Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ezt hogy kell érteni?

Ezt hogy kell érteni?

Figyelt kérdés

Anyósom szülinapjára kijelentette hogy ne is foglalkozzunk vele, már tavaly is. Tavaly titokban készültünk apósommal, tortát vettünk neki, ajándékot - anyósom tényleg nem készült. Az idén én már pipa vagyok, hogy akkor tényleg nem akar készülni, viszont ha nem köszöntjük fel szerintem megsértődik. Egy kicsit viszont joggal gondolnám azt hogy ha ajándékkal, cukrászdai tortával készülünk meginditájon bennünket egy vacsorára vagy hasonló. Örökké az a problémája hogy szét fog esni a család ha a gyerekek nagyobbak lesznek, mert már csak az ő szülinapjukat tartjuk + sátoros ünnepek.

Nem értek a sorok között? vagy kéreti magát és én csináljak vacsorát nekik?Kapcsolatunk rendszeres, közel lakunk, heti 1-2x találkozunk

2019. szept. 24. 15:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
80%

Szóval a saját szülinapján, amikor NEM hívott, ergo NEM vagytok vendégek, álljon neki elásni magát a konyhában, mert szerinted ez neked jár azután, hogy vettél neki egy bolti tortát.

Most őszintén, te fordított esetben szerintem mélységesen felháborodnál, hogy mit nem képzel magáról a vénasszony, hogy te fakanalat érintesz egyáltalán a születésnapodon.

Egyszerűen nem akar szülinapozni. Nagyanyám és anyám se. Ilyenkor kapnak egy doboz csokit meg két puszit és ennyi a szülinap. Az enyém is így szokott kinézni pedig 25 vagyok. Nem mindenkinek álma, a nagy vendégség a szulinapján. Főleg akkor, ha az a vendég még őt ugráltatná aztán gondolom a mosogatást is nagyvonalúan meghagynád neki a kikövetelt kaja után. Az ő szülinapján.

Tényleg nem érzed a problémát?

És az meginVitál, nem meginditál.

2019. szept. 24. 22:25
 22/28 anonim ***** válasza:
89%
Ez a kérdés ma már volt. Ha mégegyszer felteszed, akkor sem adnak neked igazat.
2019. szept. 24. 22:42
 23/28 anonim ***** válasza:
90%

Hagyd a francba a titkos készülődést.

Vegyetek egy szál virágot a férjeddel és kívánjatok boldog szülinapot egy puszival.

Ennyi.

Após meg szervezkedjen külön.

2019. szept. 25. 10:23
 24/28 anonim ***** válasza:
87%

Tehát a saját szülinapján főzzön nektek nagy családi vacsorát, CSERÉBE amiért képesek voltatok kb 15 percet rászánni hogy vegyetek egy tortát, amit amúgy ti is ugyanúgy élveztek mint ő?

WTF :D Szerintem kimaradhatott egy lecke úgy 3-4 évesen, hogy miről is szól az, hogy valakit megajándékozok ÖNZETLENÜL és SZERETETBŐL...

2019. szept. 25. 10:38
 25/28 anonim ***** válasza:
79%

Már bocs, de miért kéne az ünnepeltnek dolgozni a vacsorával?

Ha ez lenne az elvárás, én sem szívesen ünnepelném a szülinapomat, hisz végül az ugyanolyan lenne, mint a többi napom. Annyi különbséggel, hogy kapok tortát. Na, kösz...

A szülinap nálunk az ünnepelté. Semmi olyat nem kell csinálnia, amit a szürke hétköznapokon tesz. A család többi tagja elvégzi, van torta, van kaja. Vagy étterem.

2019. szept. 25. 11:42
 26/28 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem elég lenne egy telefonos felköszöntés, vagy esetleges egy szál virágot átadni. A torta árát költsd a gyerek(ek) re.

Ha ő azt mondta, hogy ne készüljetek, akkor azt tartsátok tiszteletben. Ő sem akar készülni, se egy vagyont a boltba hagyni, se órákig főzni, se utána takarítani, mosogatni.

Engedd el ezt a témát, az ünnepelt kérését tartsd tiszteletben, ne a saját vélekedésed legyen előtérben.

2019. szept. 25. 13:50
 27/28 anonim ***** válasza:
89%
Jesszus, ez most komoly...? Neked vhol nagyon durván a béka shegge alatt lehet az eq-d, ha egy ilyen egyszerű szituból is problémát gyártasz... miezmár’, h elvárod az anyóstól, h főzőcskézzen nektek, amikor totál egyértelműen megmodta, h hagyjátok a szülinapját a fhaxba...?! De azért segítek; természetesen felköszönteném anyósomat egy virággal/csokival/tortával - ne adj’ isten saját készítésű sütivel, azt meg már meg sem merem említeni, h én pl. ismerem az anyósom, ergo még személyreszóló ajándékot is tudok szerkeszteni neki... és nem, nem várnám el, h a szülinapja alkalmából egész nap a konyhában gürizzen, h nekem/nekünk megfeleljen... nagyon durván nonszensz vagy, kérdező...
2019. szept. 25. 19:07
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom🤦‍♀️

Értsd: Nem akar felhajtást, nem akar sütni - főzni - mosogatni-pakolni- körülöttetek ugrálni a szülinapján. De attól egy szál virág és egy boldog születésnapot jókívánság mehet.... Amúgy meg vegye meg a fia... Átmentek uzsi időben puszi puszi, esetleg visztek egy kis sütit, zsúr tortát és szevasz. Ajándék nem kell, max virág. Ezen mit nem lehet érteni??????

2019. szept. 26. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!