Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Magyarországon melyik megyékbe...

Magyarországon melyik megyékben él aranysakál populáció?

Figyelt kérdés
Ti láttatok már vagy hallottátok? Veszélyes?
aug. 26. 19:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
90%

Szabolcs megyében is van.

A Tiszánál láttam a múltkor késő este. Meg hallani is őket.

aug. 26. 22:04
 12/27 anonim ***** válasza:
87%

Igen lattam is, hallottam is.

Hallani félelmetes, mert eleg hangosak (falkában vagy hat tobben egyutt vadásznak, mozognak ejjelente) es vonyítanak, egymasnak felelgetnek. Elsore eleg ijeszto volt, de meg lehet szokni.

Az egyik hires magyar muben a nádi nak nevezett farkas az bizony az aranysakal. Akkor meg elt az orszagban, aztan eltunt, es most par evtizede jelent meg ujra, ahogy (feltetelezik) melegszik az ido, alkalmazkodik stb.

aug. 26. 22:11
 13/27 anonim ***** válasza:
83%
Őrségben is
aug. 26. 22:11
 14/27 anonim ***** válasza:
82%
Én még sosem láttam. Gy-M-S megye.
aug. 26. 22:19
 15/27 anonim ***** válasza:
87%
Baranya tele van velük.
aug. 26. 23:07
 16/27 anonim ***** válasza:
87%
Jugoszláviában háború volt, ezek elindultak felfelé, most már mindenhol ott vannak. Képzelheted, ha a Dunakanyarban is vannak, éjjel, nyitott ablaknál borzongató az üvöltése, persze mindig több üvölt. A Toldiban a nádi farkas vagy a toportyán féreg az aranysakált jelenti.
aug. 26. 23:37
 17/27 anonim válasza:
84%
Somogy megyében èlek, azon belül batéban és nálunk is van. Éjjel 2-3 óra fele szoktak neki állni tutulni/ vonyítani, hihetetlenül kiráz a hangjuktól néha a hideg.
aug. 26. 23:39
 18/27 anonim válasza:
84%
Ha egyedül van, akkor kevésbé, viszont ha falkában, akkor jóval veszélyesebb és simán neki is megy az embernek. Kicsit a kutya és a róka keverékére hasonlít.
aug. 26. 23:43
 19/27 anonim ***** válasza:
87%
Ma egy erdőszélen voltam rejtőruhában, madarásztam. Este fél7 körül hallottam, ahogy sok állat jön kifelé az erdőből, de nagyon sűrű, bozótos, ártéri erdő, ezért kb 1 métert nem lehet belátni. Azt hittem, őz, vagy disznó, aztán mikor odaértek egész közel, több irányból elkezdtek hangosan morogni. Aranysakálok lehettek? Tudnak morogni? Kicsit kutyaszerű volt, sok, és nagyon messze a civilizációtól.
aug. 26. 23:44
 20/27 anonim ***** válasza:
83%
Ugyanúgy morognak, vonyítanak mint a kutyák. És igen, nagy csapatokban járhatnak.
aug. 26. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!