Anyósnak nem tetszik a kislányunk neve, és ezt folyamatosan hangoztatja, mikor unja màr meg?
Ez mind szép és jó, de az egész család és rokonság azzal nyaggat minket, hogy mi lesz a neve, mikor döntjük már el. Nem igaz, hogy nem tudjuk, és már most emiatt úgy veszik, hogy semmit nem foglalkozunk a gyerekkel, holott éveket vártunk rá és ezt mindenki tudja.
A másik, inkább veszekszem pár kört anyóssal, minthogy elhallgattassam és egyben hamis álomba ringssam azzal, hogy igen, az lesz amit ő akar. Irtam korabban, hogy már most varr meg köt a gyereknek. Ráhímzi majd mindenre az általa valasztott nevet aztán meg azt hallgathatjuk majd.
Egyenes ember vagyok, megmondom neki a véleményemet, a kérdést azért tettem fel, mert a szép szóból nem ért. Fogalmam sincs hogy lehetne már észhez téríteni, de hazugsággal nem akarom álltatni semmiképp.
Ilyen irányító típusú nőnek jobb, ha igaz, de részleges infót adtok át. Ha ráhímez egy random nevet tudva, hogy nem azt adjátok a babának, akkor így járt. Megmondhatod neki, higy fejezze be, mert majd eladjátok vagy haza sem viszitek a babának a holmit, ha nem képes elfogadni a valóságot. Megsértődik majd és hajtja tovább. Megmondhatjátok azt is, hogy az erőszakosságuk miatt nem adtok át több információt és majd ha visszavesznek, újra beszélhettek a témáról.
Én hallgattam azt is, hogy ő már elmondta a munkahelyén, hogy X lesz, erre variálunk és inkább Y? Maradjunk X-nél, az sokkal jobb lesz. Vegyek/Ne vegyek olyan eszközt, mert a kolléganője szerint... Később az volt a téma, hogy a városukban kereszteltessük meg, úgyis beszél a pappal vasárnap, elintézi. Mi van, ha egyáltalán nem akarjuk vagy ha igen, a saját városunkban?
Minden ilyenre ugyanazt mondtam. Rendben, meghallgattam, elmondom majd, mit döntöttünk az apjával. Néha érzem, hogy megbántódnak a nagymamák, hogy nincs akkora befolyások a nevelésrey pedig hát mennyire jót akarnak és hű de bevált dolgokat nem fogadok el. Azok mind 30-40 éves dolgok és amíg a gyerek megfelelő ütemben fejlődik, nem is változtatok. Ezt szó szerint így mondom el minden alkalommal. Erre nem tudnak mást mondani, hogy igaz, és többnyire lenyugszanak. Próbálj magabiztos lenni, ne bizonytalankodj, megérzik! :)
Félreértettél. :) Nem hímez rá random nevet, a korábbi válaszoló írta, hogy mondjuk neki azt, hogy az lesz a baba neve, amit ő szeretne, majd ha megszületik, közöljük vele, hogy hoppá, mègsem azt a nevet adtuk neki.
Ezért îrtam, hogy nem akarom hamis illúziókba kergetni, inkább lásson tisztán. :)
Nekem is voltak fura nevű osztálytársaim.
Misi - őt mindenki úgy hívta: Pisi
Vincét úgy csúfolták, hogy Pince
Judit - tőle kérdezték naponta: Judit, kinyaltad-e a budit?
Ágnesnek meg azt mondták többen is, hogy ő csak egy Mágnes.
Ákost úgy szólították, hogy Mákos, Csengét úgy, hogy Csengő és Orsolyát Korcsolyának.
Elég sok névvel lehet csúfolódni, bár lehet, hogy a nagyikának nálatok nem is ez a baja, hanem az, hogy nem őt kérdeztétek meg, mi legyen a gyerek neve.
Mi egyszerűen nem mondtuk , meg. Lezártuk annyival , hogy majd ha kibújt és ránézünk kitaláljuk . Volt 3-4 alternatíva amit mondogattunk , hogy majd ebből választunk.
Egyrészt tényleg nehezen döntöttünk. Másrészt hamar elegünk lett a kerdezoskodesbol.
Annyira jól adtuk elő a bizonytalanok , hogy a végére már mindenkinek mindegy volt örültek , hogy egyáltalán lett neve a gyereknek 😂😂
Nem kellett volna előre elmondani.
Mi mindkét gyerekünk nevét akkor mondtuk el, mikor már rá volt téve a kezükre, SENKINEK nem tetszett, kb elborzadtak, mi meg jó magasról le sz artuk!
Megszokták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!