Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Miért élvezik a vadászok hogy...

Miért élvezik a vadászok hogy direkt a legendásan jól rejtőzködő, kapitális bikákra vadásszanak és öljék meg?

Figyelt kérdés

Mindig van aktuális legenda olyan szarvasbikáról ami mindig ügyesen kicselezi a vadászokat de megmutatja magát előtte és ilyen.olyan sok évet élt át furfangjával, fantasztikusan gyönyörű az aggancsa...

miért kell ezt a csodát megölni, hogy aztán fotózkodjon vele és tetemeket lógasson a nappali falára? Sírni tudok az ilyen képek láttán!!! Mi lenne ha a vadász maradna a selejt állomány kilövésénél és a kapitális egyedeket pusta helyett fotóobjektívvel próbálnák becserkészni? Ugyanakkora izgalom, még nagyobb élmény, hiszen nem ölik meg hanem méltóan tovább lépdel hogy máskor is megmutassa magát valahol, ki tudja kinek, mikor.

Megértem a vadállomány javítását, h ki kell lőni a gyenge egyedeket, de az erőseket miért?

2010. jún. 5. 21:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudok erre válaszolni. De az tény, hogy puskával a kézben jóval könnyebb erősnek lenni!! Van, aki élvezetből, heccből öl, és nem hivatásból. Felfordul a gyomrom az ilyen emberektől!!
2010. jún. 5. 21:55
 2/22 anonim ***** válasza:
70%
Ne olvass annyi mesét.
2010. jún. 5. 21:56
 3/22 anonim ***** válasza:
83%
Mert sokan úgy úgy gondolják hogy ettől lesznek olyan nagy emberek hogy ők lelőttek egy ilyet meg egy olyat........azért nm tudnám mit szólnának ha ez fordítva lenne!!!
2010. jún. 5. 22:32
 4/22 anonim ***** válasza:
71%
Azért javítják az állományt, hogy ilyen példányokra lehessen vadászni, mert a trófea sokat ér és ezekből a bevételekből akarja fenntartani magát a vadásztársaság.
2010. jún. 5. 23:09
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy aranyérmes szarvasagancs akár 2-3 milló Forintot is mrgérhet.
2010. jún. 5. 23:14
 6/22 anonim ***** válasza:
12%

CSÁ!

Az a baj aki nem ért valamihez annak ilyet nem kellen kérdezni!Elöször is amelyik már kapitális bika az öreg mind!Azt tudni kell az állat túljutott élete delelőjén, és ő maga, valamint agancsa is leszálló ágba került.Kondiciója és ereje csökken!Mesterséges uton puskával kell belenyulni a természetbe,mert ő leélte az életét a fiatal bikák elfoglalják a teritóriumukat!A gazdasági jelentöségükröl meg annyit,hogy egyrészt a társaság fentartása,másrészt a háncsból vagy a darált agancs gyógyszer alapanyag is!!Harmadszor meg jól mutat a falon,csinálnak belöle csillárt fogas stb.:!Mindeki más egyéniség,nekem is megdobogtatja a szivem ha a falon van pl.:10-12kg Bika trófeája!!

CSÁ!

2010. jún. 6. 11:34
 7/22 A kérdező kommentje:

Nem olvasok meséket, a vadászlapban közzétett fotókat találom undorító férfi egoista magamutogatásnak.és ennek a legszebb példányok isszák meg a levét.

Jó tudni hogy mások is éreznek így, aki meg CSÁ-val köszön be és el, az ezt minősítette is, így mindegy h a kettő között mit kavart össze. vadászduma.

2010. jún. 6. 12:30
 8/22 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem is borzasztó dolog a sport vadászat, már nem egy területen nem egy állatfajt kipusztítottak vagy a kihalás szélére taszítottak. Elég szörnyű hogy annyi sport közül nem tudnak válogatni az emberek, hanem arra van szükségük, hogy sportból öljenek. De hát ez az emberi jelem. Hiszen még a saját társainkkal sem vagyunk toleránsak: ember kereskedelem, népirtás...stb.

Területenként különböző dolgokról vitatkozhatnánk a Magyarországi helyzethez tudok hozzászólni mégpedig, hogyha itthon nem létezne sportvadászat az erdészetek nem tudnák fenntartani magukat. Édesapám is mozog ilyen körökben és sok vadász területén saját maga nem is vadászott csak német, osztrák vendégvadászok lőtték az állományt mert abból volt pénz a fenntartásra. Úgy vagyok vele(és ez a hazai helyzetre vonatkozik) hogyha bizonyos egyedek kilövése szükséges ahhoz hogy kirándulásokon őzeket, szarvasokat, vaddisznókat lássunk akkor ám legyen, inkább mint hogy mivel nem éri meg a területet fenntartani ledózerolják az erdőket lakóparkokat, szántókat létesítve a helyükön.

2010. jún. 6. 13:40
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőnek

Gazdasági érdekekből (ld. korábban) és ettől érzik magukat különlegesnek.

11:34-nek

A kapitális bikák nem öregek. Attól kapitálisak, hogy olyan jó kondíciójuk van, hogy tudnak az agancs növesztésére bőséges mennyiségű energiát fordítani. Ezek a legjobb tenyészállatok.

Emellet miért kellene az embernek a természetbe beleavatkoznia? 4,5 milliárd évig vígan elvolt az ember nélkül is.

2010. jún. 8. 13:22
 10/22 anonim ***** válasza:
18%
LEHET ELVOLT,CSAK NEM MIND1 HOGYAN!!AM NEM SEMMIÉRT OKTASSÁK A VADGAZDÁLKODÁS ÉS A VADŐR SULEJT SZERINTEM!DE HA UGY GONDOLOD MÉGIS AKK MEGCÁFOLOM MERT MOST VÉGEZTEM!AM SZTEM EGY FOGALOMMAL NEM VAGY TISZTÁBA,PL 3 ÉVES BIKA IS LEHET SZÉP TRÓFEÁJÚ ÉS JÓ INTENZITÁSÚ NÖVEKEDÉSÜ+KONDICIÓJU MÉGSE KAPITÁLIS!!!MERT NEM ÖREG!
2010. jún. 10. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!