Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Összebarátkoztam egy rókával....

Összebarátkoztam egy rókával. Nagyon kezes, rendes. Honnan lehet tudni, hogy veszett-e vagy sem?

Figyelt kérdés

2024. jan. 10. 22:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk ott az erdő, benne lakik itt mindenki, az utcán éjjel mászkál a róka, a borz, a vaddisznó stb. Mindegyik szelid, megszokták az emberek járkálását. De attól még nem veszettek.
2024. jan. 11. 22:35
 12/12 anonim ***** válasza:
80%
A rókák hajlamosak barátkozni az emberrel akkor is, ha nem veszettek. Többgenerációsan hozzá vannak szokva az ilyen városszéli helyeken az emberhez, és akár ki is szúrnak maguknak egy-egy személyt, akit így megismernek, meg nem szaladnak el előle. Elég okos, intelligens állatok ehhez, meg szerintem rájöttek arra, hogy ahol ember van, ott kaja is esélyes. A veszett róka fején meg látszik, hogy valahogy nincsenek otthon nála, és nemcsak ez az egy tünete van, hogy szelíd. Hanem pl vergődik, nyálzik, esik-kel, fura a szeme stb, vagy csak mered maga elé, esetleg elesett, látványosan beteg. Azt meg, hogy kezes, nem értem, egészséges rókát sem okés direkt édesgetni, mert vadállat. Ne bízzon már az emberben ennyire.
2024. jún. 20. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!