Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mekkora az esély hogy elkapnak...

Mekkora az esély hogy elkapnak ha megprobálok hazavinni egy agancsot, es mi lehet a következménye?

Figyelt kérdés

Tudom hogy ez bűncselekmény, de mi van ha hajtás, zavarás, vagy tényleg bármi ilyesmi nélkül megis találok? Tudom hogy ott kell hagyni, de mi van ha beteszem a hátizsákomba? (Ha befér). Belenézhet az erdész/vadász/vadőr, akárki ha csak meglát az erdőben, ráadásul családdal?

Ha belenéz, akkor feltétlenül feljelent? Ha sűrű elnézesek közepette odaadom neki, és megprobálom elmondani merre találtam, akkor is?

Vagy ha nem valami kapitális, akkor nem is foglalkoznak vele?

Hogy működik ez a gyakorlatban? Ilyenkor sűrűbben járják az erdőt, és az eltévelygő turistákra lecsapnak? Vagy nem foglalkoznak ezzel annyira, csak hajtás ne legyen?

Igazából találtam már, de még akkor sem az évit, ha időszaka volt. Vagyis annyira ők se szedik össze.

Csak most megint tervezünk több erdei túrát, és ugye ilyenkor fokozottan van esély egy szép agancsra.

tegnapelőtt 20:48
1 2
 1/14 anonim válasza:
68%
Ha az erdész, vadász,vagy bárki magába van,akkor nincs tanúja szóval letagadhatod és kitalálsz egy sztorit hogy ezért vagy azért a haragosod,viszon nem nézhet bele a táskádba senki csak a zsernyák, kérheti tőled hogy mutasd de nem kötelezhet, amúgy kevés az esélye hogy pont elkapnak aganccsal
tegnapelőtt 21:07
 2/14 anonim válasza:
86%
A hajtás meg a zavarás - ahogyan Te írod - az vadászat, vajmi kevés köze van az agancskereséshez. A gyakorlatban úgy működik, hogy hivatalosan a terület tulajdonosának az engedélye szükséges hozzá. Ehhez képest vidéken boldog-boldogtalan ezt csinálja és eladják jó pénzért különféle online piactereken. Kicsi az esély rá, hogy erdésszel, vadőrrel találkozz mert annyi munkájuk van a fakivágások, a szervezett vadászatok és hivatali papírmunkák körül, hogy örülnek ha ünnepi alkalmakkor ki tudnak menni egy kicsit lődörögni. Kivéve talán a parkerdőkben... Nagyobb eséllyel fogsz pl. a tulajdonossal találkozni, de azt meg valószínűleg már messziről meghallod, mert traktorral vagy terepjáróval közlekedik feléd. Akkor behajítod a szajrét a susnyásba és ha elment visszamész érte. Szintén óvakodj az orvvadászoktól, mert azokból is akad egynéhány mostanában. És nem egy barátságos állatfajta, az is biztos. Bár azok éjjel kezdenek működni, amikor a normális ember már az igazak álmát alussza. Máskülönben kicsi az esélye, hogy találni fogsz valamit. Vannak akik ezzel foglalkoznak profi szinten mert van benne elég sok pénz. Tudják mikor hullik az agancs és általában hol, szóval jó helyen vannak jó időben. Ismerik a vadak vonulási útvonalait stb. Ettől függetlenül persze találhatsz, én is találtam már teljesen véletlenül, de nagy szerencse kell hozzá...
tegnapelőtt 21:34
 3/14 anonim ***** válasza:
36%
Beleültetnek.
tegnapelőtt 21:36
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

#1:

A "zsernyák"-ot rendőr-nek hívják, csak hogy tisztában legyél néhány alapfogalommal.

tegnapelőtt 22:59
 5/14 anonim válasza:
68%

Tehát tudtad hogy a zsernyák remdőrt jelent... Köszönöm. A rendőr lehet ,zsaru, fakabát,f*szkabát,jard,közeg,törvénypaci,fényőrző,kék,kopó,sün,jegyíró, hatósági hős, és még sorolhatnám. Nagyon szivesen adtam a nyelvleckét csak hogy tisztába legyél a fogalmakkal. Jah és én zsernyáknak hívom őket,mert nekem így kényelmes.

tegnapelőtt 23:13
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Az lenne ugye az előírás, hogy a talált agancsot le kell adni a vadásztársaságnál.

Ezt úgy lehet megtenni, hogy az agancsot felveszi az illető, elviszi, nem pedig az van, hogy hozzá sem nyúlhat, és csak szóban mesélheti el, hogy a harmadik tisztás után jobbra az odvas fáról balra, a vakondtúrásos területen túl van egy elhullajtott agancs, itt annak a GPS koordinátái a mobilomban...

Bizonyítsa be bárki, hogy az agancsot éppen hová szállítod.

Az már más, ha otthon találnak nálad nagyobb mennyiségű agancsot, az valóban büntethető, ha nem tudod igazolni, honnan vannak.

Agancsok ugyanis lehetnek vadásztrófeák, de a vadásztársaságoknak leadott agancsokat is eladják, lehet vásárolni agancsokból készült tárgyakat is (kések, fésűk, stb)

tegnapelőtt 23:32
 7/14 anonim ***** válasza:
37%
Egy agancs szerinted hogyan fér bele hátizsákba? Messziről kiszúrják és tetten érnek, nem csak úgy random odamennek, hogy pakold ki a cuccaidat.
tegnapelőtt 23:53
 8/14 anonim ***** válasza:
53%

Te előre megfontolt szándékkal, csoportosan mész agancsot lopni ( “szedni”) más erdejébe?!

Mert amit leírtál, az azt jelenti.

tegnap 01:25
 9/14 anonim ***** válasza:
80%

Reálisan nincs sok esélye, simán hazaviheted én is csináltam már. A kutya örült neki.

A gyakorlatban azért van évente pár ember akit elkapnak, de ahhoz nagyon feltűnően kell viselkedni meg ilyesmi. Ha csak kirándulónak tűnsz egy elhagyatott helyen, nem lesz gáz

tegnap 10:38
 10/14 anonim ***** válasza:
80%
Nem agancs ez biztos úr, sétabot!
tegnap 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!