Szerintetek ez még belefér vagy ez már sok anyós részéről?
Vigyázott a fiamra egy másfél órára. Nem sűrűn kérünk tőle ilyet, de most sajnos, így jött össze.
Mindent kiraktam, ami kellhet, elmondtam mi hogy legyen(mert még eddig 2x vigyázott az unokára, hisz ő elfoglalt, pedig 3 percre lakik tőlünk.)
Azzal fogadott hazatérés után hogy unatkozott és rendet rakott a nappaliban a kisasztalon meg virágokat locsolt meg port törölt a nappaliban. Hozzateszem 2 napja takarítottam.
Azt hittem ott menten hanyatt dobom magam. A férjem mondta hogy hagyjam.
Ez másnál is kiverné a biztosítékot?
Ezt miért csinálják?
Köszönöm a válaszokat!
Akkor is van szaja kerdezze meg
Ha a kerdezo most nem szol legkozelebb is vegignyalja a lakast es egy ido utan tovabb is fog menni
Nalunk igy kezdodott!!!!
En se papàkoltam eloszor csak szépen lassan odáig fajult h azt hitte mindent szabad
Ő nalam vendeg,ne takaritani jojjon at hanem foglalkozzon az unokaval.
A tobbi az én dolgom!
Meg portorlesnel mindent lepakolt ami vissza mar nem ugyanugy,plusz munkat adott ezzel.
tudom h segiteni akar,de ha valakit zavar szepen kerje meg ne tegye
Nőknél nagyon gyakori ez a hozzáállás.
Az is, hogy nekiállnak kéretlenül segíteni, meg az is, hogy a segítséget beleavatkozásnak tekintik.
Gondolom aludt a kisbaba, azért unatkozott a nagymama.
A meny hozzáállásával az az alapvető bajom, hogy nem képes meglátni, hogy az anyós mindezzel jót akar.
Itt dominancia-harcról van szó. És ez nő és nő között nagyon éles tud lenni.
Én a férj helyében a következőt tenném: négyszemközt leülnék anyukámmal, és elmondanám, hogy a jó szándékát nem vitatom, de csak konfliktust okozott ezzel nekünk. Máskor ha gyerekre vigyáz, ne végezzen házimunkát nálunk, inkább olvasson újságot, nézzen tévét. Pl. erre készülve legközelebb raknék ki újságokat, megmutatnám, hol a tévé távirányítója stb.
Feleségemnek meg megmondanám, hogy valószínűleg nincs elég dolga, ha ahelyett, hogy a segítséget látná ebben, a beleavatkozást látja. És ha nem lenne ilyen szőrszálhasogató, sok fölösleges konfliktustól kímélné meg magát. Ezzel együtt elmondanám, hogy anyukámnak értésére adtam, hogy ez rosszul sült el, és nyomatékosan kértem, hogy kéretlenül soha ne végezzen nálunk házimunkát.
A feleségnek érdemes lenne valamilyen önismereti tanfolyamon rájönnie arra, miért is idegesíti őt ez ennyire. Anyósa nem a szobát rendezte át, csupán egy asztalon rendet rakott, virágokat locsolt és port törölt. Ez végső soron pitiáner ügy, ha valaki ezen ki tud akadni, annak oka tényleg csak a hatalmi harc.
Úristen utolsó. Mert szerinted az anyja nem takarít, nem főz, hanem árgus szemekkel kémleli a gyerek minden pillanatát?
Lehet, hogy aludt, vagy eljátszott a járókában mellette, de az is lehet, hogy szimplán ott volt a mama mellett míg takarított. A portörlés, meg a virág locsolás nem olyan tevékenység ami mellett nem lehet figyelni a gyerekre. Nem a szomszédhoz ment segíteni és közben hagyta magára a gyereket.
Komolyan örülök, hogy nincs fiú gyerekem, ha manapság ilyenek a nők. Ha egy poharat arébb raknék a menyem eltiltaná tőlem a gyereket kiskorú veszélyeztetése miatt. 😒
Édes istenem az ilyen menytől mentsen meg az isten!
Ha rendet tudott rakni és port tudott törölni, akkor valószínű, hogy nem volt rend és por is volt! Ugye?
Legközelebb ha ingyen dajkának hívod az anyóst, takaríts ki rendesen.
Pici gyerek mellett tette. Nem zavart volna ha igazán szükséges lett volna. De épp elotte való napokban volt takarítás virág locsolás. A virágok alól folyt kifele a víz hisz tele voltak.
Nem vagyok se hisztizős se szarrágó menny. De ha eddig sose segitett ne most tegye már meg mikor egyszer áthívom hogy vigyázzon már a fiamra. A masik gondom az hogy a viszonyunk nem rossz de formális, ő mindent jobban tudó és megmondő nő, én ezt nem szeretem mert hagyj döntsem már el én mit hogyan teszek. Ha most nem húzok határokat úgy gondolom később látom kárát. Más dologgal már megjártuk így. Meg köszöntem neki nem szidtam lr, de belül rosdz érzés volt mert ez az én házam és tényleg nem kértem erre. Fordított helyzetben ő is kiakadt volna ennyire azért ismerem.
"Ha most nem húzok határokat úgy gondolom később látom kárát. Más dologgal már megjártuk így. Meg köszöntem neki nem szidtam lr, de belül rosdz érzés volt mert ez az én házam és tényleg nem kértem erre."
Szóval nem húztad meg a határt, mert egy árva szót sem szóltál, csak magadban esz a fene miatta, és itt kérdezgeted, hogy másnál is kiverné-e a biztosítékot.
Nem, nálam nem verné ki ilyen apró dolog a biztosítékot, de ha ki is verné, én biztos megmondtam volna neki, hogy "Marika néni, nagyon kedves magától, hogy segíteni akart, de nem szeretem ha rajtam kívül valaki takarít a házamban. Legyen kedves legközelebb olvasni, ha a kicsi alszik, és maga unatkozik."
Annak van a legkevesebb értelme, hogy megköszönöd a segítséget, aztán magadban meg fortyogsz, hogy hogy merészelt takarítani a házadban.
Ne foglalkozz szidalmazo valaszokkal😀
Biztos az a bajuk hogy naluk nem takarit anyospajti😀
Gondolom a ferjeitek örülnenek neki ha kedves apukatok kimegy a garazsba aztan elpakolgat kitakaritgat.A ferjetek szerszamait odebbpakolgatja.Vagy kedves apos kitakaritja a feltett autojat a ferjeteknek.😀
jajj ne!
A lakas a noke,a mi feltett kincsunk,a mi otthonunk
A garazs,sufni,auto pedig a ferfiaké
Senki se szereti ha azt amit a magàévà tud belenyul.
Akar segit akar nem.Illik megkerdezni sztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!