Komoly az ügy, én félek. Szerintetek?
Figyelt kérdés
Van egy tanyánk Aggtelek-Jósvafő környékén. Na hát tegnap este a lovak nyugtalanok voltak,kinéztem a biztonsági kamerán, és egy FARKAS ólálkodott a tanyán. Kimentem puskával,de nem kilőni akartam, mert azért talán be is varrnak, hanem csak elijeszteni pár lövéssel. Ez működött is. Az egész tegnap este történt, 00:00,00:30 körül. Ma este attól félek,hogy visszajön,és közbelépek,akkor engem is megtámad. Féltem a lovakat,meg az összes többi állatot is. Mi lenne a hatásos védekezési módszer? Kutyát ne írjatok,mert az öreg basset-haundom ilyenkor már javában durmol, felőle akár elefánt is jöhetne.2016. febr. 25. 22:55
1/5 Platypus válasza:
Ha tényleg farkas, akkor küldd el a felvételt az Aggteleki Nemzeti Parknak és kérj segítséget tőlük. Törődni fognak egy ilyen esettel, mert a farkasokra nagyon vigyáznak és ebbe beletartozik az ilyen konfliktusok elsimítása is.
2/5 anonim válasza:
Sok ostoba kalandfilmez néztél, kérdező, ezért nem sokra nézed a farkas észbeli képességeit. Mi a ménkűt kezdene egy lóval, vagy egy ló nagyságú állattal? A farkas nem hülye, hogy saját testi épségét kockáztatva szerezze meg a betevőjét. Ahhoz, hogy ilyenre vetemedjen nagyon ki kell lennie éhezve, de egymagában még akkor sem támadna meg egy lovat. Ha pedig egy helyről puskával kergetik el, ott végképp nem fog többet próbálkozni.
3/5 anonim válasza:
Valami istállóféleség,amelyben éjszaka védve vannak?
Kutya terén pedig nem busset-haundot kellene alkalmazni,hanem Šar-hegységi juhászkutyát,esetleg komondort, amelyek erre a feladatra specializálódtak,mivel ezek a kutyafajták megjelölik a területüket és a farkas elriasztásához sokszor ez is bőven elég:) Tudom,hogy nem kutyát akartál hallani, viszont az a leghatásosabb védekezés,anélkül, hogy kárt tennél a farkasban :)
4/5 donne válasza:
Ennyi betegséget leírni :D bár már rég volt a kérdés, igen a farkasok , megtámadják a lovakat huu még h nem teszik kockára a testi éppségüket ,.....uristen!!!!!miért mit esznek a farkasok, pitypangot csipegetnek a mezőn???!!! A szarvasnál, őznél, stb nem teszik magukat kockára????pont hogy az ilyen háziasított állatok, mint a ló a legkönnyebb préda! Mint helyi lakos, tudom hogy ettek már itt lovat, megtámadták az ellő lovat a hucul ménesbe, és ahogy született a csikó, ugy ették meg, tépték szét,de volt már h elkóborolt racka juhot ettek meg stb...kutyával védeni??? Hmmm hát arra nemtudok válaszolni, mivel alapvetően, egy éhes farkas falkával nincs esélye semmilyen kutyának, sőtt még valoszinübb h azt is megölik.egyfarkast még talán elüldöz....pl alaszkában, a szánhúzó kutyákat sokszor megölik, ha nincs ott ember, tűz stb a farkasok általában az emberre nem támadnak, kutyára annál inkább...
5/5 donne válasza:
És igen, szólhatsz az igazgatóságon, van rá szakember, sokmindent nem fognakcsinálni, max lábnyomot keresnek, h mekkora vagy hány farkas volt ott, max megmondjáj h szolj ha ujra látod és kimennek...vagy tesznek rá jo esetben nyomkövetőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!