Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mit tegyek a kis őzikével?

Mit tegyek a kis őzikével?

Figyelt kérdés
Telkünk fás bokros, gazos részein felfedeztünk egy őzet a kicsinyével, (a kutyák kibontották a kerítést valószínű ott jött be az anya és ott hozta világra a kicsijét. időközben a kerítés be lett csinálva nem tudtak kimenni, de ezt csak most utólag gondolom így, mivel egyik nap azt vettem észre, (egy zárt helyről tudom figyelni)hogy az anya kétségbeesve keresi a kijáratot és akkor jöttem rá, hogy ezek nem is tudnak kimenni, mivel a kerítés időközben be lett csinálva, de akkor még az őzekről nem volt tudomásunk. Kibontottam a kerítést, hogy tudjanak elmenni, az anya elment, a kicsi ott maradt. Ennek már egy hete. Valahol olvastam, hogy ne nyúljunk hozzá a kicsihez, mert az anya csak egy időre ment el, a kicsit direkt hagyta ott és majd visszajön érte. Mondjuk nem is tudnánk hozzányúlni, mert elszalad, én úgy gondolom, hogy májusi születésű, tehát már nem szopik, viszont a faleveleken és a füvön kivül mást nem eszik. Próbálkoztam kukoricával, almával, tegnap makkal is. Elpusztítani semmi képen nem szeretnénk, de jön a tél, a kerítés nyitva és nem megy el. A kutyáktól is féltem. Félünk szólni bárkinek mert az első dolga a puska lenne. Mit tegyünk?
2011. okt. 25. 06:56
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
PL. OLYAN ROSSZ TAPASZTALAT, HOGY A NÉPES CSALÁDJÁNÁL EGÉSZ ÉVBEN KI NEM FOGY A VAD ÉS MINDEGY HOGY MIT LŐ CSAK ÜRES KÉZZEL HAZA NE MENJEN, VAGY PL. LELÖVI AZ OLYAN NŐSTÉNY ŐZET, MOST NEM JUT ESZEMBE A PONTOS NEVE AMINEK NEVEZTE, AMI MÉG NEM ELLETT, MERT ANNAK FINOMABB A HÚSA. NAHÁT ILYENEKKEL VAGYOK KÖRBEVÉVE, EZEKNEK HOGY IS SZÓLHATTAM VOLNA. PEDIG HIVATÁSOS VADÁSZOK.
2011. nov. 17. 22:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!