Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósnak nem tetszik a kislány...

Anyósnak nem tetszik a kislányunk neve, és ezt folyamatosan hangoztatja, mikor unja màr meg?

Figyelt kérdés
32 hetes terhes vagyok, és mióta megmondtuk, hogy mi lesz a gyerek neve, mindig fintorog meg lehurrogja, közli hogy neki nem tetszik. Mit tegyek, hogy ezt abbahagyja? Ő is választhatott nevet a gyerekènek, miért akar ebbe is beleszólni? Gyomorgörcsöm van már emiatt amikor felhív vagy megyünk hozzájuk látogatóba.
2020. márc. 31. 23:51
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
40%

A gyerek neve kizárólag a szülők döntése, nem pedig közvéleménykutatás tárgya.

Ettől függetlenül kellene benne lennie annyi felelősségnek, hogy valami röhejes névvel ne nyomorítsák meg a szerencsétlen gyereket, ...de ez is az ő dolguk.

2020. ápr. 1. 10:10
 32/60 anonim ***** válasza:
85%

Én nem értem az itteni válaszolókat, írják, hogy attól függ, mi az a név. Hát jó hogy nem ti is beleszóltok már a kedves mamán kívül 😀. Írta, hogy a top nevek közül van, megnézitek a listát, semmi megbotránkoztató név nincs ott. Gondolom, Lili, Szófia, Emília kategória. Mostani divatnevek. Szülőknek tetszik és pont.

A kedves mamát kérdezd meg, hogy ő mit adna, aztán fikázd le azt a nevet.

2020. ápr. 1. 12:35
 33/60 anonim ***** válasza:
88%

Sosem szabad a gyerek születése előtt elmondani a nevet.

"Gyomorgörcsöm van már emiatt amikor felhív vagy megyünk hozzájuk látogatóba."

Beszéljen vele a férjed, látogatóba meg ne menjetek, "karantén" van.

2020. ápr. 1. 12:45
 34/60 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk sem voltak elragadtatva a lánynév ötlettől, pedig igazából semmi extra. Nem tetszett, mert csak. Na, hát ezzel ugyan mit csináljak? Nevetséges. Mondjuk, ha akartak volna, de nem suttyók, nem akartak, akkor sem tudtak volna beleszólni. Ezt egyértelművé tettük az elején, ha valamiben kell tanács, vagy vélemény, akkor majd szólunk. Egyébként meg pont nem az ő dolguk, nem érdekel, hogy ki mivel ért egyet és mivel nem. Nem érdekelt, ha bárki ezen megsértődik, mert nincs igaza, mellesleg a beleszólós viselkedik sértő, tiszteletlen módon.
2020. ápr. 1. 13:24
 35/60 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem sem mindegy a gyerek neve. Ha belenéztek a gyerekvállalás kategóriába, csupa ciki neveket akarnak adni a gyereknek, mint az Eperke meg Zselyke. A szülők meg bele sem gondolnak abba, hogy a gyereküket szét fogják piszkálni az iskolában, csak mert ők 'különleges' nevet akartak adni neki. Ha neked is ilyen szokatlan, cikiznivaló név az ötleted, akkor megértem az anyósodat. Én sem örülnék neki, ha az unokám 10 év múlva sírva jönne haza a suliból a szülei hülyesége miatt.

Mondom ezt úgy, hogy egyik tesóm is ilyen 'különleges' nevet kapott, agyon lett cikizve és utálta a nevét. Ahogy 18 lett meg is változtatta.

2020. ápr. 1. 14:56
 36/60 anonim ***** válasza:
91%
Mondd meg neki, hogy márpedig kénytelen lesz megszokni, mert más lehetősége nincs.
2020. ápr. 1. 14:59
 37/60 anonim ***** válasza:
76%
HA annyira bunkó az anyósod, hogy képes lesz ezért egy másik néven szólítani az unokáját, akkor ti is nyugodtan szólítsátok őt attól kezdve Banyának.
2020. ápr. 1. 15:02
 38/60 anonim ***** válasza:
74%

Nem értem, hogy ha már az elején elkezdtél beleszólni mindenbe akkor mi a búbánatos tökömért mondtátok el neki, hogy mi lesz a neve.

Nálunk a lányomnál volt ez, első gyerek, Luca lett a neve. Mindenki kérdezte, hogy ez meg milyen név, meg egyáltalán nem szép, meg stb.

20 hetes vagyok a tesóval, kisfiú, Andrásnak fogják hívni. Akárki kérdezi annyit mondunk, hogy még nem döntöttük el. És ezt nyugodtan el lehet húzni szülési, sokan vannak akik csak a gyerek születése után választanak nevet.

Ha nagyon nem akartok veszekedni, meg konfliktust, akkor mondjátok meg, hogy jó az lesz a neve, amit anyuka akar, majd szépen maradtok a saját neveteknél, és ha megszületett akkor közlitek, hogy meggondoltátok magatokat. Ha már megszületett nem fog veszekedni rajta, vagy hiába is veszekszik, semmit nem tud tenni, mert már az a neve, amit ti adtatok neki.

A következő gyereknél pedig esetek ágába se jusson elmondani bármit.

Milyen színű lesz a baba szoba? Még nem tudjuk

Milyen nemű lesz a baba? Nem tudjuk, azt szeretnénk, a meglepetés lenne.

Elég kész tényekkel szembesíteni a rokonokat, ha már megvan.

2020. ápr. 1. 16:01
 39/60 anonim ***** válasza:
50%
Borítékolom a válást.Adott egy anyucinak nem akaró beszólni típus pali,meg egy nő,aki nem meri megmondani a véleményét.Nektek gatter lesz.
2020. ápr. 1. 17:17
 40/60 anonim ***** válasza:
81%
Ismerősöm babája Aria lett (lány) senki nem szólta meg őket.
2020. ápr. 1. 18:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!