Magyarországon történt már medvetámadás, vagy itt békés macik élnek?
hétvégén 50-100 közötti távot megyek (gyalog).
Fitness bicajom van és 80%-ban aszfalton megyek vele, nem erdőbe való (Giant Fastroad).
11.: Azért az kemény. Az 50-et szerintem nem tudnám teljesíteni, mivel 15km-eket mentem rendszeresen, és nem gyúrtam rá a ritka, hosszú távokra. Egyszer volt egy 25km-es túrám, de ott már nagyon lassú voltam, kellett 6 óra hozzá.
Meg is szívattam magamat emiatt, mert amikor az Alpokba mentem, nem volt állóképességem. Szóval ráakarok állni én is az 50, vagy még hosszabb távokra. Mit javasolsz? Sótablettát vettem, műzliszeletet készítek, és vettem egy talpbetétet, de ennyi, ezenkívül mit tudok még tenni?
Egyébként milyen cipőt használsz? Egyedül szoktál menni (gondolom). És egyszerre mennyi volt a leghosszabb túrád? Sötétben is mész?
vagy egyedül megyek, vagy 1-2 barátommal, vagy teljesítménytúrán
120 km volt a leghosszabb, amit egyben mentem gyalog (és amúgy bicajjal is, nem vagyok egy nagy hosszútávos kerékpáron)
muszáj mennem sötétben, ha hosszabb távot megyek, mert rám sötétedik, 100-as távon rám is reggeledik...
Asics terepfutócipő vagy Salomon könnyű bakancs
sótabletta csak nyáron fontos, de amúgy a sima konyhasó is jó, müzliszeletet nem szeretem, szendvicset meg sima csokiszeletet, illetve banánt és hosszabb távra 1-2 energiaszeletet és/vagy zselét viszek, nyáron izotóniás italt (porból), és elegendő folyadékot
De azért többnyire egyedül, nem?
A konyhasó nem ugyanaz, mint a sótabletta, amiben van magnézium, stb., állítólag kb. ugyanazt a hatást lehet vele elérni, mint az izotóniás itallal, csak sokkal olcsóbban.
A terepfutócipőben nem fájdul meg a lábad? Mármint ez gondolom nem annyira merev talpú, vagy igen?
"6.: Ha a medve megtámad, akkor szinte biztosan kilövik, én pedig az esetek többségében megúszom, kb. 90% a túlélési esély :D"
Hát öm... Esetleg ha állandóan a valagadban van egy vadász a puskájával. Vagy mit vársz? A vadászoknak nem az a feladatuk, hogy csapatosan téged kövessenek az erdőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!