Mit lehet tenni egy sánta rókával?
Magyarországon legfeljebb az országhatár mentén lehet belefutni veszett rókába, mert nálunk vakcinázzák őket, ami elég jó védettséget biztosít veszettség ellen, viszont nem mindenhol teszik ezt meg, ezért a határon átjáró állatok között előfordulhat, de nem gyakori. Ilyen településen élsz esetleg?
Mellesleg bejönnek a településekre azért is, mert elvesszük tőlük az élőhelyeiket, mindent beépítenek lassan, nekik meg nincs hova menni, éhesek, bejönnek kukázni, megszokják az ember jelenlétét, emiatt nem félnek, mint a városi galambok, tehát már nem olyan egyértelmű, hogy egy egyed veszett-e csak mert nem menekül el, mellesleg a veszettségnek más jelei is vannak. Szerintem ez a róka nem volt veszett.
Vannak amúgy vadmentő egyesületek, pl. a Fehér Holló, nekik szólhatsz, fognak tudni segíteni. [link]
Bárhol, miért ilyen fontos ez? A környékemen van egy csomó (Pilis), miért ennyire kardinális kérdés?
#21: a mese szempontjából kardinális... :)
Tehát a Pilisben vannak olyan lakótelepek, amik a falutól elkülönülnek, és köröskörül erdő veszi körbe ezeket???
Ezt írja a kérdező:
"egy lakótelepen lakom, amit minden irányból erdő vesz körü"
"Tehát a Pilisben vannak olyan lakótelepek, amik a falutól elkülönülnek, és köröskörül erdő veszi körbe ezeket???"
Igen, ezt írtam. Miért kell újra és újra megkérdezni, ha már kaptál választ?
Konkrét példát nem írtál...
Én elég ismerős vagyok Pilisszentkereszt, Szentlászló, stb. környékén, de egyik helyen sincs lakótelep.
Konkrét példát nem kérdeztél.
Garancsliget és Mediterránvölgy elég jól körbe volt véve "vadonnal" mikor utoljára arra jártam.
Remélem, így már meg tudsz nyugodni.
Ja, hogy te ezt hívod lakótelepnek...
Akkor fogalmi eltérések vannak.
Szerintem a lakótelep az a kelenföldi, vagy az újpalotai paneldzsungel...
"A lakótelep olyan lakóépületek összessége, melyek időben és stílusban egységesen épülve, az adott település, településrész egyéb épületeitől megkülönböztethetően alkotnak egységes telepet."
Semmi köze a panelhez, vagy kelenföldhöz. Attól még, hogy te (csak) azokat hívod lakótelepnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!