Köteles vagyok e nagyműtét után ellátni az apóst mikor van egy lánya meg két fia?
Milyen érdekes, hogy férfiak sosem ápolják az anyósukat, apósukat. Néha utálok nő lenni.
Nem, kérdező, nem vagy köteles ápolni, ha csak egy gyereke lenne, akkor sem. A gyerek adja vissza a gondoskodást, amit kapott, nem a gyerek párja.
Én biztos nem ápolnám. Nem jó a viszonyunk alapból, mindig bunkók voltak velem..
meg amúgyse az én rokonom. Ápolják a gyerekei!
Akik szerint "örökség".
Na,ez nagyon ritka,hogy valaki a gyerekeit kitagadja az örökségből vagy az egyik javára kedvez a többi kárára.
A legtöbb szülő akkor sem teszi meg ezt,ha valóban csak az egyik gyerek foglalkozik vele a többi nem.
Általában úgy szokott lenni,hogy mikor meghalnak a szülők,akkor mindenki elmondja szóbeli dicséretként,hogy "jaj,te mennyit megtettél a szüleidért,bezzeg ez meg ez"
És azok is ugyanúgy örökölnek.
Ha pedig a segítőkész gyerekre hagynak mindent,és elfogadja,akkor a többi kiátkozza őt,hogy "elvetted az örökségüket".
Hogy a kérdésre válaszoljak,nem!
Viszont jogod sincs megmondani,hogy ki ápolja.
Erőszakkal nem lehet elérni amúgy sem semmit.
Itt mindenki az örökségről beszél, holott, ha jól veszem ki, akkor az apósod még a föld fölött van. Tehát él.
Nem vagy köteles ápolni, de létezik még azért az, hogy jóindulat.
Természetesen azt nem tudhatom, hogy milyen viszonyban vagy vele, meg egyáltalán lenne-e időd rá. Egy kicsit bővebben is írhattál volna erről, ha érdemi választ szeretnél kapni.
Amennyit az egészséged enged tedd meg.
Belegebedni nem kell de ahol szükség van ott tedd a dolgodat.
Viszont a gyerekeinek is fel kell vállalnia a magukét.
Ha nem teszed nem leszel népszerű nála de öröklésnél talán rátok hagyja a dolog nagyobb részét.
Láttam már nagycsaládban olyant, hogy az apa a kedvenc fiára hagyott mindent a többiek meg csak pár dolgot kaphattak.
De halálakor azok ápolták akikre a házat hagyta.
egy román vagy ukrán ápolónő (feketén) kb. havi 250 - 400 ezer forint ottlakással.
a 24 órás ápolás nem olcsó - ha valaki nem kötelezett az ápolásra ennyit minden további nélkül kalkulálhat, és a rokonok ezt dalolva fizethetik (összedobhatják) így aztán senkinek nem kell hálálkodni a másiknak
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!