Magyarországon történt már medvetámadás, vagy itt békés macik élnek?
Ha a Hajdú-Bihar Vármegyében történtekre gondolt az 1. válaszoló, arról bebizonyosodott, hogy nem medve volt.
Hja, neki semmi esélye:DDD
Menj el Erdélybe, próbálj szerencsét!
Javaslom Szováta és a Szent Anna-tó környékét, de Kolozs megyétől kezdve keletre bármi megteszi.
Es sötétedés után vagy a kora reggeli órákban keresd!
Szerintem a medve reális veszély, és nálunk azért nem történt még ember elleni támadás, mert az egész országban nincs egy tucat medve sem.
Romániában is az a gond, hogy túl sok a medve, egymás területét és az emberi területeket is "átfedik" a medvék, nincs olyan hatalmas, összefüggő erdőség, ami ennyi medvét "eltartana", mint amennyi ténylegesen ott él. És a medve nyilván egy területvédő állat.
Ha nálunk is élne az országban mondjuk ezer medve, előbb-utóbb összeakadnának az emberrel, és történne támadás. Így azonban szerintem Magyarországon amíg az ember tisztelettel viselkedik az erdőn (nemcsak a medvékkel, hanem minden élőlénnyel szemben), és nem áll fenn különleges körülmény (pl. sebzett a medve, vagy valahogy az anya és a bocsai közé kerülsz), nem reális veszély a medvetámadás.
Mondom ezt úgy, hogy évi kb. 3000 kilométert túrázom gyalog országszerte, és kb. ennyit kerékpárral is.
Jelenleg sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy valami vadász véletlenül lelő. Ellenük még spray sincsen.
6.: Ha a medve megtámad, akkor szinte biztosan kilövik, én pedig az esetek többségében megúszom, kb. 90% a túlélési esély :D
9.: Akkor neked nincs életed, csak folyamatosan túrázol! Tudom, mert nekem is volt olyan időszak, amikor minden nap 15km-et gyalogoltam, ami nem jött össze mindig az időjárás miatt. Ha te ezt napi szinten akarod csinálni, és dolgozol is, akkor este kell túráznod, vagy meg hétvégente is le kell tolnod 50-50 kilométereket, hogy behozd a kimaradásokat. Országútizol? Mert erdőben azért jobban megérződik 50km, mint aszfalton :D
Amúgy jó lenne, ha lett volna ilyen elvetemült (jó értelemben) haverom, akivel állandóan tudtam volna túrázni. Régen nagyon szerettem, de egyedül utáltam, értelmetlennek tartottam, csak nem annyira régen szerettem meg az egyedül túrázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!