Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Az elefántok képesek rátámadni...

Az elefántok képesek rátámadni egy emberre, ha meglátják távolról?

Figyelt kérdés
tegnap 16:27
 1/6 anonim ***** válasza:
95%

Képesek.

Nem feltétlenül támadnak, gyakran csak ijesztgetnek, de előfordul néha, hogy meg is ölik az embert. Bármelyik faluban csinálnak riportot, mindenhol emlegetik a helyiek, hogy kit öltek meg a falubeliek közül. (Ez afrikai elefántokra vonatkozik.)

tegnap 16:50
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Ez nem, csak afrikai elefánt rá vonatkozik. Az indiai elefántok több embert ölnek meg évente, mint az afrikai társaik, főleg párzási időszakban, amikor a hímek mindenkit megtámadnak.
tegnap 17:23
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez durva. Békés állatoknak hittem őket...
tegnap 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

#3:

Azért valld be, nem szívesen lennél te sem közvetlenül a közelükben.

Elég gyorsan képesek futni is, ahogy az ormányukkal is tudnak akkorát ütni, hogy utána nem kelsz fel mosolyogva.

tegnap 18:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az elefántbikák ivarzás idejéna "musth" nevű állapotban vannak: túlteng bennük a tesztoszteron, és az amúgy békés állatok is agresszívvá válnak. Ilyenkor simán megtámadnak pl. egy terepjárót is...

Állítólag ez a hormonális kiugrás olyan érzés nekik, mint egy el nem múló, csillapíthatatlan fejfájás vagy migrénes roham, és ennek elviselhetetlensége miatt válnak ennyire agresszívvá.

tegnap 19:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Szoktam látni ilyen ázsiai fotókat, ahol kis elefántot simogatnak a turisták, talán azért is hittem őket békésnek.
tegnap 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!