Padlásra beköltözött nyest vagy menyét ellen mit lehet tenni?
A nyest elriasztása ugyanúgy a babonaság kategória, mint vakond esetében. Mindent, szó szerint mindent megszoknak, csak idő kérdése.
Vagy elkapod, vagy megszünteted a bejutási lehetőséget. Teleportálni nem tud, a cserepek közt nem szűrődik át, szóval meg kell keresni, hogy hol fér be, és ezt a nyílást megszüntetni.
Ha fáról jut be, akkor az ágat elég levágni. Esőcsatornán is fel tud menni (láttam már videón).
Szomszéd is próbálkozott nyestcsapdával. Tojás is volt benne. De cs*sztek belemenni, látta kamerával.
De azért próbáld meg, hátha..
És még valami. A ház körül nyesd meg alaposan a fákat, hogy a tetőre (annak a közelébe) nyúló ágakra ne tudjanak felmászni és onnan beugrálva becuccolni.
Egy ötlet:
Németországban láttam, hogy szabadban parkoló kocsik alá drót tyúkhálót rögzítettek.
Megkérdeztem, mire való.
Elmondták, hogy korábban a nyest többször szétrágta a motortében a gumicsöveket.
Ezt a sűrű dróthálót nem szeretik, mert beleakad a lábuk.
Talán megfelelő helyeken rögzítve nálad is beválik.
Van élve fogó nyestcsapda, és elengeded máshol.
Védett állat, nem lehet csak úgy kinyírni. Én is utálom, elpusztított néhány állatunkat, de nem játszhatsz istent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!