Mit tegyek a kis őzikével?
Az első ötletem nekem is egy jó őzragu leves volt, de ha nem akarjátok kinyírni, akkor etessétek.
Az anyja már nem fog visszajönni szerintem. Csináljatok neki egy etetőt, és rakjatok bele szénát, lucernát ilyekenet, amit megeszik. Meg vizet. És egész télen. Tavasszal meg zárjátok ki, hagy menjen el. Ha jövő ősszel visszajön, ugyanúgy etethetitek.
Ha van a környéken vadőr, annak kell szólni, vagy a legközelebbi vadásztársaságnak!! Szerintem a falugazda, vagy az állatorvos is segíteni fog!
Ezeket a hivatalos személyeket (ebben a sorrendben) célszerű lenne mielőbb értesíteni, míg a kicsi az anyja nélkül át nem fázik.
Ha meg lehetne fogni, nekem kéne egy őzike. :)
Elrohangálna Anyuméknál a kertesházban. :)
A kicsik elbújnak, és az anya csak etetni jár vissza hozzájuk, tehát a legjobb békén hagyni. Ha már zöld növényt is eszik, akkor tulajdonképpen már önállónak tekinthető, nem fog éhen halni. Esetleg vizet rakhattok ki neki, ha nincs a közelben, de ha ki tud menni a telekről akkor ez sem igazán kell. Csak hagyjatok neki valami kaput, ahol ki tud menni, ha akar, mást nem nagyon tudtok segíteni neki.
Aki pedig őzikét akar tartani a kertjében felhívnám a figyelmét rá, hogy az őz vadállat. Kiskorában aranyos, de ha megnő akkor már igen kellemetlen a viselkedése. A bakok pedig kifejezetten veszélyesek, a hegyes agancsaik nagyon csúnyán fel tudják szakítani egy ember hasát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!