Nagyon zavar, hogy anyósom állandóan aggódik a fél éves kisfiam miatt. Mit csináljak, hogy szereljem le az idióta kéréseket?
Huszonéves anyuka vagyok, nem parázom túl a dolgokat( persze normál kereteken belül...:)). Anyósom aki szereti hangoztatni, hogy már 3 gyereket felnevelt, állandóan parázik. Itt jönnek a példák :):Miért alszik nyitott szájjal?Miért feszíti magát bizonyos alkalmakkor a kezében(Mit mondd erre a védődő?)? Használja a kezeit?Mert ő nem látta...Miért csuklik sokat?Szerencsétlen...Miért piros az arca?Ekcémás...(pont mint a fia volt)Miért nem mondom neki, hogy baba, mama?Soká fog megtanulni beszélni...Fordul már?(Most fél éves és fordul, kúszik, nincs lemaradva, de ha le lenne az sem lenne a világ vége...)
Elméletileg egy értelmes nő, de ha a kicsiről van szó, óriási túlzásokba tud esni. Pedig pont nekem kéne "agyon aggódni" magam, ő meg már rutinos..
A fentiek biztos apróságoknak tűnnek, de mikor már 20x elmondja és én 20x elmagyarázom kicsit sok...
Tudom,tudom "Egyik fülemen..."
Egyéb tanács? :)
A többi unoka is a közelben lakik? Nem lehet, hogy nekik nem tudott napi szinten resztvenni az eletükben?
En emlekszem, hogy anno a mamam olyanokat kerdezett anyukamtol ( a sajat lanyatol) hogy nekem öt evesen tatva maradt a szam ( pl. nem fel uszasoktatasra hordani? Nem fulladnak bele a gyerekek?)
Lehet valamiert jobban szereti a fiad mint a töbi unokat ( talan elsö fiuunoka esetleg a ferjed a kedvenc gyereke) es erte jobban aggodik. Vagy többet lat belöle, több kerdese van.
Esetleg mindegyiknel ezt csinalta, csak te nem tudsz rola.
ked azzal h leírod neki ezekre a kérdésekre a választ és kinyomtatod ha jön akkor nyomd a kezébe h tessék átolvasni
:-)és közlni h ezeket a kérdéseket meg sem fogod hallani
am meg korlátozd le a "láthatási" időt minimálisra
Nem kell mindenről beszámolnod neki. Ha pl. nem tudja, hogy a baba hasfájós és nem akar elaludni, akkor nem fogja azt sem megkérdezni, hogy hogyan próbáltad altatni.
Ha arról kérdez, hogy fordul-e, mászik-e, mit csinál, mit nem, akkor térjél ki a kérdés elől, hogy "szépen megvan, a védőnő szerint minden OK".
Nem tudom, a kommunikáció milyen csatornán zajlik köztetek, de nem kell sem állandóan őhozzájuk menni, sem őt beengedi magatokhoz (természetesen az alkalomszerű vendégeskedésre legyen alkalom). Nem kell folyton telefonálgatni az anyósnak, ha pedig ő hív, akkor hamar rövidre kell zárni a csevegést, hogy épp eteted, altatod, sétálni, boltba indultok stb.
És ne, ne magyarázkodj, mit miért csinálsz a babával. A férjednek tartozol magyarázattal, ui. ti vagytok a felelősek érte, nem a szüleitek.
Apropó férjed... Róla egy szót sem írtál. Ő nem tudna beszélni erről az édesanyjával?
Ugyanazt tanácsoltam volna, mint a 6-os.
A másik véglet, és még szórakoztató is valahol: paráztasd be, minden idegesítő kérdésére mondj valami végletekig rosszat. Majd csak leszokik róla, hogy okoskodjon. Mert ez sajnos nem érdeklődés, hanem okoskodás az anyós részéről.
"Miért piros az arca?" - pirósítót kent magára
"Használja a kezeit?" - biztos, de szerencsére lopni még nem lopott
"Miért csuklik sokat?" - nem tudom anyuka, kérdezze meg az unokájától
"Miért nem mondod neki, hogy baba, vagy mama?" - azok a szavak túl snasszak, mi a "távírányító" szóval kezdünk
...és így tovább:)
"Már arra gondolok, hogy az anyaságomban nem bízik." - jól gondolod.
Túl sokat van veletek az a baj.
Ha párod nem a párod... akkor nehéz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!