Ti mit tennétek a következő helyzetben?
"és az otthonunkba sem engedem be őket"
Ezek szerint nem a közös otthonotok, hanem a TIÉD, és ezt erőből demonstrálod is a párodnak.
Írnál egy pár szót arról, hogy ő hogy éli meg ezt a helyzetet?
"Kidobták a tél közepén, hogy költözzön hozzám, lelkiismeret furdalás nélkül. Ekkor mivel a párom még tanult, és koleszos volt, de nem volt munkája én fizettem neki a bejárást a suliba, a plusz költségeket, szalagavató, ballagás. És ekkor sehol nem voltak a drága szülei."
Szóval kidobták otthonról a 18 évesnél fiatalabb gyereküket, akiért még jogilag felelősek voltak? Ha be is töltötte ekkor a 18-at, még középiskolás volt, nem? Nem értem, hogy ezek után miért is keresi a párod a társaságukat, vagy miért tartotok kapcsolatot. A leírás alapján suttyó parasztok, én se hívnám magamhoz. Ha annyira akar menni hozzájuk, menjen, de tudni se akarnék róla, intézze szabadidőben, de az ilyen poloskafajt jobb lenne leépíteni. Mit nyújthatnak ezek a gyereküknek, unokájuknak? Muníciót a pszichológushoz, kb ennyit...azért meg felesleges hozzájuk járni!
Ezt a döntést én is meghoztam nőként. Vagyis a férjem mehet, ha akar. A gyereket is viheti, de én nem megyek oda, az biztos.
És hozzánk sem jöhetnek, mert nem fogok elmenni otthonról miattuk. 50-50% a ház, éppen ezért sem csinálunk olyat, ami a másikat zavarná. Pl. nem lesz macska, mert a férjem nem szeretné, és rózsaszín sen lesz a nappali, mert az egyikünk leszavazta. Csak mert valaki írta, hogy a kérdező menjen el otthonról, teljesen jogos, ha nem fogadnak olyan vendéget, amit az egyik nem akar.
Amit tettem, hogy elmondtam a miérteket (mondjuk nem hülye, tudja miért nem vagyok hajlandó beszélni velük).
Végülis van logika az öregek hozzáállásában. A lányuk menjen haza csicskának,te meg messziről küldd a pénzt,hogy ők megéljenek. Ezek szerint nem minimálbért keresel,ha szét akarnak választani titeket. Nem semmi az sem,hogy amíg a lányuk anyagi támogatást igényelt iskolás korában,akkor kidobták,most pedig hogy a saját unokájuk által csurrana egy kis pénz,ha szétmennétek,haza csalogatják a feleségedet.
A párodat sajnos nem tudod eltiltani tőlük. Esetleg ha felnyitnád a szemét...bár gondolom ezt már próbáltad. De amit én tennék a helyedben,ha olyan munkahelyed van,hogy a párod és a családja nem lát bele a fizetési papírjaidba,én elkezdeném terjeszteni,hogy ezentúl minimálbérre leszek bejelentve. Ha gyorsan utána számolnak,hamar rájönnek,hogy abból kevês gyerektartást fogsz te fizetni. Magyarul,ha nincs pénz,leállnak azzal,hogy szétszedjenek benneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!