Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha anyósom állandó...

Mit tegyek, ha anyósom állandóan nyomul?

Figyelt kérdés
A férjemmel 12 éve együtt vagyunk kb. minden nap főzök (ezt anyósom is tudja) mégis minden héten jön és hoz 1 hétre való kaját. Állandóan leszólja amit főzök, kritizál és számonkér. Ha nyaralni megyünk ő is akar jönni (az unokákat le se szarja) . Ha elmegyünk vele bárhova azt kell nézni, hogy neki mi a jó (pl.az autóban az ő kedvenc zenéi szólnak). Múltkor nálunk aludt és valamiért fél tizenegykor bejött mi pont akció közben voltunk, ő észrevette majd mintha semmi nem történt volna leült az ágy szélére beszélgetni azt hittem elájulok. A férjemnek is elege van belőle, de nem akarjuk megbántani mit tennétek a helyemben?
2020. máj. 18. 20:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudja hol vannak a határok. Meg kell mondani neki. De a legegyszerűbb tényleg az, ha megszűnik az együttélésetek.
2020. máj. 18. 23:53
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem velünk lakik hál istennek! Ő akart de mondtam a férjemnek, hogy akkor én megyek.
2020. máj. 19. 00:14
 13/20 anonim ***** válasza:
96%
Valószínűleg magányos a férje nélkül és nem tud magával mit kezdeni, ezért akaszkodik rátok. Én is sajnálnám ebben a helyzetben, de amit az anyós csinál, az tényleg messze átlépi azt a bizonyos határt, akár magányos, akár jókedvből csinálja. Az én párom szülei még a mai napig képesek addig az ajtó előtt állni, ameddig vagy nem szólunk, hogy bejöhetnek, vagy kinyitjuk nekik mi. Ha még odaülnének beszélgetni miközben épp a dolog közepében járunk, az lenne a végső csepp... Jó, hogy nem ül le vécézni miközben épp a kádban fürdesz.
2020. máj. 19. 00:44
 14/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó volt rá példa csak zuhanyoztam 🤦🏼‍♀️
2020. máj. 19. 02:09
 15/20 anonim ***** válasza:
88%
Na hát akkor pláne. Én nőként a saját anyámtól is elvárom, hogy azt a 10-15 percet bírja ki, hogy addig is had lazuljak. Hiába szólok neki előtte, hogy vagy bírja már ki vagy vigye be a szobába a kenceficéit, képes úgy bejönni fésülködni meg sminkelni, hogy utána az ajtót is tárva nyitva hagyja. Zuhanyzóban még hirtelen zavarodban el sem tudod igazán takarni magad... Ez nagyon gáz, főleg ha ő van nálatok vendégségben, de fordított esetben is borzasztó zavaró lenne. A következő húzásánál rászólnék, hogy tartsa tiszteletben a magánszférátokat, és a fiát is megkérném, hogy sürgősen beszélgessen el vele, hátha a saját gyerekétől felfogja. Ha nem értené meg, akkor nem szívesen látnám vendégségben, vagy max annyira, hogy jön és 1-2 óra múlva megy is haza, ott alvás szóba sem jöhet. Nyaralni meg pláne nem, ha amúgy sem veletek foglalkozik csak az a lényeg, hogy valaki nyakában lógjon. >.<
2020. máj. 19. 03:04
 16/20 anonim ***** válasza:
95%
Egyszer mi is vittük anyósomat Horvátországba, hogy láthassa a tengert. Az autóban nálunk is az ő kedvenc zenéi szóltak, percenként túl hideg vagy túl meleg volt a befúvott levegő, stb.. Már a feleségemet is idegesítette a nyafogása. Mikor végre odaértünk, első este az apartmanban (külön hálószobája volt)úgy RENDELKEZETT, hogy az éjszaka folyamán egy szobaajtó sem lehet becsukva (a mi hálószobánké sem), mert a bezártságtól ő "rosszul lesz". Aztán a feleségemmel áthancúrozott első nyaralós éjszakánk után (nyikorgós ágy, félhangos élvezések az éjszaka különböző időpontjaiban, stb.) mire a következő este a lefekvésig jutottunk az anyósom szobaajtaja már csukva volt. :)
2020. máj. 19. 08:55
 17/20 anonim ***** válasza:
90%

Határozottnak kell lennie. Főleg a férjednek, mégis csak az ő anyja.

Az én anyósom is ilyen nyomulós volt. Hisztizett, mert nem jöhetett velünk nyaralni, vásárolni, romantikus vacsira!

Igen és nálunk is volt, hogy közben ránk nyitott és oda ült az ágy szélére a telefonján képeket mutogatni. Azt hiszem, ez volt az utolsó csepp. Férjem mondta neki, hogy menjen ki. Ő pedig meg akart mutatni még pár képet. Férjem akkor már határozottabb volt. Sosem hallottam még olyan mérgesnek.

Közel laktunk egymáshoz. Volt kulcsa, simán ki-be mászkált. Mondtam a férjemnek, én költözök, döntse el, jön vagy marad. Jött. Anyósom nem kapott kulcsott. Megszüntettük a minden hétvégén jön rendszert.

Nagyon megsértődött. Hónapokig nem beszéltem anyósommal. Végül rájött, hogy ebből csak ő jöhet ki rosszul. Visszafogta magát.

Ő is egyedül volt, apósom évekkel korábban lelépett.

2020. máj. 19. 13:11
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat☺️A férjem beszélt vele ma délelőtt azt mondta megpróbál változtatni (nem vagyok túlságosan bizakodó).Durva, hogy mennyi szörnyű anyós van😔
2020. máj. 19. 14:49
 19/20 anonim ***** válasza:
85%
Úristen..csak olvasok és ledöbbenek. nagyon sajnálom. Hihetetlen hogy milyen önző emberek vannak.. a barátom anyukája is nyomulós meg minden baja van álandóan de ha ilyet csinálna biztos hogy a párommal együtt azzal a lendulettel kuldenenk el a p.csába... ne legyetek vele ilyen türelmesek ha ilyet csinál legközelebb mert nem fogja megérteni sajnos🤦🏼‍♀️kitartást!
2020. máj. 20. 00:04
 20/20 anonim ***** válasza:
81%
Mert hagyjátok. Ki kéne állni magatokért, felnőttek vagytok. Meg kell húzni a határokat, különben az alsóneműd színét is lassan ő fogja megmondani..
2020. máj. 20. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!