Ha az alpakát megfuttatjuk, akkor meghal? Igaz ez?
Figyelt kérdés
Ma mondta egy Alpaka állatgondozó, hogy a dél.amerikából származó alpaka nagyon érzékeny jószág. Ha egy állat megfuttatja értsd üldözi, mert meg akarja enni, akkor az alpaka bélmozgásában olyan változások állnak be hogy meghal.
A vadonban mindennaposak az üldözések. Hogy hogy nem pusztultak azonnal ki? Egy éven belül csak megfuttatja egy állat és akkor megdöglik szegény
2022. ápr. 26. 19:34
1/16 anonim válasza:
Az alpaka egy háziasított állat.
2/16 anonim válasza:
Az alpaka háziasítva van már nagyon sok ideje, ha esetleg utána néztél volna bizonyos dolgoknak.
3/16 anonim válasza:
Nehezen tudom elképzelni. Ez egy olyan evolúciós hátrány, amivel egy háziállat is kipusztul. Minden alpakával előfordul az életben, hogy megiramodik a karámban, még csak puma sem kell hozzá. De ha az a csupi mondja, biztos így van.
5/16 A kérdező kommentje:
Még mindig nem értem.
2022. nov. 26. 16:36
6/16 anonim válasza:
#4 +1. Angolul valószínűleg több választ fogsz találni. :)
8/16 A kérdező kommentje:
Nem beszélek angolt. El tudnál mondani? Köszi
2022. nov. 28. 17:57
9/16 anonim válasza:
Utanakerestem az angol nyelvu szakirodalomban annak, milyen korulmenyek kozott okozhatja a stressz az alpakak pusztulasat. A megfuttatasra eddig sehol nem lattam utalast, ehelyett ket fo okot emlitenek: a maganybol eredo stresszt (mivel tarsas allat es ezert nem szabad egyedul tartani) es a tulmelegedesbol eredo stresszt (ha nem nyirjak meg, amikor kellene).
10/16 anonim válasza:
A mai világban pedig már illene megtanulni angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!