Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez normális hozzáállás? Ezért...

Ez normális hozzáállás? Ezért kitagadni a saját gyermeked?

Figyelt kérdés

A férjemről van szó. Az anyja odáig van az unoka témáért, nekünk azonban eszük ágában sincs gyereket vállalni, sem most, sem később, mert nem akarunk.

Viszont anyós egyre többször pörög a témán, hogy de mégis mikor lesz és milyen jó lesz már blabla. Megmondtuk, hogy jegelje a témát, erről nem akarunk beszélni, de mikor többedjére is felhozta, kerek-perec megmondtuk, hogy nem lesz és most már álljon le. Na ezen úgy felháborodott, hogy el kezdett kiabálni velünk, hogy mi az hogy nem lesz unokája, ő évek óta erre vágyik és neki egyetlen fia van, hogy lehet ilyen önző és én is az vagyok, milyen nő az, aki nem szül stb. Én őszintén mondom nem hittem a fülemnek, annyira sem méltattam, hogy felhúzzam rajta magam, kiröhögtem és közöltem, ha ennyire rá van kattanva a gyerekekre, szüljön magának. Majd felálltam és eljöttem.

Férjem még maradt, kiosztotta az anyját, aki közölte, hogy többet látni sem akarja, oda többet egyikünk se menjen, mától nem érdekli és számára nem is létezik. Teljesen megrökönyödve jött haza a férjem, maga alatt volt, sőt van is, mert azért ez nagyon durva.... konkrétan kitagadta. És bár Őt is zavarta az anyja állandó pörgése az unoka miatt, erre azért nem számított. Nem érti mivel érdemelte ezt ki. Mivel segíthetnék neki? Én úgy gondolom az ilyen nem anya, aki egy ilyen badarság miatt képes kitagadni a saját gyermekét, de nyilván a férjemen ez ettől független nem segít.

Hogy értessem meg vele, hogy ne vegye a szívére, ő semmi rosszat nem csinált és a hiba az anyjában van és nem benne?

2019. szept. 5. 19:42
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
21%
A te szüleid, hogyan reagáltak,hogy nem vállaltok gyermeket?
2019. szept. 6. 14:03
 32/44 A kérdező kommentje:
Semmit, elfogadták és tiszteletben tartják a döntésünket. Bár ők nem is b*aszogattak folyton a témával, de tisztában vannak vele, hogy nem egyáltalán nem akarunk.
2019. szept. 6. 14:10
 33/44 anonim ***** válasza:
83%

Kerdezo! Egy allasponton vagyunk! Melletted van a voksom!

Nekem ugyan anyosjelolt nem szolt be ilyesmik miatt. De tudja ha lesz is unoka..az tole jo tavol lesz :D

2019. szept. 6. 14:21
 34/44 anonim ***** válasza:
92%
#33as vagyok. Amugy en nem jelentem ki h sose szulok DE nem is akarok jodarabig az biztos. Es ha nem ugy alakul az eletunk..akkor nem lesz.. Ha lesz akkor meg ugyanugy masnak 0 beleszolasa sincs..
2019. szept. 6. 14:23
 35/44 anonim ***** válasza:
93%
Ja!! Es teljesen igazad van a Ti dolgotok!!
2019. szept. 6. 14:23
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

Ne menjetek egy ideig Hozzá. Hátha majd egyszer jelentkezik. Jókai Mórt is kitagadta az anyja azért, mert feleségül vette Laborfalvi Rózát, de aztán kibékültek. (Jókainéról azt kell tudni, hogy volt egy kislánya egy színésztársától, aki még a nevelőintézetet is megjárta.)

Én sokkal jobban tisztelem azt az embert, aki kételkedik abban, hogy jó szülő lenne, ezért nem vállal gyermeket, mint azt, akinek lesz és beadja az állami gondozásba, rábízza az ilyen-olyan rokonokra, a babysitterre, csak neki ne kelljen a gyerekkel lennie, mert csupán az idióta társadalmi nyomásra vállalta a kicsit.

Én tanár vagyok, de bizony megvolt gyerekkoromban is a családi hátterem, átestem krízishelyzeteken, s volt időszakom, amikor én sem akartam gyereket. Most 36 éves vagyok, és jelenleg sincs. Ha lesz, örülni fogok neki, de ha nem lesz, akkor sem leszek szomorú. Hiszem, ha minden gyerek szeretetteljes, biztonságos anyagi háttérrel rendelkező családba születne, sokkal jobb lenne a világ.

2019. szept. 6. 18:03
 37/44 anonim ***** válasza:
95%
Kettőtök ügye. Ha véletlenül még egyszer erőlködik a mama, akkor a - végleges - búcsú előtt oda lehet szúrni, hogy talán nézzen magába, miért nem akar a fia gyereket...
2019. szept. 7. 20:54
 38/44 anonim válasza:
87%

Kedves válaszolók, akik szerint hihetetlen, hogy valaki nem válal gyereket; Utálom a gyerekeket, a zajokat amit csinálnak, undorító a szülés stb... sok kapcsolat megy miatta tönkre!

Kedves kérdező! Szarjátok le :D Ha így ált hozzátok csak emiatt, akkor nem is érdemli meg, hogy találkozzatok vele...egyszer úgyis lenyugszik és keresni fog, de mondjátok meg h nem akarjátok látni...

Üdv egy csaj ✌🏼😊

2019. szept. 10. 15:08
 39/44 Mártika12 válasza:
90%
Egy csak is a ti döntésetek. Ne hadjátok hogy olyan ember szóljon bele akinek nem is lenne semilyen beleszólása. Plussz, nem az anyósodnak szülsz hanem MAGADNAK és a PÁRODNAK (Persze csak ha akartok és megbeszéltétek). Nekem nem hiányozna az anyám ha egy gyerek miatt zaklatna állandóan. Bár én szeretnék egy gyereket később az anyám már mondta a magájét hogy neki nem kell egyke unoka stb... Ilyenkor ijesztgetem hogy akkor nem is lesz vagy toljál ki egyet magad alá akkor befogja a száját. :D
2019. szept. 10. 16:05
 40/44 anonim válasza:
36%
A gyerektéma az csakis kettőtökre vonatkozik. Senkinek semmi beleszólása nincsen. Ez a ti kettőtök élete/jövője. Azzal hogy ő mit szeretne nem befolyásolhatja a jövőtöket. Most en van ezt kell szeretnie. Szülőként támogatnia kéne a gyereket és elfogadnia a fia döntéseit. Egyáltalán ne érezzétek emiatt rosszul magatok, sőt inkább neki kéne rosszul éreznie magát amiért így bánt a saját fiával. (Vegyetek neki egy kiskutyát akit tutujgathat a kisbaba helyett)
2019. szept. 10. 16:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!