Tegnap kaptunk egy 6hetes kiskutyát. Találtunk benne 10 kullancsot. Egész nap fekszik, nyüszög és nagyon kemény a hasa. Állatorvoshoz akarjuk vinni, de félek hogy hátha komoly baja van. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
2013. nov. 16. 07:22
1/13 anonim válasza:
Tele lehet féreggel,aminek a toxinjai okozhatnak hasonló tüneteket,a kullancs meg babesiát.Ne várj a dokival,azonnal vinni kell.Mindig van ügyeletben állatorvos,ill.sokan nyitva vannak szombaton is.
2/13 anonim válasza:
sulyos férgesség jelei amiket leirtál. Én most minimum 3 napig tolnám neki a féreghajtót, és 2 hét múlva ismét. ne várjatok a dokival, mert a következő a véres széklet, hasmenés lesz.
3/13 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm szépen! Akkor ma minnél elöbb elviszem csak meg kell várni a páromat aki 3 ra ér haza! Csak nagyon féltem addig a kutyust !!!!!
2013. nov. 16. 07:38
4/13 Akiteki válasza:
Nem lehet "3 napig tolni neki" a féreghajtót. Egy adag kell most és 1 adag két hét múlva. De gondolom ezt már az állatorvos is elmondta.
5/13 Akiteki válasza:
Bocsánat, 2 hét akart lenni, csak mellényúltam.
6/13 anonim válasza:
Most azt nem értem, hogy ha annyira félted a kölyköt mint mondod, akkor minek vársz a párodra? Egy ilyen pici kutyával simán boldogulsz egyedül is.
7/13 anonim válasza:
Szerezz fuvart!
Ha netán babéziás, minden óra számít!
8/13 anonim válasza:
Ha babéziés is, minden PERC számít!!!
Félig meddig tapasztaltam is, barátnőm kutyájába kullancs volt.Ha egy órával később visszük el őket a dokihoz a kutya már nem élne...Szóval ne várd a párodat hanem menj dokihoz!!!!
9/13 sippara válasza:
Miért nem került már tegnap orvoshoz??? Elhoztatok egy kölyköt, akinek még az anyja mellett lenne a helye, olyan állapotban, amiben egy kifejlett kutyával is ROHANNI kéne az orvoshoz.
10/13 anonim válasza:
Két kutyám van és erdő szélén élünk, mindkettővel megéltük már sajnos a babéziát, egyikükkel kölyökkorban. Nagyon nehéz felismerni és ahogy említették minden PERC számít. Már ha kullancsot találok a kutyámban és látom, hogy kezd nem úgy viselkedni, ahogy előtte, akkor kezd ketyegni a fejemben az óra... Egyikőjük 4 hónapos volt, amikor benyaltuk vele, amint feltűnt, hogy valami nem oké, rohantunk vele a dokihoz, megkapta a szurit, de így is úgy köszönt el a doki, hogy innentől kezdve már csak is a kutyán múlik minden. Borzasztóan rosszul lett a szuritól, keresztbe álltak, kifehéredtek a szemei, alig bírt menni, nyüszögött, hányt, ment a hasa, magas láza volt, komolyan nem hittem el, hogy ezt túl fogja élni. Én a fél napot végig zokogtam mellette, fogtam a tappancsát és beszéltem hozzá, hogy maradjon velünk, legyen kitartó. Olykor már kicsit flúgosnak is éreztem magam miatta, de akkor ez nagyon nem érdekelt. Ha kicsit is felelősnek érzed magadat a kutyádért, akkor azonnal rohansz vele az orvoshoz, mert egy ilyen pici kutyánál bármilyen apró fertőzés is végzetes lehet, nem hogy olyan, ami egy felnőtt kutyának is komoly megterhelés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!