok, nagyon jó a házasságunk, de az anyósom nem egyszerű természet. Állandóan érzelmi zsarolja a férjem, hogy mikor megyünk már hozzá (minden héten megyünk). Van 3 macskája, minden szőrös, borzasztóan érzem magam ott, le se tudok ülni de ha nem megyünk a szememre van hányva. Férjem velem is jól elvan a hétvégi kötelező látogatások nélkül de állandóan hívja az anyja és ő "behódol". Sógornőm utál mert én csinosabb vagyok stb. Kellemetlen számomra ott lenni.

Hogyan adjam tudtára anyósomnak hogy a férjem már nem gyerek és hagyjon minket élni? Illetve mit csináljak hogy ne várják el hogy állandóan ott vagyunk egész hétvégén?

2020. jún. 15. 12:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Tizes: egyszer, 1 napra. Apám nehéz természet, hamarabb gyalogolnék el Mekkáig minthogy több időt töltsek vele. Plusz lenéz mindenkit és nem szeretném ebbe beleerőszakolni a páromat, ha én nekem se jó apámmal nem hurcolom oda őt is. Anyám aranyos, szerető ember, vele heti 2-3x telefonálok meg havi 1x látogatjuk. Néha ő is átjön, ritkán havi 2x látogatjuk 1 napra de inkább havi 1x
2020. jún. 15. 15:59
 12/21 anonim ***** válasza:
89%
Válaszolok, mivel megszólítottál: Ha ennyire nem bírod elviselni az anyóst, akkor amennyit te is mész, az évi 2-3 alkalom(pl húsvét, karácsony, névnap). Nem gondolhatja rólad, hogy eltiltod a férjedet tőle, mert nem tiltod el. A fia látogathatja, nem vagytok összeragasztva. De inkább hétköznap munka után menjen, hogy a hétvége a saját családotoké vagyis kettőtöké legyen. Nem kell egy fél napot ott töltenie. És ha az anyós meggyűlöl - súgok valamit: nem attól fog téged szeretni vagy utálni, hogy mennyit jár oda a férjed -, akkor mi van? Ha képes meggyűlölni, akkor sose szeretett. Barátkozz meg a gondolattal: ez a helyzet. Különben nem szekálna állandóan. És? Muszáj az anyósnak szeretnie téged?
2020. jún. 16. 01:02
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Menjetek valami saját programra. Kirándulni, mozi, étterem, strand.

A férjed egy mamlasz.

2020. jún. 16. 09:27
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

En kerek perec megmondtam elettarsam apjanak mikor hiszteriazott a koltozes utan h miert nem megyunk at csak 3 hetente. Pedig 25 percre laknak. "Mert szeretnenk csinalni! Ja marmint tudod, ketten egymast..csinalni!" Ettol teljesen kikeszult 😂😂😂😂😂😂😂😂

Nem mondtam ki h szexelni akarunk. Azt mondtam egymast..csinalni. Es bocs de itt nem tudunk nekiallni.

Azota nem zaklat minket. Hanem finoman jelez havi 2X h HA akarunk menjunk!

N

2020. jún. 16. 11:14
 15/21 anonim ***** válasza:
35%

#14 vagyok. Amikor a szulokkel eltunk korabban es a parom szulei bealltak parom ajtajaba h gyertek ki a nappaliba ne ott uljetek gyerekek!! Meg nekem h mindig csak befutok meg nem ulunk ki.

"Koszonom h itt is talalkozhatunk parommal meg en nalam is,de a kanapen elottetek nem tudjuk..csinalni."

Anyos jeloltem halkan elment onnan. Becsukott 2 ajtot es 4 zsak chips-el leult a tv ele. Ez kb 3 eve volt. Azota csak finoman jeleznek. :)

2020. jún. 16. 11:18
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez annyira de annyira gáz. Mintha nem lenne saját önálló életetek. Se barátok se programok csak anyós..

Mi havi 1x! Megyünk szüleimhez onnan gyors anyósékhoz. Egy faluban laknak, és mi is csak 16km tőlük. Bőven elég a havi 1 látogatás pár órára.

Nekünk is van dolgunk, gyerekeink programjaink.

2020. jún. 16. 16:27
 17/21 A kérdező kommentje:
De van saját életünk csak anyós nem fogta fel hogy a fia felnőtt. A férjem nem mamlasz, felnőtt ember de állandóan manipulálnibpróbálja anyósom és lelkiismeretfurdaló szövegeket mond pl jaj már nem is látogatsz (ha 1x nem megyünk hétvégén). Arra gondoltam beszélni fogok vele. De nem tudom mit mondhatnék ami még tisztelettudó de nyomatékos
2020. jún. 17. 09:53
 18/21 anonim ***** válasza:
86%

De a férjed egy nagy mamlasz.

Az aki nem tud nemet mondani, kiállni magáért a párjáért az az.

2020. jún. 17. 11:22
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Játszmázó, mérgező szülő, az áldozat típusú szereppel. Olvass utána. Nem kell felülni neki, a döntés a tietek. És ne zavarjon, hogy megsértődik, ez csak a szerepe, nektek nincs vele dolgotok. Ti úgy éltek, ahogy ti akartok, ő meg majd tudomásul veszi. Tessék vállalni a saját döntésedet: nem mész, mert neked ott nem jó. Nem vagy már gyerek, hogy más döntsön rólad!
2020. jún. 17. 16:43
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerűen ne menj, és kész. Attól a párod még mehet, ha szeretne. Ha te csak 2-3 hetente akarsz menni, akkor annyit menj csak. Nem kell semmit hozzáfűzni, se magyarázkodni. Ha kérdezik, miért nem mész, mondd meg, hogy te mást akarsz csinálni abban az időben, vagy más dolgod van.

Jogod van a saját életed élni. Ahogyan nekik is az övékét.

2020. jún. 18. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!