Mekkora az esély hogy elkapnak ha megprobálok hazavinni egy agancsot, es mi lehet a következménye?
Tudom hogy ez bűncselekmény, de mi van ha hajtás, zavarás, vagy tényleg bármi ilyesmi nélkül megis találok? Tudom hogy ott kell hagyni, de mi van ha beteszem a hátizsákomba? (Ha befér). Belenézhet az erdész/vadász/vadőr, akárki ha csak meglát az erdőben, ráadásul családdal?
Ha belenéz, akkor feltétlenül feljelent? Ha sűrű elnézesek közepette odaadom neki, és megprobálom elmondani merre találtam, akkor is?
Vagy ha nem valami kapitális, akkor nem is foglalkoznak vele?
Hogy működik ez a gyakorlatban? Ilyenkor sűrűbben járják az erdőt, és az eltévelygő turistákra lecsapnak? Vagy nem foglalkoznak ezzel annyira, csak hajtás ne legyen?
Igazából találtam már, de még akkor sem az évit, ha időszaka volt. Vagyis annyira ők se szedik össze.
Csak most megint tervezünk több erdei túrát, és ugye ilyenkor fokozottan van esély egy szép agancsra.
#1:
A "zsernyák"-ot rendőr-nek hívják, csak hogy tisztában legyél néhány alapfogalommal.
Tehát tudtad hogy a zsernyák remdőrt jelent... Köszönöm. A rendőr lehet ,zsaru, fakabát,f*szkabát,jard,közeg,törvénypaci,fényőrző,kék,kopó,sün,jegyíró, hatósági hős, és még sorolhatnám. Nagyon szivesen adtam a nyelvleckét csak hogy tisztába legyél a fogalmakkal. Jah és én zsernyáknak hívom őket,mert nekem így kényelmes.
Az lenne ugye az előírás, hogy a talált agancsot le kell adni a vadásztársaságnál.
Ezt úgy lehet megtenni, hogy az agancsot felveszi az illető, elviszi, nem pedig az van, hogy hozzá sem nyúlhat, és csak szóban mesélheti el, hogy a harmadik tisztás után jobbra az odvas fáról balra, a vakondtúrásos területen túl van egy elhullajtott agancs, itt annak a GPS koordinátái a mobilomban...
Bizonyítsa be bárki, hogy az agancsot éppen hová szállítod.
Az már más, ha otthon találnak nálad nagyobb mennyiségű agancsot, az valóban büntethető, ha nem tudod igazolni, honnan vannak.
Agancsok ugyanis lehetnek vadásztrófeák, de a vadásztársaságoknak leadott agancsokat is eladják, lehet vásárolni agancsokból készült tárgyakat is (kések, fésűk, stb)
Te előre megfontolt szándékkal, csoportosan mész agancsot lopni ( “szedni”) más erdejébe?!
Mert amit leírtál, az azt jelenti.
Reálisan nincs sok esélye, simán hazaviheted én is csináltam már. A kutya örült neki.
A gyakorlatban azért van évente pár ember akit elkapnak, de ahhoz nagyon feltűnően kell viselkedni meg ilyesmi. Ha csak kirándulónak tűnsz egy elhagyatott helyen, nem lesz gáz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!