Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért így viszonyulnak a...

Miért így viszonyulnak a saját unokájukhoz?

Figyelt kérdés

Furák ez a jó szó rá. Most nem részletezem az életünket csak nagy vonalakban. Ők nem igazán értenek a gyerek nyelvén. Anyósom az 50 évvel ezelőtti nevelési elveken nem lát túl, más nem létezik, ő mindent tudó nő. Apósom szereti a gyereket kb 5 percig és csak a munkájának él, arról tud csak beszélni, ha nálunk is vannak.

Ma eljöttek hozzánk és az udvaron beszéltünk egy pár percet. A gyerekeimet folyton ilyen megjegyzésekkel traktálják, hogy :"gyere ide bújj ki anyád seggéből", "mikor fogsz már egyedül biciklizni",

A kisebbet meg, hogy "mikor fogsz már bilire szokni", "még mindig cumizol?" pedig nagy lány vagy már (2 lesz augusztusban). Na és a legalja az egésznek hogy aposek keresztlányának a gyerekeiről áradoznak nálunk folyton. Hogy ők ezt meg azt csinálják, ilyen ügyesek, meg ahhoz hasonlítják a mi gyerekeinket.

Sajnos ezt a gyerekek is érzik, mert nem felszabadultak mikor itt vannak. Inkább mint egy ellenőrzésen olyanok. Valamiért ők is érzik ezt, de a férjem is látja és picit bánt minket. Megemlíteni nem nagyon lehet, mert önfejű csapat a család.

De őszintén nem értem hogy tudnak így viselkedni?

Hogy lehet ezt normálisan kezelni?

Nekem nagyon rosszul esik, olyan mintha nem szeretnék őket.

2020. máj. 1. 15:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, tudom, ez nem vigasztal, de a keresztlányuknak pedig a Ti gyerekeitekről áradoznak, ez ezer százalék (tapasztalat).

Ezzel együtt nagyon megritkítanám a találkozásokat. (Nekem volt ilyen, igaz, a nagynéném, anyám undok vén banya húga viselkedett így a kislányommal, kb. kétszer látta a gyereket, nem kerestük a társaságát többet.)

2020. máj. 1. 17:23
 12/18 anonim ***** válasza:
93%

" A 4-es módszere a működő. Annyi családon belüli bántást lehet itt olvasni, és mindnek az az oka, hogy akit bántanak az hagyja magát. "

5-ös, teljesen igazad van szerintem. Csak tudod, az én rokonságomban erre mi volt a válasz? "Jaj, csak vicceltem. Nem érted a viccet..."

Na ezt kéne kezelni valahogy...

2020. máj. 1. 17:27
 13/18 anonim ***** válasza:
93%

Utolsó, erre kell mondani, hogy "én meg nem viccelek, egyszer mondom el, amit mondok, ha nem tartjátok be, akkor többet nem kell jönnötök."

Oszt ennyi...

2020. máj. 1. 17:33
 14/18 anonim ***** válasza:
93%
"Jajj, csak vicceltem" válasz: "szerintem nem vicces az, hogy lelki, szóbeli bántalmazással kisebbségi komplexusokat alakítasz ki egy felnövekvő gyerekben".
2020. máj. 1. 17:44
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen türhőknek megmondanám, hogy ide többet nem jönnek, még egyszer nem beszélnek így a gyerekeimmel. Meg ha oda vannak a keresztlányokért, menjenek oda látogatóba.
2020. máj. 1. 18:43
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ugy lehet kezelni h bezarod a kaput/ajtot es ok nem jonnek ti meg nem mentek gyerekkel. Ferjed menjen ha annyira akar. Te es a gyerekek ne. Problem solved. !!
2020. máj. 1. 19:28
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom... Állj már ki a gyerekeidért! Ők picik, és nem tudják megvédeni magukat! Neked kell ezt megtanítani, különben ők is elnyomottak lesznek, mint te! Védd meg őket! Te vagy az anyjuk könyörgöm!!!
2020. máj. 1. 22:55
 18/18 anonim ***** válasza:
47%

A legnormálisabban úgy lehet kezelni, hogy nem kell komolyan venni azt a mentalitást ami belőlük árad. Az eggyik fülön be a másikon pedig ki.

Ha pedig olyan család vagytok, hogy meg mondjátok kerek perec akkor tegyétek azt, hogy nektek ebből elegetek van, nem érzitek jól magatokat. Majd megsértődnek a nagyszülők és lessz ami lessz.

Végső soron csak olyat tegyetek az ügy érdekében ami a ti részetekről megfelelő lessz.

Megváltoztatni a nagyszülőket úgysem tudjátok már, hisz életüket ők pont abban a neveltetésben töltötték amit most rávetítenek a ti családotokra.

Ha ők abban hitben élnek és úgy gondolják minden úgy van jó ahogy ők látják akkor higyjék azt. Eggyáltalán nem biztos, hogy jobb lessz ettől a környezetük de tudod, mindenki azt hisz amit akar.

2020. máj. 8. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!