Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek ez még belefér...

Szerintetek ez még belefér vagy ez már sok anyós részéről?

Figyelt kérdés

Vigyázott a fiamra egy másfél órára. Nem sűrűn kérünk tőle ilyet, de most sajnos, így jött össze.

Mindent kiraktam, ami kellhet, elmondtam mi hogy legyen(mert még eddig 2x vigyázott az unokára, hisz ő elfoglalt, pedig 3 percre lakik tőlünk.)

Azzal fogadott hazatérés után hogy unatkozott és rendet rakott a nappaliban a kisasztalon meg virágokat locsolt meg port törölt a nappaliban. Hozzateszem 2 napja takarítottam.

Azt hittem ott menten hanyatt dobom magam. A férjem mondta hogy hagyjam.

Ez másnál is kiverné a biztosítékot?

Ezt miért csinálják?

Köszönöm a válaszokat!

2019. dec. 16. 10:10
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
59%

"Vigyaznak a gyerekre ha kell,elviszik hozzak ovodabol mindezt ugy h nincs ilyen rogeszme a fejukbe mint neked."

Ezt a hozzák-viszik oviból dolgot azért megnézném olyan nagyszülőknél, akik még dolgoznak.

2019. dec. 16. 19:05
 32/43 anonim ***** válasza:
79%

En olyanokra irtam akik mar nyugdijasok vagy epp levannak szazalekolva.

Sok nagymamat ismerek akik 58 evesen mar nyugdijasok mert meglett a 40 evuk

2019. dec. 16. 20:30
 33/43 anonim ***** válasza:
Igen, ebben az 58 éves korban igazad van. Bár van, aki akkor sem vállalja be, mert nem vesz rendszeres nyűgöt a nyakába, és mással foglalkozna inkább. Nem kötelességük a nagymamáknak a rendszeres rendelkezésre állás, szerencsére eldönthetik, mit szeretnének.
2019. dec. 16. 20:36
 34/43 anonim ***** válasza:
31%
Az egyik legépeszűbb válasz a 30-as, és nullára van pontozva...I do not want to live on this planet anymore...
2019. dec. 16. 22:13
 35/43 A kérdező kommentje:

Én nem akartam ilyen szintű vitát indítani. En nem vagyok hárpia menny, még ha sokan azt is érzik vagy gondolják a kérdésem alapjan. Szívesen látom anyósom nem várom el, soha automatikusan hogy segitsen, írtam is, hogy ritkán vigyáz a fiamra, de mást se kérek tőle, mert ő az a tipus aki ezt felemlegeti mindenki előtt ő mennyit segitett. Pl ha hoz egy doboz tejet amit kifizetek mar erre is volt példa.

Nem okoskodom, nem várok semmit se tőle és nem gondolom, hogy rossz lennék azért hogy ezt meg mertem kérdezni itt mert erre való a fórum.

Csak érdeklődni szerettem volna ki hogy látja.

Nekem személyes véleményem még mindig az, hogy tudom hogy jó szándék vezérli. De nincs tiszteletben tartva, hogy ez a mi házunk, a mi otthonunk. Ha pl totális kosz lett volna mert nem lett volna időm a pici miatt kitakarítani és ő megteszi hálásan vettem volna vagy vmelyik hozzá szóló irta a főzést, ez a szükséges helyzet. Ez más!!

Erre persze azt mondja az ember, hogy nagyon köszönöm tényleg hálás vagyok, ha felismeri hogy kell cselekedni és segít önzetlenül.

Na de ebben a helyzetben tudta, hogy rend volt, mivel minden hétvégén takaritok, mondtuk is neki, plusz mindent elpakoltam azért mert jött, hisz jó benyomást szerezek kelteni. Tehát az, hogy ő direkt nézelődni takaritani akart meg virágot locsolni amit előtte nap locsoltam, inkább azt sugallja felém, hogy szerinte koszos a lakás, nem locsoltam meg a virágot es hogy kupit hagytam. Ami rossz érzés a saját otthonom esetében.

Lehet ezt szépíteni de ez akkor is igy van. Ha ő még kérne hogy vigyázzak a lakására pár órát és én addig kitakaritanék konkrétan fel lenne háborodva hogy tud ő meg nem szorul rá a segítségre, mef hogy én azt hiszem, hogy ő koszban él?!

Illetve az a baj, hogy egy picit engedek máris kompletten más sztori keveredik ki belőle. A mai napi gyerek felügyelet után este azzal hívott fel (mivel naponta beszélünk) hogy szerinte a gyerek bárkivel megtudna lenni egesz napra nem is hiányoznék neki. Mondja ezt úgy, hogy vigyázott bő egy órát a picire. Rosszul esett. De elviselem mert nem akarom megbántani csak nem tudok rájönni mi miatt teszi ezeket.

2019. dec. 16. 23:01
 36/43 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, túl érzékeny vagy. Nekem is mondott ilyet anyósom, szó szerint ezt, hogy én nem is kellek a gyereknek, simán elvan bárkivel. De igaza volt. Akkor még abba a korban volt, hogy bárkire hagyhattam, nem kezdett el hiányolni. Most 2 éves a lányom, az apjával sem tudom otthagyni, mert azonnal ordít. Ezt anyósom is fel ismerte, mondta is, hogy most nem vigyáznia rá szívesen, mert túl anyás.

Nem kell mindenben a rosszindulat keresni. Kitakarított, mert unatkozott. Nem azért takarított ki, mert szerinte kosz volt, vagy hogy téged szekáljon, vagy, hogy megbántson, vagy mert nem tudsz jól takarítani, csak Kitakarított, mert unatkozott. Ennyi. Nem kell bele se többet, se kevesebbet látni. Miért csinálta? Azért mert nincs hobbija, nem tudja magát, mással lekötni, mint a takarítással. Vannak ilyen emberek, édesanyám is ilyen, csak nekünk az a szerencsénk, hogy ez a munkája, így 12 óra takarítás után, hál istennek nem unatkozik annyira, hogy máshol takarítgasson.

Abba amit mondott sem kell semmit belelátni. Elvan a gyereked másokkal nem? Nem ordít utánad, lehet nem is keresett. Anyósod csak kimondta amit gondolt, őszinte volt, és nem gondolta, hogy ezzel téged megbánt. Nekem pl nem esett rosszul, hiszen tisztában voltam vele, hogy a gyerekek hónapról hónapra változnak. Most lehet, hogy apás, lehet jövőhónapban nagyis lesz, utána meg téged nem fog elengedni. Miért mondott ilyet? Nem azért, hogy téged megbántson, hanem azért, mert őszinte. A gyerekek is ilyenek, ami a szívükön az a szájukon, úgyhogy jobb, ha erre felkészülsz. Az én 5 évesem közölte, hogy nem szeret, amiért nem tudtunk menni a játszótérre. Nem vettem magamra.

2019. dec. 17. 06:18
 37/43 anonim ***** válasza:
0%
Nekem anyukám ilyen, ha elutazunk, ő jön q macskámat rendezni. Ő is rendet rak, felsöpör, pakol, tesz-vesz. Ő ilyen. Nem estem még neki, nem is akarok.
2019. dec. 17. 08:13
 38/43 anonim ***** válasza:

"hogy szerinte a gyerek bárkivel megtudna lenni egesz napra nem is hiányoznék neki."

Igen, ez akkor bosszantó tényleg, ha direkt sértő szándékkal mondják (tudom, tapasztalat, bár az én lányom már nagy, már csak mosolygok azon, hogy én is kiakadtam akkor ilyenen). Ilyenkor egyszerűen mondhatod azt, kedvesen, hogy "igen, mama, tudom. Egész nap velem van a gyerek, már persze hogy un engem" Ezzel le van szerelve.

2019. dec. 17. 10:23
 39/43 anonim ***** válasza:
50%
Lehet jó szívű akart lenni és pont azért tett rendet, hogy neked ne kelljen, mert tudja gondolom a gyereknevelés fárasztó néha. Erre nem gondoltál még?
2019. dec. 17. 13:11
 40/43 anonim ***** válasza:

Ha egy nagyszülő átjön az unokájához, miért nem mehet el az anyuka 1,5 órára?

Miért mindenki úgy képzelni el a "vigyázott rá" , hogy az anyuka utasította?

Hozzánk rendszeresen jönnek a nagyszülők és nem szoktunk állandóan otthon lenni olyankor. Direkt arra az időre próbáljuk leszervezni, amit jobb gyerek nélkül intézni.

A gyerekszobában szoktak rendet rakni, vagy ebéd után elpakolnak a mosogatóba, csinálnak uzsit a gyerekeknek, volt hogy muszáj volt porszívózni, mert kiborítottak valamit de csak úgy sosem takarítanak, az szerintem sem illő. Otthonosan mozognak nálunk, de tudják, hogy ez a mi otthonunk, nem az övék.

2019. dec. 17. 22:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!