Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósnak nem tetszik a kislány...

Anyósnak nem tetszik a kislányunk neve, és ezt folyamatosan hangoztatja, mikor unja màr meg?

Figyelt kérdés
32 hetes terhes vagyok, és mióta megmondtuk, hogy mi lesz a gyerek neve, mindig fintorog meg lehurrogja, közli hogy neki nem tetszik. Mit tegyek, hogy ezt abbahagyja? Ő is választhatott nevet a gyerekènek, miért akar ebbe is beleszólni? Gyomorgörcsöm van már emiatt amikor felhív vagy megyünk hozzájuk látogatóba.
2020. márc. 31. 23:51
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
75%

Add a tudtára hogy baromi eleged van, még ha ez hisztivel is jár. Ha rátér akkor válts azonnal témát, hagyd el a szobát, rakd le a telefont. Megmondhatod neki hogy ha nem tetszik a név akkor nem kötelező a gyerekkel találkoznia sem.

Ha odáig fajulna a helyzet, hogy nagymama másik néven kezdi hívni az unokát, csak azért is (nálunk a faluban volt ilyen), akkor pedig megint nem szabad a gyerek közelébe engedni, hogy márpedig az a gyerek nem létezik.

A név meg szerintem oly mindegy, ne is foglalkozz az erre irányuló válaszokkal, az emberek kezdenek becsavarodni a karantin miatt és hirtelen túl sok értelmetlen válasz jelenik meg ezen az oldalon.

2020. ápr. 1. 08:33
 22/60 anonim ***** válasza:
28%

szerintem alap, hogy ne divat nevet válasszunk,és ne egy könyv szereplője alapján nevezzük el vagy banda pl. ABBA :D

illetve a beceneveket sem értem ami csak egy név becézése mégis rendes névként van használva:S mi értelme, ha az eredeti nevet adott neki akkor ugyanúgy használhatod majd a becéző alakját.

A főnököm neve volt eddig a csúcstartó, Eperke volt a neve XD

2020. ápr. 1. 08:37
 23/60 anonim válasza:
53%
Én nem szeretnek itt okoskodni meg megmondani hogy mit csinálj. Ha megszületik ki sem lehet majd venni a kezéből. Ha meg addig szekal akkor találj ki egy random nevet és mond azt hogy LEHET HOGY INKÁBB AZT VÁLASZTOM és amikor megszületik akkor azt adjatok ami nektek tetszik. Sok boldogságot nektek❤️
2020. ápr. 1. 08:38
 24/60 anonim ***** válasza:
87%

Akkor nem tetszik. Lehet megsértődni, lehet cikuszolni, és neked pedig lehet anyukával a továbbiakban szóba sem állni. Te szülőd meg azt a gyereked, vagy anyós? Te neveled fel, te leszel érte a felelős, vagy anyós?

Egyszer közlöd vele, hogy köszönöd a véeményét, de a tiéd más, a gyreek neve pedig az lesz, amit ti a férjeddel választotok. Pont. Lehet megsértődni, lehet cirkuszolni, nem számít. Innentől fogva egyszerűen ignorálni kell anyukánál ezt a kérdést.

Nőj fel. Egy gyereknek felelős szülőkre van szüksége, érzelmi stabilitásra, nem hisztis kislányokra, akik anyóssal játszanak akaratharcot.

2020. ápr. 1. 08:45
 25/60 anonim ***** válasza:
74%

Nem kell vele foglalkozni. Majd abbahagyja, ha megszületik a cuki kis unokája.

Ismerősök között van, aki nagyon fura nevet választott, szegény nagyik ki se tudták mondani :) De most már nem érdekli őket, csak az, hogy van egy aranyos kis unokájuk.

2020. ápr. 1. 08:59
 26/60 anonim ***** válasza:
76%
Én nem tudom, hogy mit hisznek magukról, akik azt mondják, hogy ez a névtől függ. Nagyon nem. A szülő döntése, iszonyat posztó bunkó dolog beleugatni meg lehurrogni, normális ember nem is csinálja. Se nem ráerőltetni az akaratát. Komolyan, mit képzel? Anyósomnak eszébe nem jutott volna, mert nem egy egysíkú asszony. A férjednek kell leállítani, de határozottan. Majd abba is beleszól, hogy a port hogy törlöd, meg melyik irányba kavarod a levest? Azért nem hiszem el, hogy mást nem bántana mélységesen, ha ezt kéne hallgatni állandóan. Egy idő után csúnyán küldeném már el a búsba. Nem kell rátelepedni a másik életére, nektek meg nem kell hagyni, mert csak egy van belőle.
2020. ápr. 1. 09:14
 27/60 anonim ***** válasza:
86%

még nem olvastam el az összes kommentet, de a 15 + 17-nél a pont.

Kész tények elé kell állítani: ez van, ha nem tetszik neki, elvonulhat a sarokba morzsolgatni a zsebkendője sarkát. :-DDD

És igen, a férjednek kéne leállítani! Esetleg megkérdezhetné tőle, hogy anyuka, az én nevemet is a nagyika ( a te anyósod) jelölte ki????

:-DD

2020. ápr. 1. 09:24
 28/60 anonim ***** válasza:
30%
# 22: nekem egy egyetemi tankörtársamat hívták Bíborkának. Ami manapság már nem egy extrém név, de harminc-sok évvel ezelőtt bizony az volt! Szegény lánynak ráadásul elég hatalmas orra volt, és bíborszínbe hajló.... Tényleg sajnáltuk. :(
2020. ápr. 1. 09:26
 29/60 anonim ***** válasza:
74%

Egyedül a szülők jogosak nevet adni a gyereküknek. Mi lenne, ha a férjed azt mondaná az anyjának, hogy neki sem tetszik az a név, amit kapott a szüleitől?

Határozottan arra kérlek szépen, hogy az anyóssal ne kezdj el vitatkozni a név fölött. Főleg a férjednek a feladata, sínre tenni az anyját, de udvariasan Te is tudtára adhatod az anyósnak, hogy a nevet Ti adjátok a gyereknek és senki tanácsára, javaslatára nem tartotok igényt.Idővel megbékél az anyós is.

2020. ápr. 1. 09:32
 30/60 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk a dédi csinálta ezt, mikor a húgom megszületett. Lucának hívják. AZ NEM NÉV, ezt mondta, és ő igenis másik néven fogja hívni, blablabla. Már nem is emlékszem, mit talált ki helyette. Folyamatosan ezt nyomatta, amikor ott voltunk nála látogatóban, szinte nem beszélt másról. Anyukámat nagyon bántotta, apukám legyintett, hogy öreg, rá kell hagyni. Két éves volt a húgom, mikor meghalt a dédi, a szüleim nem bánták meg, hogy nem szóltak be (nagyon.. kicsit azért igen), de nálatok nyilván nem fog ilyen "rövid úton" megoldódni. Senki másnak nem volt baja a névvel.
2020. ápr. 1. 09:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!